Οποιος ψάχνει... βρίσκει

17.06.2010
Η Νέλλη Παρασκευοπούλου φέρνει την Αθήνα πάνω κάτω και ανακαλύπτει cozy μαγαζιά, υπέροχες γωνιές δημιουργικότητας που κρύβουν ευκαιρίες για φθηνές αγορές. Ιδιαίτερα αντικείμενα, εικαστικές δημιουργίες, ξεχωριστά είδη για προσωπική χρήση ή διακόσμηση προκαλούν το ενδιαφέρον σας κάθε βδομάδα.

Αποκτήστε ευρωπαϊκό στυλ

Στη «Χρονοδιαδρομή» (Μακρυγιάννη 7) θα βρείτε τα περιζήτητα γερμανικά χειροποίητα παπούτσια Trippen, γνωστά για τις άνετες, ανατομικές τους φόρμες και τα ιδιαίτερα σχέδια, αλλά και επιλεγμένα κομμάτια της Γερμανίδας σχεδιάστριας Sabine Mescher, με χαρακτηριστικό την πολυμορφικότητα, και της Γαλλίδας Albane Olika, σε minimal ριχτές γραμμές. Τα ισλανδικά ELM ξεχωρίζουν για τη λιτή γραμμή και τα ουδέτερα, φυσικά χρώματα, που αγκαλιάζουν το σώμα και αναδεικνύουν κολακευτικά τη σιλουέτα. Αεροδυναμικά τα χειροποίητα παπούτσια της Αγγλίδας Tracey Neuls με τα ξύλινα τακούνια, σε εντυπωσιακά σχέδια. Θα βρείτε επίσης τα σύγχρονα κοσμήματα της Κάτιας Ράλλη από νήμα, δέρμα και ύφασμα, που συνδυάζονται τέλεια με τα ρούχα.

Φινετσάτες δημιουργίες

Στο «Fleury» (Χατζηχρήστου 8) θα βρείτε δημιουργίες με φινέτσα από την Ελευθερία Βούλγαρη, από διάφανο γυαλί ζωγραφισμένο στο χέρι. Ποτήρια σε όλα τα μεγέθη και σχήματα, με ανεξίτηλες παραστάσεις, ψημένα στους 570 βαθμούς, που μπορούν να συνοδεύσουν τη γαμήλια δεξίωση με τα αρχικά των νεονύμφων, αλλά και για πιο καθημερινές στιγμές. Η καράφα και τα ρακοπότηρα, ζωγραφισμένα με αγριολούλουδα από την ελληνική φύση, είναι μια πολύ καλοκαιρινή ιδέα, όπως και τα κρασοπότηρα με τα αμπελόφυλλα με το αντίστοιχο καραφάκι. Μπορείτε επίσης να βρείτε γούρια φτιαγμένα από την ίδια, με μεταλλικά και κεραμικά στοιχεία, ιδανικά για εγκαίνια και καινούργια σπίτια. Όλα χειροποίητα φυσικά.

Βάλτε χρώμα στη ζωή σας

Στον ανανεωμένο και πολυσύχναστο πεζόδρομο της οδού Μακρυγιάννη οι «Sirines» στον αριθμό 3 είναι ένα πολύχρωμο μαγαζί με χειροποίητα κοσμήματα, τσάντες και αξεσουάρ σε νεανικό ύφος. Χρωματιστό κορδόνι, μεταλλικά στοιχεία, φιλντισένια κουμπιά και ύφασμα συνθέτουν βραχιολάκια για το χέρι και το πόδι και κολιέ, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με διάφορους τρόπους. Κομψά δερμάτινα πορτοφόλια ζωγραφισμένα στο χέρι με αστραφτερά χρώματα, έθνικ υφαντές και κεντημένες τσάντες σε έντονα χρώματα από την Ινδία και την Ταϊλάνδη, αλλά και δερμάτινες με μεγάλα τρισδιάστατα λουλούδια με την υπογραφή Neroli (www.sirines.com).

