Φώτα,κλακέτα, πάμε

31.12.2008
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα που τραβάνε τα φλας στη συμπρωτεύουσα.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα που τραβάνε τα φλας στη συμπρωτεύουσα. Η τελετή λήξης με τη βοήθεια του Γιάννη Καζανίδη απέκτησε ιδιαίτερο κοσμικό ενδιαφέρον. Με ένα μεγάλο πάρτι Έλληνες και ξένοι συντελεστές, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και φίλοι του κινηματογράφου γιόρτασαν με τους βραβευθέντες. Αυτή τη φορά ο κλασικός σινεφίλ με outfit μπερέ-κασκόλ-στρογγυλά γυαλιά-πίπα δεν προτίμησε κόκκινο κρασί, αλλά μπίρα, δηλώνοντας ριζοσπαστικά την ανανέωση και την αρμονική συνύπαρξη ποιοτικού και εμπορικού (τι γράφω, βρε Γιάννη μου...)!

Ταινίες που ξεχώρισαν φέτος είναι το «Τhe Τour» του Goran Markovic ως η καλύτερη βαλκανική ταινία, η γαλλική «Ο θόρυβος των άλλων γύρω μας» του Diasteme ως η καλύτερη διεθνής, το «Σύνδρομο της Χιονάτης» του Άγγελου Σπάρταλη στην κατηγορία Digital Wave και η «Μακρόνησος» του Ηλία Γιαννακάκη ως η καλύτερη ελληνική ταινία.