Ναταλία Γερμανού: "Δεν απαντάω στην Αλιμπέρτη"

08.12.2008
Είναι ευγενική, χαλαρή, ανθρώπινη, με διαολεμένο αυτοσαρκασμό και απολαυστικό χιούμορ. Τι κι αν είναι μία από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες της σόουμπιζ; Η Ναταλία Γερμανού εξακολουθεί μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια στις τηλεοπτικές και μουσικές επάλξεις να πατάει στη γη. Άνθρωπος χορτασμένος από αγάπη, επιτυχία, προβολή και λάμψη.

Από τη Νάνσυ Σταματίου

Είναι ευγενική, χαλαρή, ανθρώπινη, με διαολεμένο αυτοσαρκασμό και απολαυστικό χιούμορ. Τι κι αν είναι μία από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες της σόουμπιζ; Η Ναταλία Γερμανού εξακολουθεί μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια στις τηλεοπτικές και μουσικές επάλξεις να πατάει στη γη. Άνθρωπος χορτασμένος από αγάπη, επιτυχία, προβολή και λάμψη.

Η κόρη του ενός και μοναδικού Φρέντυ Γερμανού δεν θα μπορούσε παρά να πατάει σταθερά στα πόδια της και να ξέρει ανά πάσα στιγμή τα «θέλω» και τις προτεραιότητές της. Τη βρήκα «Μες στην καλή χαρά» και έκανα μια συζήτηση μαζί της πιστέψτε με άκρως ενδιαφέρουσα και, κυρίως, αληθινή.

Τώρα που ολοκληρώθηκε το πρώτο τρίμηνο της σεζόν θα πρέπει να είσαι πολύ ανεβασμένη, καθώς στους πίνακες της AGB είστε οι μεγάλοι νικητές του Σαββατοκύριακου.

«Πλάκα κάνεις. Εννοείται πως κι εγώ και η Σίσσυ και όλη η παρέα έχουμε τρελαθεί από τη χαρά μας. Ξεκινήσαμε χωρίς τεράστιες προσδοκίες, σεμνά και ταπεινά, με ένα συγκρατημένο ενθουσιασμό. Το ότι καταφέραμε, λοιπόν, να κάνουμε την έκπληξη και να βγούμε πρώτοι στις μετρήσεις και με αρκετή διαφορά σίγουρα μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε. Γιατί, όπως είπα σε συνέντευξή μου το Σεπτέμβριο και εξακολουθώ να πιστεύω ακράδαντα, η τηλεόραση δεν είναι κατοστάρι, αλλά μαραθώνιος. Στην τηλεόραση δεν έχει είμαι πρώτος, δεύτερος, τρίτος. Πάντα πρέπει να παλεύεις. Τίποτα δεν είναι δεδομένο».

Σωστά, γιατί οι τηλεθεατές είναι πιο εκπαιδευμένοι. Δεν χαρίζονται πια σε κανένα.

«Γιατί υπάρχει τηλεοπτική υπερπροσφορά. Πέρασαν οι εποχές που τα ανταγωνιστικά προγράμματα ήταν μόνο δύο και έκανα, ας πούμε εγώ, στο Mega Star 35%. Όλοι μας πια είμαστε τηλεοπτικά αναλώσιμοι. Δεν πας καλά; Κυρίως αν είσαι και ένα νέο τηλεοπτικό πρόσωπο, στις 3-4 εβδομάδες αποτελείς παρελθόν. Έχουν έναν πανικό τα κανάλια με τα νούμερα και σφίγγουν τα λουριά».

Εσύ όταν ξεκίνησες το «Μες στην καλή χαρά» είχες τον πανικό των 3 εβδομάδων; Είχες συζητήσει με το κανάλι για το ποια θα ήταν τα χρονικά σου περιθώρια αν έβγαινες στον αέρα και δεν τα κατάφερνες;

«Εννοείται πως είχα τον πανικό του κι αν δεν τα καταφέρουμε και εννοείται πως είχα συζητήσει με το κανάλι για τα χρονικά μου περιθώρια».

Και τι σου είπαν; Θα σας στήριζαν;

«Η αλήθεια είναι πως δεν μου έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό. Απλώς εγώ αγχώνομαι από μόνη μου». (Γέλια.)

Αλήθεια, πώς βρέθηκες στο πρωινό του Σαββατοκύριακου στον Alpha; Πώς τους μπήκε η ιδέα;

«Θεωρώ ότι η παρουσία μου στην εκπομπή της Ελένης, όσο εκείνη έλειπε λόγω εγκυμοσύνης, ήταν γερή δοκιμή για μένα. Τι να πω; Η Ελένη, χωρίς να το ξέρουμε, μάλλον μου άνοιξε την πόρτα του Σαββατοκύριακου».

