Λάμψη και καλή διάθεση

18.12.2008
Μόλις μία εβδομάδα απέμεινε μέχρι το ρεβεγιόν, που πρώτα και πάνω απ όλα απαιτεί λάμψη και καλή διάθεση.

Μόλις μία εβδομάδα απέμεινε μέχρι το ρεβεγιόν, που πρώτα και πάνω απ όλα απαιτεί λάμψη και καλή διάθεση. Αν νομίζετε ότι ο μοναδικός τρόπος για να τα αποκτήσετε είναι η βραδινή απαστράπτουσα τουαλέτα σας, το μακιγιάζ και το σούπερ ντούπερ νυχτερινό στέκι που θα επιλέξετε, κάνετε λάθος. Για να λάμπετε και να έχετε καλή διάθεση στις γιορτές, το κυριότερο είναι το μέσα και όχι το έξω σας.

Για λάμψη στην επιδερμίδα και στα μαλλιά και για ευεξία σωματική και ψυχική, καθοριστικό ρόλο θα παίξει η διατροφή σας τις επόμενες μέρες, ο καλός και επαρκής ύπνος και βέβαια η σωστή περιποίηση του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών σας. Κόψτε εντελώς το κρέας, το αλκοόλ, το κάπνισμα, τις σάλτσες, τα τυριά, τα ζυμαρικά και τα γλυκά. Τρώτε πολλά φρούτα, πολλές σαλάτες από φρέσκα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο, δύο ποτήρια φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού και δύο φέτες μαύρο ψωμί ημερησίως, στήθος κοτόπουλου βραστό ή στη σχάρα. Έτσι, αφενός θα πάρετε πολλές βιταμίνες και αφετέρου θα ξεκουράσετε το πέπτικό σας σύστημα, πράγμα που θα σας κάνει να νιώθετε ευχάριστα και ανάλαφρα. Αφήστε που θα χάσετε οπωσδήποτε 2 κιλά, ίσως και 3, αν βάλετε στην καθημερινότητά σας 1 ώρα γρήγορο περπάτημα. Κάντε απολέπιση στο πρόσωπο και το σώμα σας. Στη συνέχεια βάλτε στο πρόσωπο μια μάσκα ενυδατική και κάντε μασάζ με ένα λάδι σώματος. Αν τα μαλλιά σας είναι άτονα και θαμπά, κάντε μια τονωτική θεραπεία στο κομμωτήριο ή βάζετε μια μάσκα μαλλιών μέρα παρά μέρα. Αποφύγετε τις μέρες αυτές το πιστολάκι.

Για καλή διάθεση, εκτός από την παραπάνω διατροφή και τον καλό ύπνο, που θα βελτιώσουν σημαντικά την εξωτερική σας εμφάνιση, επομένως θα σας κάνουν να νιώθετε και καλύτερα, φροντίστε να ξεχάσετε όλες σας τις έγνοιες. Επίσης, φροντίστε να περάσετε τις μέρες των γιορτών μόνο με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Δεν έχει και τόση σημασία τι θα φορέσετε ή πού θα πάτε. Σημασία έχει να νιώθετε χαλαροί και χαρούμενοι μέσα στη συντροφιά σας.