Χτυποκάρδια στην πίστα

07.01.2009
Ο θυελλώδης έρωτας που έζησε η Αγγελική Ηλιάδη με τον Μπάμπη Λαζαρίδη είναι ένας από τους πολλούς που έχουν γραφτεί με μεγάλους τίτλους ή μικρότερα γράμματα στις πίστες Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ο θυελλώδης έρωτας που έζησε η Αγγελική Ηλιάδη με τον Μπάμπη Λαζαρίδη είναι ένας από τους πολλούς που έχουν γραφτεί με μεγάλους τίτλους ή μικρότερα γράμματα στις πίστες Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Αρκετές καλλιτέχνιδες βρίσκουν στο πρόσωπο ενός ισχυρού επιχειρηματία τον Πυγμαλίωνά τους, ενώ υπήρξαν και φιλίες που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε σχέσεις με πολύ πάθος. Και γιατί όχι άλλωστε, αφού, εκτός από τα κοινά ενδιαφέροντα, δημιουργούνται πολλές φορές και προοπτικές για μια επαγγελματική επιτυχία. Δεν είναι απαραίτητο ότι αυτές οι σχέσεις βασίζονται στο συμφέρον. Τρανό παράδειγμα οι λαμπεροί γάμοι και οι επιτυχημένες οικογένειες που δημιουργήθηκαν μέσα από τέτοιες γνωριμίες. Ποιες σχέσεις περπάτησαν και ποιες μπήκαν οριστικά στο χρονοντούλαπο; Το ΛΟΙΠΟΝ θυμήθηκε σχέσεις με πολύ πάθος, λουλούδια, δυνατά ζεϊμπέκικα και αφιερώσεις μέχρι τα ξημερώματα.

Οι δυνατοί έρωτες μιας «Λαίδης»
Η «Λαίδη» του ελληνικού πενταγράμμου έχει συνδεθεί δύο φορές με επιχειρηματίες της νύχτας, ωστόσο ο δεύτερος δεσμός της ήταν ο πλέον πολύκροτος. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, λίγο μετά το τέλος της σχέσης της με τον Λευτέρη Πανταζή, η Άντζελα Δημητρίου γνωρίστηκε με το μέτοχο του νυχτερινού κέντρου «Ρlayboy» Άλκη Νικολούζο. Εκείνη την εποχή το συγκεκριμένο μαγαζί ήταν ένα από τα καλύτερα μπουζουξίδικα της εποχής. Η γνωριμία τους σύντομα εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα με καρπό την Όλγα, η οποία ωστόσο γεννήθηκε και μεγάλωσε εκτός γάμου και πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι η Άντζελα να αποκαλύψει την ταυτότητα του πατέρα της. Αρκετά χρόνια αργότερα η τραγουδίστρια κι ενώ βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της, συνδέθηκε ερωτικά με τον Στηβ Κακέτση, ιδιοκτήτη της «Νεράιδας», του μεγαλύτερου νυχτερινού κέντρου εκείνη την εποχή. Αν και σχεδόν οι πάντες γνώριζαν το δεσμό τους και απέφευγαν τα φωτογραφικά φλας λόγω του γάμου του επιχειρηματία με την Κατιάνα Μπαλανίκα, Στηβ Κακέτσης και Άντζελα Δημητρίου χώρισαν οριστικά το 1997.

Ένταλμα συλλήψεως
«Με μια ματιά στα πεταχτά επ αυτοφόρω πιάστηκα να σ' αγαπώ» τραγουδούσε στα τέλη των 80s η τάχιστα ανερχόμενη τότε Καίτη Γαρμπή, εννοώντας προφανώς τον αγαπημένο της Μάριο Παπαδάτο, έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες club και νυχτερινών κέντρων στην Αθήνα. Ήταν αυτός που κατέβασε από τη Θεσσαλονίκη τον Αντώνη Ρέμο και τη Νατάσσα Θεοδωρίδου στις «Χάντρες», στο Θησείο, hot spot όλης της κοσμικής Αθήνας εκείνη την εποχή. Ο δεσμός της Καίτης και του Μάριου διήρκεσε περισσότερα από πέντε χρόνια μέχρι τους πρώτους δίσκους της καταξιωμένης τραγουδίστριας με τον Φοίβο. Ήταν τότε που η Καίτη γνώρισε τον Διονύση Σχοινά. Ερωτεύθηκαν παράφορα και μετά από ένα σύντομο διάλειμμα στη σχέση τους παντρεύτηκαν.

Από τα μπουζούκια στα σκαλιά της εκκλησίας
Όταν το καλοκαίρι του 2007 ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου, μετρούσαν ήδη μια δεκαετία σχέσης. Η Πέγκυ Ζήνα γνωρίστηκε με τον Γιώργο Λύρα στα πρώτα της βήματα στο τραγούδι, ωστόσο οι φήμες λένε ότι ήταν για πρώτη φορά μαζί όταν η νεαρή τότε τραγουδίστρια εμφανιζόταν ως δεύτερο όνομα δίπλα στον Στέλιο Ρόκκο στα «Σόδομα». Με μεγάλη εμπειρία στη νύχτα και επιτυχημένα μαγαζιά, ο Γιώργος Λύρας διέκρινε από την πρώτη στιγμή το ταλέντο της Πέγκυς. Αποχωρώντας από τη μετοχική σύνθεση νυχτερινών κέντρων, ο επιχειρηματίας αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με την προώθηση της καριέρας της Ζήνα, κάτι που και η ίδια έχει επισημάνει πολλές φορές σε συνεντεύξεις της. Ωστόσο, λέγεται πως στα πρώτα νυχτερινά κέντρα που ηγήθηκε του προγράμματος η τραγουδίστρια σε Θεσσαλονίκη και στις «Μάσκες» στη λεωφόρο Βουλιαγμένης τον πρώτο λόγο σε όλα είχε ο Γιώργος Λύρας.