Αλήθεια, γιατί πιστεύεις ότι καταφέρατε να κάνετε επιτυχία με το «Μες στην καλή χαρά»;

«Κανείς δεν ξέρει τι φέρνει την επιτυχία. Όμως, επειδή εγώ πιστεύω πολύ στις ομάδες, νομίζω ότι η χημεία μας με τα παιδιά είναι ο λόγος που λειτούργησε το πρωινό μας. Δέσαμε μεταξύ μας μαγικά. Και αν σου ακούγεται κάπως κλισέ αυτό που σου λέω, αυτή είναι η πραγματικότητα. Και η ομάδα μας λειτούργησε σούπερ και οι αρχισυντάκτες μας, ο Παύλος Σταματόπουλος και η Μαρία Κούσουλα, μας κατηύθυναν και μας κατευθύνουν με πολύτιμο τρόπο. Νομίζω πως η επιτυχία μάς χαμογέλασε, γιατί βγήκαμε όλοι στον αέρα χαλαρά, φυσικά, ανθρώπινα, βγάζοντας την αλήθεια μας. Ο άλλος μας βλέπει και πιστεύω πως νομίζει ότι ουσιαστικά φοράμε τις πιτζάμες μας και καθόμαστε στον καναπέ του σπιτιού μας και συζητάμε».

Ήταν και λίγο θέμα τύχης;

«Φυσικά. Η τηλεόραση έχει γίνει και λιγάκι τζόγος».

Δουλεύεις σε μια ζούγκλα, όπως είναι η τηλεόραση και το μουσικό star system γενικότερα. Έχεις καταφέρει να λένε όλοι πως είσαι καλό παιδί.

«Αααχ, σ' ευχαριστώ, Νάνσυ μου, για τα καλά σου λόγια. (Γέλια.) Το να είσαι πάντως καλοπροαίρετος και να έχεις μέσα σου καλά συναισθήματα ως άνθρωπος δεν έχει να κάνει με τη ζούγκλα, όπως λες κι εσύ, της τηλεόρασης. Έχει να κάνει με το χαρακτήρα και την ανατροφή σου. Εγώ δεν πρόκειται για το χατίρι κανενός να ξεχάσω τους καλούς μου τρόπους. Επειδή έχω μεγαλώσει μέσα στα τηλεοπτικά στούντιο δίπλα στον μπαμπά μου και είχα την τύχη να δω αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο πώς αντιδρούσε σε όλες αυτές τις δυσκολίες της δουλειάς, έχω μάθει τι πάει να πει πραότητα».

Το να είσαι καλό παιδί μήπως είναι και λιγάκι εμπόδιο για αυτή τη δουλειά;

«Όχι μωρέ, δεν είναι εμπόδιο, απλώς κάποιοι κάνουν το λάθος και πιστεύουν πως είμαι βλάκας. Όμως, εγώ έτσι είμαι. Αν σε εκτιμώ και σε σέβομαι, έχω τον καλό μου λόγο και όχι μόνο τον έχω, αλλά θα τον πω κιόλας. Αν δεν σε εκτιμώ, απλώς δεν θα πω τίποτα. Το να βγαίνεις και να λες κακίες είναι το πιο εύκολο πράγμα».

Πάντως, επειδή είσαι αυθόρμητη και ειλικρινής, πολλές φορές έχεις παρεξηγηθεί και έχουν παρερμηνευτεί αυτά που έχεις πει...

«Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές έχω σκεφτεί τι ήθελα και άνοιξα το στόμα μου;. Όμως, ειδικά τώρα, που έχω φτάσει και σε αυτή την ηλικία, δεν πρόκειται να αλλάξω για κανένα. Απλώς φροντίζω να χαμογελάω από απόσταση και να λέω άς τους να λένε».

Πρόσφατα, πάλι, παρερμηνεύτηκαν πράγματα που είπες, γι αυτό και βγήκε την περασμένη εβδομάδα η Σοφία Αλιμπέρτη και λίγο πολύ σ' τα έχωσε μέσα από το «ΤV Weekend» σε σχέση με τα νούμερα και τη συμπεριφορά σου.

«Επειδή όλα τα... πεσίματα που μου γίνονται οφείλονται συνήθως σε πράγματα που αλλιώς τα έχω πει, αλλιώς έχουν βγει προς τα έξω και αλλιώς έχουν ερμηνευτεί, είναι πάγια τακτική μου να μην απαντάω και να μην το συνεχίζω, πόσο μάλλον δημόσια. Οπότε δεν πρόκειται να απαντήσω ούτε αυτή τη στιγμή στη Σοφία».

Απ ό,τι ξέρω, όντως σιχαίνεσαι τις δημόσιες αντιπαλότητες.

«Δεν πρόκειται ποτέ να ξεκατινιαστώ δημόσια. Είναι θέμα ανατροφής, πώς το λένε; Εν τοιαύτη περιπτώσει, κουβαλάω και ένα επίθετο που δεν μου επιτρέπει να ξεκατινιάζομαι, δεν μου επιτρέπει να κάνω ειρωνείες, πεσίματα και κακίες».