Ο τιμοκατάλογος του ρεβεγιόν

19.12.2008
Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι προ των πυλών. Ωστόσο, παρά το γιορτινό κλίμα και τους γκλάμορους στολισμούς, η φετινή χρονιά δείχνει ότι θα είναι δύσκολη από άποψη κίνησης.

Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΚΑ

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι προ των πυλών. Ωστόσο, παρά το γιορτινό κλίμα και τους γκλάμορους στολισμούς, η φετινή χρονιά δείχνει ότι θα είναι δύσκολη από άποψη κίνησης. Τα νυχτερινά μαγαζιά, βέβαια, αψηφώντας τη δυσκολία των Ελλήνων να αντεπεξέλθουν στις υψηλές τιμές, ανέβασαν για άλλη μια χρονιά τις τιμές στο μπουκάλι. Από την άλλη, το double dot των γιορτινών ημερών είναι όρος που ανήκει πλέον στο παρελθόν. Θυμάμαι παλιά με το που πλησίαζαν οι γιορτές όλος ο κόσμος ψαχνόταν πού θα πάει, τι θα δει και πώς θα περάσει καλά. Φέτος το σενάριο είναι πιο χλομό από κάθε άλλη χρονιά. Ερωτήματα του τύπου «πόσο θα κοστίσει φέτος η γιορτινή διασκέδαση» και «τι επιφυλάσσει η νύχτα τις ημέρες των εορτών» συνδυάζονται με τις τιμές που παίζουν στη νύχτα εν μέσω γενικής κρίσης. Γεγονός είναι πως η φετινή εορταστική νυχτερινή Αθήνα παρουσιάζει δυσκολίες, χαρακτηρίζεται από αποχή του κόσμου και φιλοξενεί συμπράξεις αστέρων επί σκηνής. Αν ανήκετε, πάντως, στην κατηγορία εκείνων που θα διασκεδάσουν εκτός σπιτιού, θυμηθείτε πως μπορεί να χρειαστεί ακόμα και να ξοδέψετε όλο το 13ο μισθό για μια βραδιά στα μπουζούκια.

Η παλιοπαρέα
Στην «Ακτή Πειραιώς» το σόου υπογράφει η παλιά παρέα, δηλαδή Παπακωνσταντίνου, Μπουλάς, Ζουγανέλης, οι οποίοι πήραν και καινούργιους στο... λαιμό τους, όπως λένε στο πρόγραμμά τους, δηλαδή τους Χρήστο Θηβαίο και Σωτήρη Καλυβάτση. Τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα πληρώνεις είσοδο με ποτό στο μπαρ 20 ευρώ. Το κρασί κοστίζει 85 και 95 ευρώ κομπλέ, ενώ η φιάλη ουίσκι «παίζει» από 170 έως 190 ευρώ κομπλέ. Την παραμονή των δύο γιορτών μια πλούσια πιατέλα που κοστολογείται 20 ευρώ το άτομο θα υπάρχει ως έκπληξη και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα ισοδυναμεί με ένα πλήρες δείπνο.

Βαρύ λαϊκό
Στο «Fever» Σταμάτης Γονίδης, Νίκος Μακρόπουλος και Αποστολία Ζώη υπογράφουν ένα αποκλειστικά λαϊκό πρόγραμμα. Για να τους απολαύσει κανείς όρθιος, πληρώνει στο μπαρ 15 ευρώ τις καθημερινές και 20 τα Σάββατα. Η απλή φιάλη ουίσκι φτάνει τα 180 ευρώ, με το κομπλέ να ανεβαίνει στα 200. Το κρασί ανά 2 κοστίζει από 90 μέχρι 100 ευρώ.

