Oh so chic!

31.12.2008
Οι γιορτές ήρθαν και επιβάλλουν χαρούμενη διάθεση αλλά και σπέσιαλ εμφανίσεις.

Οι γιορτές ήρθαν και επιβάλλουν χαρούμενη διάθεση αλλά και σπέσιαλ εμφανίσεις. Η βραδιά του ρεβεγιόν προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο σε πολλές γυναίκες, αφού οι απαιτήσεις για μια κομψή εμφάνιση είναι αυξημένες. Γυναικείες προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους μοιράζονται μαζί μας πώς θα περάσουν τις γιορτές και τι θα φορέσουν, αλλά προτείνουν και στις κυρίες εντυπωσιακές στυλιστικές επιλογές για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Τι τις ρωτήσαμε;

Α. Ποια χρώματα ταιριάζουν σε μια κομψή εμφάνιση για το ρεβεγιόν;

Β. Ποιο είναι το σωστό μήκος;

Γ. Ποια είναι τα υφάσματα που προτείνετε στα ρούχα που θα επιλέξουμε;

Δ. Ποια είναι τα αξεσουάρ που θα κάνουν μια εμφάνιση αξέχαστη;

Ε. Μοιράσου μαζί μας ένα μυστικό για να είμαστε άψογες και κομψές.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΚΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΑΡΙΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ρενάτα Ζεντέλη
Το όνομά της είναι ταυτισμένο με το χώρο της ναυτιλίας, όπου διαπρέπει. Η Ρενάτα Ζεντέλη είναι μια γυναίκα που συνδυάζει στο στυλ της το δυναμισμό και τη θηλυκότητα μοναδικά. Ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, έχει καταφέρει να αποκτήσει κοσμοπολίτικο στυλ. Τη φετινή Πρωτοχρονιά θα την περάσει στην Αράχοβα μαζί με την οικογένειά της αλλά και καλούς φίλους.

Α. «Πιστεύω ότι το μαύρο σύνολο είναι all time classic και με κόκκινες πινελιές, π.χ., μια κόκκινη καλή γόβα, όλο σύνολο γίνεται πιο εορταστικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μια κόκκινη Valentino τουαλέτα δεν θα τραβήξει τα βλέμματα. Πάντως, θα πρέπει να κινηθούμε ανάλογα με το χώρο και το ύφος, ώστε να μην είναι ούτε υπερβολικό, αλλά ούτε και λιτό το στυλ μας».

Β. «Το σωστό μήκος εξαρτάται από το σωματότυπο της κάθε γυναίκας. Θεωρητικά μια μακριά τουαλέτα είναι ποιο dressy, όμως ένα κοντό φόρεμα μπορεί μια μέτριου αναστήματος γυναίκα να την κολακεύει περισσότερο».

Γ. «Αγαπημένος μου τύπος υφάσματος είναι το σουά σοβάζ, γιατί δίνει μια πολύ επίσημη νότα. Θεωρώ πως είναι πολύ σικάτο και κομψό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ένα μεταξωτό φόρεμα δεν είναι sexy και ανάλαφρο».

Δ. «Τα κοσμήματα σίγουρα προσθέτουν έναν πιο λαμπερό τόνο, προσέχοντας όμως την υπερβολή. Για το ρεβεγιόν πάντα προτιμώ ένα εντυπωσιακό περιδέραιο».

Ε. «Είναι κοινό μυστικό πως όσο πιο απλή, τόσο πιο σικάτη είναι μια εμφάνιση. Δεν χρειάζεται να υπερβάλλεις. Άλλωστε, υπάρχει και το χριστουγεννιάτικο δέντρο για να συμπληρώσει την υπερβολή!».

Κέλλυ Ξυνή-Κανάρη
Η διευθύντρια του ομίλου Ξυνή και μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ Κέλλυ Ξυνή-

Κανάρη έχει στυλ που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο, όπως σίγουρα θα συμβεί και φέτος την Πρωτοχρονιά που θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Α. «Το μαύρο είναι ένα χρώμα που έχει σταθερή αξία σε μια ξεχωριστή εμφάνιση».

Β. «Στις κυρίες που θα πάνε σε λαμπερά ρεβεγιόν προτείνω να φορέσουν ένα μακρύ βραδινό φόρεμα, που δίνει ξεχωριστή εμφάνιση από τις άλλες μέρες στη ζωή και τη δουλειά μας. Θα σημειώσω επίσης ότι και το πού θα πάμε παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του ρούχου που θα φορέσουμε».

Γ. «Το μετάξι και το βελούδο είναι σωστές επιλογές για τέτοιες περιστάσεις».