Όταν το «Can-Can» έγινε «Romeo»
Η εκρηκτική παρουσία της Έλλης Κοκκίνου την περίοδο των «Μασάι» δεν μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο το συνιδιοκτήτη του «Romeo» Παναγιώτη Βασιλειάδη. Μετά από λίγους μήνες οι δυο τους ήταν ήδη ζευγάρι, ωστόσο το κρατούσαν σαν επτασφράγιστο μυστικό, καθώς ο επιχειρηματίας ήταν παντρεμένος. Ακόμη και όταν διέρρευσε η είδηση, οι δύο πλευρές το διέψευδαν κατηγορηματικά. Βέβαια, στο παρασκήνιο ζούσαν ένα μεγάλο έρωτα, με την Έλλη να απογειώνεται εκείνη την περίοδο επαγγελματικά και να συμβουλεύεται σχεδόν αποκλειστικά το σύντροφό της. Λέγεται μάλιστα πως για χάρη της μετακόμισε τη σεζόν 2002-2003 το «Romeo» στο «Can-Can» μετά μάλιστα από μια εντυπωσιακή ανακαίνιση. Η σιγουριά και η ασφάλεια που έδινε και δίνει στην Έλλη ο Παναγιώτης Βασιλειάδης τους οδήγησε όχι μόνο στο γάμο, αλλά, όπως λέγεται, και στην απόφαση της τραγουδίστριας να εγκαταλείψει τη Heaven πηγαίνοντας στη Sony-BMG, με πολύ ευνοϊκότερους όρους για την ίδια.

Ο πρώτος γάμος
Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν η Νατάσσα Θεοδωρίδου, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της στη δημοσιογραφία, ένα βράδυ τραγούδησε για τους παρευρισκόμενους σε ωδείο της συμπρωτεύουσας. Εκεί λέγεται πως βρισκόταν και ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Β. Μπέτας, ο οποίος ενθουσιάστηκε με τη φωνή της νεαρής τραγουδίστριας και της πρότεινε να συνεργαστούν. Ξεκινώντας από το «Ακρόαμα», η Νατάσσα συνεργάστηκε με πολλά νυχτερινά κέντρα, ενώ έζησε και έναν παράφορο έρωτα με τον επιχειρηματία. Στο σύντομο γάμο τους γεννήθηκε η Χριστιάνα, η μεγαλύτερη κόρη της τραγουδίστριας. Αρκετά χρόνια αργότερα η Νατάσσα ξαναπαντρεύτηκε. Αυτή τη φορά τον Ανδρέα Φουστάνο, ο οποίος λέγεται πως είχε αναμειχθεί μετοχικά στο «Φως», το νυχτερινό κέντρο όπου η τραγουδίστρια εμφανίστηκε με τεράστια επιτυχία για τρεις συνεχόμενες σεζόν.

Δεν μίλησαν ποτέ γι αυτό...
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 η Κωνσταντίνα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας. Όλοι μιλούσαν για την Κύπρια με την αισθαντική φωνή και οι δίσκοι της γίνονταν μέσα σε λίγες μέρες χρυσοί και πλατινένιοι. Η ίδια δεν είχε μάτια παρά μόνο για τον αγαπημένο της, γνωστό επιχειρηματία και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της νύχτας ακόμη και σήμερα, που ωστόσο ποτέ δεν επιβεβαίωσε το δεσμό. Το ειδύλλιο ήταν σύντομο και το ζευγάρι χώρισε ήρεμα και πολιτισμένα.

Η νέα γενιά στα χνάρια της προηγούμενης
Πολλοί είναι οι νέοι επιχειρηματίες που έχουν γοητευθεί κατά καιρούς από τις ελκυστικές καμπύλες, την ιδιαίτερη φωνή και τη δυναμική παρουσία τραγουδιστριών που πέρασαν από τα μαγαζιά τους. Ήταν αρκετά χρόνια πριν όταν η πρωτοεμφανιζόμενη Βίκυ Χαρίτου τραγουδούσε ένα από τα μεγάλα σουξέ της εποχής, το «Νύχτες στη

Μύκονο». Το τραγούδι δεν άρεσε μόνο στους θαμώνες του «Διογένη», αλλά και στον πιτσιρικά τότε Διογένη Παπαθεοχάρη, που έζησε για λίγο καιρό ερωτικές μέρες και νύχτες με την πανέμορφη τραγουδίστρια. Πολλές καρδιές έχουν... κάψει και οι δύο γιοι του συνιδιοκτήτη του «Romeo» Τάκη Γιγουρτάκη. Ο δεσμός του μεγαλύτερου γιου του Νίκου με τη Χριστίνα Κολέτσα εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα των περιοδικών, ενώ και ο μικρότερος, ο Τζότζο, είχε στο παρελθόν σχέση με την Άρτεμη Αλεξανδράτου. Όσον αφορά τις φήμες που ήθελαν τον Μιχάλη Χατζηγιάννη να είχε σχέση με τη Χριστίνα Μαροσούλη, κόρη του ιδιοκτήτη του VOX, πριν από το δεσμό του με τη Δέσποινα Ολυμπίου, ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν.