Η γιορτή της ναυτιλίας

23.06.2010
Από σεβασμό στο θεσμό των «Ποσειδωνίων» και στους μεγάλους Έλληνες εφοπλιστές, που τα έχουν αναγάγει στη μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο, δεν θα σταθώ στο αμαύρισμά τους από τα δρώμενα στο θωρηκτό «Αβέρωφ».

Από σεβασμό στο θεσμό των «Ποσειδωνίων» και στους μεγάλους Έλληνες εφοπλιστές, που τα έχουν αναγάγει στη μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο, δεν θα σταθώ στο αμαύρισμά τους από τα δρώμενα στο θωρηκτό «Αβέρωφ». Εξάλλου, έγιναν αρκετές δεξιώσεις και πάρτι με ιδιαίτερη κοσμική κίνηση, που είναι περιττό. Η έκθεση έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο του Ελληνικού και προσέλκυσε συμαντικότατα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού και, φυσικά, αρκετούς από τους σπουδαιότερους εφοπλιστές και επιχειρηματίες της χώρας μας.

Φέτος, λόγω τη κρίσης, ήταν αρκετές οι εφοπλιστικές οικογένειες που προτίμησαν να δεξιώσουν ελάχιστο κόσμο σε κλειστά dinners, με σκοπό κυρίως την επισύναψη συμφωνιών. Η Aegean του Δημήτρη Μελισσανίδη, πιστή στις παραδόσεις της, έκανε για άλλη μια φορά το πιο λαμπερό πάρτι με παρουσίες από όλους τους χώρους (από τους αντιπροέδρους της Βουλής μέχρι μοντέλα!). Ήταν μακράν η πιο κοσμική βραδιά, με εκλεκτούς καλεσμένους και χωρίς... παρατράγουδα! Η σάμπα και οι βραζιλιάνικοι ρυθμοί κυριάρχησαν στη βραδιά στο club «Ακρωτήρι», με στόχο να χαλαρώσουν όλοι από τους έντονους ρυθμούς των «Ποσειδωνίων». Σε παρόμοιους ρυθμούς κινήθηκε το Hellenic Hull Mutual Association Plc, το οποίο γιόρτασε στο ίδιο club τα 15 χρόνια λειτουργίας του. Το «παρών» έδωσαν μέλη του και εκλεκτά πρόσωπα της ναυτιλίας.

Από την άλλη, στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στο «Ekali Club», η Karaindros Insurance Group of Companies και οι εκπρόσωποι της Willis Marine Group ήταν από τους πρώτους που δεξιώθηκαν μεγάλα πρόσωπα του εφοπλιστικού χώρου. Οι δύο παραδοσιακοί οίκοι ασφαλειομεσιτών αποτελούν σταθερούς συνεργάτες μεγάλων εφοπλιστών κι έτσι γνωστές οικογένειες παραβρέθηκαν στη δεξίωση. Τις εντυπώσεις μεταξύ άλλων κέρδισε η κυρία Καραΐνδρου, η οποία επιμελήθηκε προσωπικά τη διακόσμηση, δίνοντας έμφαση στο navy deco με λεπτομέρειες, όπως λινά τραπεζομάντιλα σε απαλό γκρι και ολόλευκες πετσέτες με ναυτικούς κόμπους και ασημένιους κρίκους και ανθοσυνθέσεις από ορτανσίες και ορχιδέες. Φέτος, έχοντας ως δεδομένο ότι διανύουμε δύσκολες εποχές, τα «Ποσειδώνια» αποδεικνύουν ότι η ελληνική ναυτιλία αποτελεί σταθερή δύναμη.