Δ. «Ο έξυπνος συνδυασμός με ένα εντυπωσιακό αξεσουάρ, που να έχει κάτι λαμπερό επάνω του, ή μια διαφάνεια θα συμπληρώσει τη βραδινή τους εμφάνιση και θα τις κάνει να νιώθουν ξεχωριστά εκείνο το βράδυ, είτε είναι οικοδέσποινες είτε καλεσμένες».

Ε. «Ας ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για μια ατμόσφαιρα πιο εορταστική και ας αποδράσουμε από τα καθημερινά άγχη, καθώς αυτές οι μέρες προσφέρονται».

Μαριλένα Παναγιωτοπούλου
Πρόκειται σίγουρα για μία από τις πιο εκκεντρικές γυναίκες της κοσμικής Αθήνας με μοναδικές εμφανίσεις, που όχι μόνο ακολουθεί τη μόδα, αλλά πολλές φορές αυτά που φοράει γίνανται μόδα. Φέτος θα περάσει την Πρωτοχρονιά για πρώτη φορά μετά από χρόνια στην Ελλάδα. Η ίδια άλλωστε ήθελε πολύ φέτος να ζήσει οικογενειακά τις γιορτές, αφού έγινε μαμά πριν από λίγους μήνες και έχει ξετρελαθεί με το γιο της. Βέβαια, στις 12 Ιανουαρίου μαζί με το σύζυγό της Κωνσταντίνο Κοροξενίδη θα ταξιδέψουν στο Ντουμπάι και στις Μαλδίβες για ξεκούραση και ψώνια».

Α. «Στις κυρίες προτείνω να ξεχάσουν τα σκούρα χρώματα και να προτιμήσουν κάτι κόκκινο, μπλε ελεκτρίκ και πράσινο, που έχουν γιορτινό χαρακτήρα».

Β. «Να είναι μακρύ, ακριβώς για να κάνει τη διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες γιορτές του χρόνου».

Γ. «Υφάσματα πολυτελή, που δίνουν εορταστικό χαρακτήρα στο ντύσιμό μας».

Δ. «Προτείνω τα αξεσουάρ να είναι πολύ συγκεκριμένα και ανάλογα με το ύφος και το στυλ μας».

Ε. «Γενικότερα, να μη συνδυάσουν λαμπερά και εντυπωσιακά αξεσουάρ, αλλά να αφήσουν το ρούχο να πρωταγωνιστεί σε λάμψη».

Έλενα Σαμούχου
Είναι το... νέο αίμα του οίκου Παγώνη. Αυθόρμητη και πολύ προσιτή, η Έλενα Σαμούχου ακολουθεί πιο κλασικές και λιτές γραμμές στο ντύσιμό της, με πολύ ιδιαίτερες λεπτομέρειες, ενώ το γούστο της και ο τρόπος που συνδυάζει τα ρούχα έχουν κάνει το στυλ της ξεχωριστό. Φέτος θα περάσει την Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα ή, για λίγες ημέρες, στο Πήλιο.

Α. «Το τέλειο στυλ στα ρεβεγιόν το πετυχαίνουμε, φυσικά, με τη λαμπερή μας διάθεση. Τέρμα η μιζέρια! Εξάλλου, δεν ταιριάζει καθόλου στη φιλοσοφία μας!».

Β. «Τα χρώματα που κατά τη γνώμη μου ταιριάζουν σε μια κομψή εμφάνιση είναι αναμφισβήτητα το μαύρο, το κόκκινο και, αν θέλουμε να ακολουθήσουμε πιστά τις τάσεις αυτού του χειμώνα, το μοβ».

Γ. «Τα υφάσματα που θα πρότεινα είναι με σιγουριά το σατέν μετάξι, το κρεπ, η μουσελίνα, η δαντέλα και, φυσικά, το βελούδο. Γενικά, επιλέγω κλασικές και διαχρονικές προτάσεις, μιας και το κλασικό είναι και το σίγουρο».

Δ. «Τα αξεσουάρ που κάνουν ένα ρεβεγιόν αξέχαστο είναι τα διαμάντια, που πάντοτε μαγνητίζουν με τη λάμψη τους τα βλέμματα όλων, τα κομψά σικάτα μέσα στη μόδα γοβάκια μας, το λαμπερό μας χαμόγελο, η ζεστή μας καρδιά και, φυσικά, η φωτογραφική μας μηχανή, για να θυμόμαστε πάντα τις όμορφες στιγμές».

Ε. «Το μόνο που θα πω είναι ότι μπορούμε να πετύχουμε άψογη και κομψή εμφάνιση με χαρούμενη διάθεση, κέφι και ξεκούραση δίπλα στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μην ξεχνάμε τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας! Μας έχουν ανάγκη. Ακόμη και αν προσφέρουμε το χρόνο μας, είναι ανεκτίμητο δώρο!».

Εβελίνα Παπαντωνίου

Από τα πιο όμορφα κορίτσια του ελληνικού μόντελινγκ και σε αντίθεση με συναδέλφους της, που όταν κατέβουν από την πασαρέλα δεν φημίζονται για το καλό τους γούστο, η Εβελίνα ακολουθεί πιστά όλους τους κανόνες της κομψότητας, αναδεικνύοντας τόσο το καλλίγραμμο σώμα της όσο και τη δυναμική προσωπικότητά της.

Α. «Σίγουρα ένα χρώμα που ταιριάζει στην εμφάνιση του ρεβεγιόν είναι το μαύρο, αλλά και το πράσινο αρμόζει στην περίσταση».

Β. «Μια μακριά τουαλέτα είναι ιδανική για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς».

Γ. «Η δαντέλα, το σικάτο βελούδο και ελαφριά υφάσματα, όπως το μετάξι, είναι αυτά που προτιμώ για τις επίσημες εμφανίσεις μου».

Δ. «Προτιμώ να μη φοράω πολλά κοσμήματα. Ωστόσο, τα αξεσουάρ καθορίζονται από το ρούχο και το στυλ που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Φτάνει φυσικά να αποφεύγουμε τις υπερβολές».

Ε. «Προτείνω στις κυρίες να ντυθούν έτσι ώστε να αισθάνονται άνετα, εκπέμποντας απαραίτητα έναν αέρα κομψότητας και θηλυκότητας. Κι επειδή η βραδιά του ρεβεγιόν είναι μεγάλη, θα πρέπει να είναι κάτι πρακτικό και άνετο να το φοράνε και να μην τις φοράει. Και αν με ρωτάτε ποιο είναι κατά τη γνώμη μου το καθοριστικό στοιχείο επιλογής του ρούχου για τα ρεβεγιόν, πιστεύω ότι έχει σημασία να αναδεικνύεται η προσωπικότητα αυτής που το φοράει και η λάμψη της».

Έμη Λιβανίου
Η γνωστή παρουσιάστρια φέτος θα περάσει τις γιορτές ανάμεσα στο Κιάτο και στην Αθήνα. Στο Κιάτο θα στρωθεί το απαραίτητο παραδοσιακό τραπέζι με τα ανάλογα εδέσματα. Η ίδια δεν κρύβει την ανυπομονησία της να απολαύσει το αναμμένο τζάκι με τα παιδιά και όλη την οικογένεια. Στην παραδοσιακή γιορτή θα καταφθάσει φυσικά και ο Αϊ-Βασίλης με τα δώρα του. Μετά την Πρωτοχρονιά θα ταξιδέψει με το σύζυγό της Αντώνη Λιβάνιο στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας για λίγες στιγμές χαλάρωσης.

Α. «Δεν έχει νόημα να σας προτείνω ένα φόρεμα ή ένα ταγέρ ή κοστούμι έτσι κι έτσι. Όλα αυτά που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό βαραίνουν την ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η κατάλληλη ψυχολογία για λάμψη και πάρτι».

Δ. «Όχι πολλά κοσμήματα, όχι υπερβολές που θα φορτώσουν το ντύσιμο».

Ε. «Τα φετινά Χριστούγεννα δεν έχουν τη λάμψη προηγούμενων χρόνων. Θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι τι μπορούμε να προσφέρουμε στις ζημιές που έχουν γίνει και, ακόμη, πώς φτάσαμε να δολοφονείται ένα παιδί που πήγε για καφέ στα Εξάρχεια. Μέσα σε αυτό το κλίμα, λοιπόν, θα πρότεινα μια πιο λιτή και απέριττη εμφάνιση. Χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα και χαμηλοί τόνοι σε όλα, ακόμη και στις στυλιστικές μας επιλογές. Προτιμήστε απλά ρούχα, αρκεί να ταιριάζουν με τη διάθεσή μας και τις μέρες που διανύουμε».

Νάντια Παπαϊωάννου
Η «κυρία Real estate» Νάντια Παπαϊωάννου είναι γνωστή για τις προσεγμένες και κομψές της εμφανίσεις. Η ίδια δείχνει την προτίμησή της σε ένα πιο θηλυκό στυλ, ενώ τη βοηθάει πολύ και ο σωματότυπός της, αφού ομολογουμένως διαθέτει καλλίγραμμο κορμί. Την Πρωτοχρονιά θα βρίσκεται στην Αθήνα, αφού τα θλιβερά γεγονότα του τελευταίου καιρού με τη δολοφονία του Αλέξη και τις καταστροφές που ακολούθησαν την έχουν επηρεάσει πολύ.