Το ντουέτο
Νότης και Καίτη εμφανίζονται μαζί σε ένα λαϊκό πρόγραμμα στο «Έναστρον» με αποδέκτες τους πολλούς φανατικούς του είδους από Πέμπτη μέχρι Σάββατο. Η είσοδος κοστίζει 15 ευρώ με ποτό στο μπαρ. Το κρασί ανά 2 άτομα κυμαίνεται από 85 εώς 95 ανά φιάλη. Το ουίσκι αντίστοιχα από 170 μέχρι 190, με όλα τα παρελκόμενα. Στα 20 ευρώ το άτομο κυμαίνεται η μοναδική επιβάρυνση που αφορά τις νύχτες των δύο ρεβεγιόν και περιλαμβάνει φαγητό. Η κράτησή σας, βέβαια, επικυρώνεται προκαταβάλλοντας το αντίτιμο του φαγητού.

Αρχηγός στο «Rex»
Ο Γιάννης Πλούταρχος σε καινούργιο χώρο, με νέο δίσκο και στόχο του να κερδίσει ένα ακόμη στοίχημα. Για να μπεις στο «Rex» και να πιεις ένα ποτό στο μπαρ θέλεις 20 ευρώ. Για μια φιάλη

ουίσκι θα χρειαστούν 170 για το απλό και 190 για το σπέσιαλ, με όλα τα παρελκόμενα. Το κρασί κυμαίνεται από 85 μέχρι 100 ευρώ. Το εορταστικό μενού φτάνει τα 70 ευρώ το άτομο και δεν υπάρχει καμία απολύτως άλλη διαφοροποίηση στις τιμές των μπουκαλιών μέσα στις γιορτές.

Κάτω στο «Βοτανικό»
Ντουέτο παίζει κι εδώ: Νατάσσα Θεοδωρίδου και Γιώργος Μαζωνάκης. Για ένα ποτό στο μπαρ θα χρειαστείτε 15 ευρώ. Για μια απλή φιάλη ουίσκι 190 ευρώ. Για ένα μπουκάλι κρασί στα 2 άτομα 100 ευρώ. Όσο για τις παραμονές, όλες οι τιμές του μαγαζιού θα έχουν προφανώς μια μικρή αύξηση.

Συμμαχία
Η Μαρινέλλα και ο Γιάννης Πάριος στο «Διογένης Studio» αποτελούν την επιβεβαίωση του κανόνα που θέλει τις φίρμες να συμμαχούν στα δύσκολα. Για να τους δεις, θα ξοδέψεις για ένα ποτό στο μπαρ τις Πέμπτες 15 ευρώ και τις Παρασκευές και τα Σάββατα 20 ευρώ το άτομο. Η φιάλη ουίσκι τις Πέμπτες κυμαίνεται από 180 έως 200 ευρώ, ενώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα ανεβαίνει στα 195-220 ευρώ. Το κρασί ανά 2 τις Πέμπτες κοστίζει 95 ευρώ και 105 τις άλλες δύο ημέρες. Το μενού VIP κοστίζει 90 ευρώ το άτομο καθημερινά. Ενώ τις γιορτές η φιάλη φτάνει τα 240 ευρώ και το μενού κυμαίνεται μεταξύ 60, 70 ή 100 ευρώ το άτομο. Σημειωτέον ότι εδώ απαιτείται ένα 25% ως προκαταβολή, στην περίπτωση που θέλει κάποιος να κλείσει έγκαιρα καλό τραπέζι.

Μόνος του
Από τον Νίκο Βέρτη η σκυτάλη πήγε στον Νίκο Κουρκούλη στο «Ρosidonio». Εκεί το ποτό στο μπαρ κοστίζει 15 ευρώ και η φιάλη ουίσκι 160 έως 180 (κομπλέ). Σημειώστε ότι ουδεμία διαφοροποίηση θα ισχύσει στις τιμές μέσα στις γιορτές.

Πολυθέαμα
Στο γνώριμο χώρο του «Αθηνών Αρένα» ο Αντώνης Ρέμος συνεχίζει ακάθεκτος με τους migr και την Αθηνά Ρούτση. Ένα ποτό στο μπαρ κοστίζει 12-18 ευρώ. Η φιάλη κρασί είναι ανά 2 άτομα και κυμαίνεται από 70 έως 80 ευρώ. Αντίστοιχα, το ουίσκι παίζει από 130 μέχρι 160 ευρώ. Υπάρχει και μενού από 35 έως 65 ευρώ το άτομο, ενώ στις γιορτές θα ισχύουν οι ίδιες τιμές.

Λαϊκά και ποπ μαζί
Πασχάλης Τερζής και Έλενα Παπαρίζου μαζί για άλλη μία φορά στην «Ιερά Οδό». Το ποτό στο μπαρ κοστίζει 20 ευρώ, το κρασί ανά 2 άτομα 100 ευρώ και μια φιάλη ουίσκι 200 και 220 ευρώ (κομπλέ). Όσον αφορά το φαγητό, 80 ευρώ κοστίζει το εορταστικό μενού ανά άτομο, ενώ για κράτηση απαιτείται προκαταβολή της τάξης του 50%.

Αλλαγή ύφους
Το τρίο Πέγκυ Ζήνα, Κώστας Καραφώτης και Νίνο αλλάζουν φέτος το ύφος του «VΟΧ». Για να τους δεις live, πληρώνεις είσοδο με ποτό στο μπαρ 20 ευρώ. Για μία απλή φιάλη ουίσκι θέλεις 170 ευρώ και άλλα 20 για το σπέσιαλ. Το κρασί κυμαίνεται από 85 μέχρι 100 ευρώ τα 2 άτομα, ενώ μπορείτε να απολαύσετε και «ωραιότατο μενού» με κόστος 50 ευρώ το άτομο.

Στόχος η πιτσιρικαρία
Ο Σάκης Ρουβάς με τις Ματθίλδη και Μπέττυ Μαγγίρα πήγαν στο Θησείο και το «Starz». Οι τιμές που ισχύουν εκεί είναι 20 ευρώ το άτομο για την είσοδο και 150 για μια απλή φιάλη ουίσκι.

Δουλειά και τις καθημερινές
Ο Πάνος Κιάμος και η Αμαρυλλίς στα «Αστέρια» της Γλυφάδας είναι από τα λίγα ονόματα που βλέπουν κόσμο ακόμη και στο μέσο της εβδομάδας. Εύκολα ακούσματα, πολλοί νέοι και η συνταγή δείχνει ότι πέτυχε. Η είσοδος με ένα ποτό στο μπαρ κοστίζει 15 ευρώ τις καθημερινές, ενώ είναι αυξημένη κατά 5 ευρώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα. Η φιάλη ουίσκι κοστίζει 160 ευρώ, ενώ 20 ευρώ επιπλέον χρεώνεται το σπέσιαλ. Τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς το κόστος ανεβαίνει στα 200 ευρώ για τα 4 άτομα κομπλέ. Η τιμή αυτή αφορά το απλό μπουκάλι, ενώ σημειώστε πως δεν υπάρχει δυνατότητα μενού.

Καλλιτεχνικός πλουραλισμός
Η ομάδα του Δημήτρη Μητροπάνου στο «Κέντρο Αθηνών» υπόσχεται εκπλήξεις. Μαζί του ονόματα όπως ο Μπάμπης Στόκας, ο Μανόλης Λιδάκης, η Ελεονώρα Ζουγανέλη και η Ασπασία Θεοφίλου. Ένα ποτό στο μπαρ κοστίζει 20 ευρώ και θέλεις 10 ευρώ για κάθε επόμενο. Η απλή φιάλη ανά τέσσερα άτομα κοστίζει 180 ευρώ και η σπέσιαλ 200. Αν επιλέξετε κρασί, τότε το κόστος ανά 2 άτομα είναι 100 ευρώ. Το μενού ανά 4 άτομα κοστίζει 40 ευρώ και υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ 3 διαφορετικών πιάτων.

Οδηγίες για αξέχαστα ξενύχτια
Για να δείτε ένα σχήμα σε καλό τραπέζι, δηλαδή δεύτερο, θα χρειαστεί να έχετε προβλέψει το απαραίτητο φιλοδώρημα στο μετρ. Για πρώτο χρειάζεται πολύ γερό μέσο. Στο εξοδολόγιο βέβαια θα πρέπει να προσθέσετε και κάποια χρήματα για τον απαιτούμενο λουλουδοπόλεμο. Ένα πανέρι λουλούδια κοστίζει συνήθως 15 ευρώ.