Η απλότητα ενός κουτιού

«Boxes & Foxes» ονομάζεται ο νέος καλαίσθητος χώρος της διακοσμήτριας Χαράς Κονταξάκη στο Παγκράτι (Αρχελάου 23). Μια έξυπνη και ευρηματική ιδέα που έρχεται να καλύψει ένα κενό στην αγορά των δώρων και ξεκινάει από το κουτί! Κουτιά ντυμένα με ύφασμα, ταπετσαρία ή ζωγραφισμένα στο χέρι, σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα, με έτοιμες προτάσεις δώρων. Η απλότητα τούς χαρίζει μια ιδιαίτερη γοητεία. Τι θα βάλετε μέσα στο κουτί; Ό,τι θέλετε... Από το πιο κλασικό δώρο μέχρι κάποια από τις προτάσεις που θα βρείτε στο μαγαζί: μια μεταλλαγμένη Barbie της Χριστίνας Δάρρα, ένα γατάκι του Perry Lancaster, μια κούπα Marimekko, ένα καλαθάκι από σκοινί Trouve mon bouton, ένα κηροπήγιο από ανακυκλωμένο καλώδιο του Γεράσιμου Δομένικου, μια κούκλα Momiji με τη δική της προσωπική ευχή (e-mail: [email protected]).

Κομψοτεχνήματα με μεράκι

Στην οδό Αρχελάου 17 στο Παγκράτι ένας ολοκαίνουριος εικαστικός χώρος έδωσε νέα «πνοή» στην περιοχή με τη συλλογή από μοναδικά χειροποίητα αντικείμενα. Εκεί θα βρείτε δημιουργίες της γνωστής Νάντιας Δρακοπούλου, εκλεπτυσμένα κομψοτεχνήματα φτιαγμένα με μεράκι και ιδιαίτερη προσοχή. Φωτιστικά με χάντρες ή χωρίς, από μπρούντζο, κορδόνια, λαμπερά κρύσταλλα, κατασκευασμένα με έμπνευση και φινέτσα. Τα κοσμήματα εντυπωσιάζουν για τους αρμονικούς συνδυασμούς των υλικών: φωτεινά χρώματα, θεατρικό στυλ, κομμάτια φτιαγμένα για να τονίσουν ποιοτικά τη θηλυκότητα. Απόλυτο must have το κολιέ με το μικροσκοπικό τσαντάκι φτιαγμένο ολόκληρο από μαύρες ή λευκές χάντρες.

Ξαναβρείτε τον εαυτό σας!

«Ιριδισμοί», ένας χώρος όπου ξαναβρίσκεις τον εαυτό σου (Πατριάρχου Ιωακείμ 63, Κολωνάκι). Πώς; Πολύ απλά διαλέγοντας τρεις κρυστάλλους. Αν αυτό σας ακούγεται κάπως «μαγικό», πιστέψτε το. Γιατί η Μαρία, αφού σας εξηγήσει γιατί τους διαλέξατε, θα τους συνθέσει μεταξύ τους, φτιάχνοντας το δικό σας μοναδικό κόσμημα, που θα επαναφέρει την καλή διάθεση, την ενέργεια, την αισιοδοξία, ό,τι χρειάζεστε. Θα βρείτε κρυστάλλους σε όλα τα μεγέθη, από μικρούς για κοσμήματα μέχρι μεγάλους για τον καθαρισμό του χώρου, για χρήση στο φενγκ σούι, κρεμασμένους σε δεντράκια, σε σχήμα πυραμίδας, σε δαχτυλίδια. Επίσης, χειροποίητα σκουλαρίκια από τη Βραζιλία, μάλλινα κουκλάκια από το Περού, που διώχνουν τους εφιάλτες, βραχιόλια από τα παζάρια της Άπω Ανατολής.