Η Ρωσίδα που κατέκτησε τον κόσμο!

15.12.2008
Μια αντικειμενικά πανέμορφη Ρωσίδα και μοντέλο από τη Σιβηρία, η Ξένια Σουκίνοβα είναι η νικήτρια του 58ου διαγωνισμού ομορφιάς "Μις Κόσμος 2008".

Μια ομολογουμένως πανέμορφη Ρωσίδα και μοντέλο από τη Σιβηρία, η Ξένια Σουκίνοβα είναι η νικήτρια του 58ου διαγωνισμού ομορφιάς "Μις Κόσμος 2008".

Η Σουκίνοβα, που ανήκει στο ζώδιο της Παρθένου, γεννήθηκε στο Νιζνεβαρτόσκ, στις 26 Αυγούστου 1987. Το 2007 αναδείχθηκε "Μις Ρωσία", ανάμεσα σε πενήντα συμμετέχουσες, αλλά δεν μπόρεσε να εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό "Μις Υφήλιος 2008", λόγω των σπουδαστικών της υποχρεώσεων κι έτσι αντικαταστάθηκε από την αναπληρωματική "Μις Ρωσία", Βέρα Κράσοβα, η οποία ήρθε τρίτη.

Η ίδια η Σουκίνοβα έχει διακριθεί στην δεύτερη θέση στον παράπλευρο διαγωνισμό του "Μις Κόσμος", "Μις Παραλία 2008", αλλά στις 3 Δεκεμβρίου ήρθε πρώτη στον αντίστοιχο διαγωνισμό "Μις Τοπ Μόντελ 2008".

Ο πραγματικό θρίαμβος, όμως, ήρθε δέκα μέρες αργότερα, το περασμένο Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, όταν στέφτηκε "Μις Κόσμος" στον κεντρικό διαγωνισμό που έλαβε χώρα στο Γιοχάνεσμπουργκ, της Νοτίου Αφρικής.

Πρόκειται για τη δεύτερη ρωσίδα "Μις Κόσμος". Η πρώτη ήταν η Τζούλια Τζούλια Κουρότσκινα, το 1992.

Με ύψος 1,78 μ., γαλάζια μάτια και ξανθά μαλιά, η Ξένια ενσαρκώνει το σύγχρονο πρότυπο της γυναικείας ομορφιάς και η διάκρισή της ανάμεσα σε 109 διαγωνιζόμενες θεωρείται απολύτως δίκαια, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στην ψηφοφορία συμμετείχαν και οι τηλεθεατές απ' όλον τον κόσμο.

Επιπλέον, η Σουκίνοβα εκτός της εξωτερικής εμφάνισης, φαίνεται να διαθέτει και αξιόλογο πνεύμα, αφού στην πρώτη της δήλωση ως νικήτρια υποσχέθηκε να εκπροσωπήσει τη θέση της με αξιοπρέπεια, ενώ στην ερώτηση τι θα έπαιρνε μαζί της σε ένα ερημικό νησί, η απάντησή της ήταν: "Σπίρτα, επειδή δεν μπορείς να επιβιώσεις χωρίς φωτιά".

Η φιλοδοξία της είναι να γίνει σούπερ μοντέλο, αλλά για την ώρα ζει με τους γονείς της στη Δυτική Σιβηρία και σπουδάζει μηχανικός διοίκησης. Της αρέσουν πολύ τα σπορ και επιδίδεται στο κολύμπι, στο σκι του βουνού, στο μπάντμιντον, στα πατίνια, τη γυμναστική και τη ρυθμική γυμναστική και στο χορό. Επίσης, λατρεύει την ιταλική και τη γιαπωνέζικη κουζίνα, της αρέσει να διαβάζει κλασική ρωσική λογοτεχνία ενώ το ρητό που εκφράζει τη φιλοσοφία της, λέει: "Σεβάσου τους άλλους και οι άλλοι θα σε σεβαστούν".

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας, Αγγελική Καλαϊτζή από τη Θεσσαλονίκη, με ύψος 1,73μ. γεννημένη το 1984, παρόλο που δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποια διάκριση στον κεντρικό διαγωνισμό, πέρασε στην τελική εξάδα του παράπλευρου διαγωνισμού "Μις Αθλητισμός", που διεξήχθηκε επίσης στη Νότιο Αφρική, στις 5 Δεκεμβρίου.

Πάτα το play στο βίντεο που ακολουθεί, για να πάρεις μια γεύση από την τελετή της στέψης και ν' ακούσεις τις πρώτες δηλώσεις της "Μις Κόσμος 2008".