Το reunion του «Μπέβερλι Χιλς»

06.11.2008
Το κορυφαίο εφηβικό μελόδραμα που έκανε τις καρδιές των εφήβων να χτυπάνε πιο δυνατά τη δεκαετία του 90, η σειρά που ενσάρκωσε το αμερικανικό όνειρο όσο οποιαδήποτε άλλη και δημιούργησε τα πρώτα τηλεοπτικά εφηβικά είδωλα επέστρεψε στη μικρή οθόνη.

Aπό τη ΝΑΤΑΣΣΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Το κορυφαίο εφηβικό μελόδραμα που έκανε τις καρδιές των εφήβων να χτυπάνε πιο δυνατά τη δεκαετία του 90, η σειρά που ενσάρκωσε το αμερικανικό όνειρο όσο οποιαδήποτε άλλη και δημιούργησε τα πρώτα τηλεοπτικά εφηβικά είδωλα επέστρεψε στη μικρή οθόνη. Το «Βeverly Hills 90210», που στη χώρα μας είχε προβληθεί στο Mega με τον τίτλο «Τα χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς», προβάλλεται ξανά στην Αμερική με νέους και παλιούς πρωταγωνιστές. Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό reunion όλων των εποχών γεννήθηκε στα στούντιο του αμερικανικού δικτύου CW. Μερικοί από τους παλιούς κατοίκους της περιοχής με τον πιο κουλ κωδικό (90210) έχουν επιστρέψει σε ρόλο γονιών. Στα τελευταία επεισόδια, λοιπόν, του προηγούμενου κύκλου η Κέλι (Τζένι Γκαρθ), η πρωταγωνίστρια του μεγαλύτερου ερωτικού τρίο όλων των εποχών, είχε εξάρτηση από χάπια διαίτης, τάσεις αυτοκτονίας και ήταν και κοκαϊνομανής. Στο νέο «Μπέβερλι Χιλς» τη βλέπουμε σε ρόλο σχολικής συμβούλου. Είναι ανύπαντρη και έτοιμη να μαλλιοτραβηχτεί ξανά με την Μπρέντα. Η Σάνον Ντόχερτι κάνει ένα πέρασμα στο δεύτερο επεισόδιο μόνο και μόνο για να «κλέψει» ακόμη έναν άντρα από την άσπονδη φίλη της.

Τα νέα πρόσωπα

Πώς είναι όμως η νέα σειρά; Τι έχει αλλάξει; Ποιος είναι ο νέος Μπράντον; Ο νέος Μπράντον είναι ο Ομπάμα! Ένας υιοθετημένος μαύρος με τις ίδιες εσωτερικές αναζητήσεις και πολιτικοποιημένος νεαρός. Φαίνεται πως η «ομπαμανία» χτύπησε και το Μπέβερλι κι έτσι επιτέλους βλέπουμε έναν μαύρο σε πρωταγωνιστικό ρόλο αμερικανικής teen σειράς.

Η αντίστοιχη Μπρέντα δε, μόλις κατέφθασε από το Κάνσας, κατάφερε να τα φτιάξει με το αγόρι της φίλης της, να τσιλημπουρδίσει με το μισό σχολείο, να την κοπανήσει κρυφά από το σπίτι και εντέλει να βγει κρυφά ραντεβού με ένα πλουσιόπαιδο. Μόνο που στο ραντεβού το αγόρι δεν ήρθε με τα γνωστά κάμπριο αμάξια που κυκλοφορούσαν ο Μπράντον και ο Ντίλαν, αλλά με το ιδιωτικό του τζετ! Ο μπαμπάς Γουόλς δεν είναι ο ρομαντικός αφοσιωμένος τύπος με τις καρό καζάκες και την καράφλα, αλλά ένας δυναμικός άντρας, ο οποίος είναι και ο διευθυντής του σχολείου.

Από τα πολλά που έχουν αλλάξει στο νέο «Μπέβερλι» είναι τα σπίτια όπου ζουν η οικογένεια Γουόλς και οι υπόλοιποι ήρωες της σειράς. Δεν πρόκειται πια για μεζονέτες με θόλους και στριφογυριστές σκάλες, αλλά για μοντέρνα σπίτια με μίνιμαλ διακόσμηση. Το «Ρeach Ρit» δεν είναι πλέον φαστφουντάδικο, αλλά μεγάλο κλαμπ, έχει ματ τζαμαρία, πορτιέρη και face control. Ο Νατ, πάντως, εξακολουθεί να είναι ο ιδιοκτήτης του. Με λίγα λόγια, η σειρά έχει χάσει την αθωότητά της και κινείται σε ρυθμούς «Gossip girl». Πώς αλλιώς, βέβαια, θα μπορούσε να επιβιώσει