Α. «Τα χρώματα που θεωρούνται πιο ασφαλή είναι το διαχρονικό και κλασικό μαύρο, όπως και το λαμπερό κόκκινο. Αν όμως η γυναίκα μπορεί να υποστηρίξει με άνεση και το λευκό ή το χρυσό, θα ήταν μια καλή επιλογή. Πρέπει να δίνουμε σημασία στην τέλεια εφαρμογή του φορέματος, ώστε να αναδεικνύουμε τα καλύτερα στοιχεία που η κάθε γυναίκα διαθέτει».

Β. «Τα τελευταία χρόνια δεν ισχύουν τόσο αυστηροί ενδυματολογικοί κώδικες, ώστε να μας υπαγορεύουν κάποιο συγκεκριμένο μήκος. Εννοείται ότι οι ακρότητες πρέπει να αποφεύγονται. Το μήκος βέβαια εξαρτάται και από την επισημότητα της βραδιάς, τον τόπο αλλά και την παρέα με την οποία είμαστε».

Γ. «Τα υφάσματα που εγώ προτιμώ είναι τα λαμπερά και λεπτά, ίσως με κάποιο διακριτικό κέντημα ή διαφάνεια σε κάποια σημεία. Προσωπικά έχω προτίμηση στα μονόχρωμα. Τα φλόραλ και τα άλλα θα μου άρεσαν για τις καλοκαιρινές βραδιές».

Δ. «Τα αξεσουάρ είναι εξαιρετικά σημαντικά. Αρχίζοντας από ένα ωραίο ρολόι, στα οποία έχω μεγάλη αδυναμία, και κάποια σκουλαρίκια. Δεν μου αρέσει να φοράω πολλά κοσμήματα ταυτόχρονα, γιατί το αποτέλεσμα είναι υπερβολικό. Καμιά φορά μια εξαιρετική τσάντα και ένα ζευγάρι Manolo, είτε σε γόβα ή πέδιλο, μπορούν να αναβαθμίσουν το αποτέλεσμα».

Ε. «Το μυστικό είναι η καλή διάθεση και η ψυχολογία μας. Ό,τι και να φοράμε, αν δεν είμαστε γελαστοί, η συνολική εικόνα θα είναι αδιάφορη. Ένα άλλο στοιχείο που πολλές γυναίκες αμελούν είναι ο τρόπος που κινούνται στο χώρο. Πρέπει να αποπνέουν ένα συνδυασμό class, δυναμισμού και ομορφιάς. Εννοείται ότι προτιμάμε για τη συγκεκριμένη εμφάνιση ελαφρύ μακιγιάζ και όχι υπερβολές και περίπλοκα χτενίσματα. Το απλό είναι πάντα το καλύτερο».

Έλενα Βρεττού
Η επιχειρηματίας Έλενα Βρεττού είναι γνωστή για τις κομψές επιλογές της στις εμφανίσεις της. Θεωρείται μια πολύ καλοντυμένη γυναίκα με στυλ πολύ προσωπικό που ταιριάζει απόλυτα στη δυναμική προσωπικότητά της. Όπως η ίδια μας δήλωσε, φέτος θα περάσει τις γιορτές, που θεωρεί ότι είναι από τις πιο δύσκολες που έχουμε περάσει, στο σπίτι της με την οικογένειά της. Η Πρωτοχρονιά θα είναι ήρεμη, μακριά από το άγχος και τις πιέσεις της καθημερινότητας.

Α. «Θα έλεγα ότι είναι το μαύρο, που θεωρείται κλασικό, και το κόκκινο, που ταιριάζει και στο πνεύμα των γιορτών και είναι πιο εντυπωσιακό. Επίσης, προτείνω το μοβ, που είναι και της μόδας, για μια πιο προχωρημένη εμφάνιση».

Β. «Φυσικά, μια μακριά τουαλέτα αποτελεί ιδανική πρόταση, ωστόσο και ένα καλοραμμένο cocktail φόρεμα είναι εξίσου καλό».

Γ. «Το μετάξι είναι το ύφασμα που ταιριάζει σε μια γιορτινή εμφάνιση».

Δ. «Δεν χρειάζονται πολλά φαντεζί αξεσουάρ. Προτείνω ένα σταυρό στο λαιμό ή ένα διακριτικό ρολόι φορεμένο σαν κόσμημα».

Ε. «Λόγω των δύσκολων ημερών που περνάμε, θα πρότεινα στις γυναίκες να είναι ντυμένες απλά, με σοβαρότητα και γενικά όλο το lifestyle των γιορτών να εκπέμπει μια σοβαρότητα χωρίς φανφάρες».