Σάββας Πούμπουρας: "Δεν είμαι ο ωραίος γκόμενος που βγήκε σε εκπομπή"

04.11.2008
Ο Σάββας δεν ξέμεινε τελικά στην Πορτογαλία... Αφού έκανε μια βόλτα και από την Αυστρία λίγα χρόνια αργότερα, κατέληξε στην Κάντζα και κάθε Σαββατοκύριακο και όχι μόνο είναι «Μες στην καλή χαρά» με την παρέα της ομώνυμης εκπομπής του Αlpha.

Aπό την ΤΖΕΝΗ ΜΕΛΑ

Ο Σάββας δεν ξέμεινε τελικά στην Πορτογαλία... Αφού έκανε μια βόλτα και από την Αυστρία λίγα χρόνια αργότερα, κατέληξε στην Κάντζα και κάθε Σαββατοκύριακο και όχι μόνο είναι «Μες στην καλή χαρά» με την παρέα της ομώνυμης εκπομπής του Αlpha.

Τον γνωρίσαμε βαμμένο στα χρώματα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου σαν τρελαμένο φίλαθλο που επέμενε να πανηγυρίζει για τη νίκη της Ελλάδας στο Euro. Τον μάθαμε ως Σάββα και το όνομά του κυκλοφόρησε και έγινε ιδιαίτερα οικείο στο τηλεοπτικό κοινό. Ο Σάββας Πούμπουρας τώρα δοκιμάζεται σε κάτι καινούργιο, το οποίο, όπως φαίνεται, υποστηρίζει με το ίδιο πάθος και είναι πραγματικά «Μες στην καλή χαρά»!

Είσαι πάντα έτσι; «Μες στην καλή χαρά»;

«Ναι, βέβαια, δεν φαίνεται; Είμαι όλη μέρα έτσι! Δεν ξέρω αν είναι φιλοσοφία ή κάτι άλλο, αλλά δεν μπορεί να με ρίξει τίποτα... Σκέφτομαι ότι είμαστε υγιείς, έχουμε δουλειά, οπότε γιατί να μην είμαι καλά; Θα ήταν αχαριστία να είμαι μουρτζούφλης και κακοδιάθετος».

Το ίδιο και στα δύσκολα;

«Προσπαθώ να είμαι μες στην καλή χαρά και τότε, γιατί έτσι βοηθάω και τους άλλους».

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου στην εκπομπή του Αlpha;

«Κοίτα να δεις τι είχε γίνει. Από το Σάββα, καφέ, τη διαφήμιση που είχε γίνει στην Πορτογαλία, με είδαν και ήταν ο χαρακτήρας, η φωνή, η ευστροφία προφανώς που τους έκαναν να με προτιμήσουν. (Γέλια.) Δεν ήταν, πάντως, η εμφάνιση, γιατί ήμουν βαμμένος! Οπότε δεν είμαι ο ωραίος γκόμενος που βγήκε σε μια εκπομπή...».

Ψαχνόσουν όμως για κάτι τηλεοπτικό, έτσι;

«Όχι...».

Δηλαδή, χτύπησε το τηλέφωνο μια μέρα και σου είπαν: «Έλα για μια εκπομπή»;

«Ναι, όπως το ακούς. Δεν είναι ότι είχα κυνηγήσει κάτι. Προέκυψε, μου αρέσει να κάνω καινούργια πράγματα κι έτσι έγινε».

Περνάς καλά πάντως, όπως φαίνεται, με την παρέα της Ναταλίας, της Σίσσυς και των άλλων παιδιών...

«Πολύ καλά. Αισθάνομαι μάλιστα τόσο άνετα, που ξεχνάω και τις κάμερες πολλές φορές».

Τώρα που γνωρίζεις καλύτερα το χώρο της τηλεόρασης θα ήθελες να ασχοληθείς περισσότερο με αυτόν;

«Αν τα πάω καλά, δεν έχω πρόβλημα να το συνεχίσω. Μέχρι στιγμής απολαμβάνω αυτό που κάνω. Περνάω όμορφα, γελάω. Αν προκύψει κάτι άλλο, θα το κάνω. Απλώς δεν κοιτάω πολύ μπροστά, κοιτάω το σήμερα. Ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει μόνο του».

Η διαφήμιση που είχε γίνει τότε για το Euro είχε μεγάλη απήχηση. Σε επέλεξαν γιατί...

«Είχε γίνει ένα κάστινγκ... Η πρώτη μου σκέψη ήταν να μην πάω σε αυτή την ιστορία, γιατί είχα κάποια προβλήματα τότε. Τέλος πάντων, πήγα με χίλια ζόρια και αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν να αρχίζω να φωνάζω πολύ για την ομάδα. Είδα ότι ο κόσμος μπροστά ψιλοντρεπόταν να το κάνει, εγώ όμως άρχισα να φωνάζω, να βρίζω, να χτυπάω καρέκλες. Την επόμενη μέρα φύγαμε για Πορτογαλία!».

Οι... μετοχές σου ανέβηκαν από τότε που εμφανίζεσαι στην εκπομπή;

«Είχα κάποιες στο χρηματιστήριο και ανέβηκαν. (Γέλια.) Ε, εντάξει, συμβαίνουν κι αυτά, όταν βγαίνεις σε μια εκπομπή. Αλλά δεν είναι κάτι που θα με αλλάξει, πατάω γερά στα πόδια μου. Δεν είμαι ψωνισμένος, παρά μόνο με τη δουλειά μου».

Ποια είναι η αγαπημένη σου ενότητα;

«Μου αρέσει να μαγειρεύω και να υπάρχει κίνηση μέσα στο πλατό».

Δεν είναι περίεργο έτσι υπερκινητικός όπως είσαι...

«Φαίνεται έτσι»;

Ποιος είναι

Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Σπούδασε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ο πατέρας του δούλευε σε ξενοδοχείο και η ιδέα, αρχικά, του άρεσε. Στην πορεία όμως διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο επάγγελμα δεν τον ενθουσίαζε και άλλαξε ρότα. «Έκανα ένα λάθος, ήμουν μικρός τότε», λέει. Συνεργάζεται με πρακτορείο μοντέλων γύρω στα εφτά χρόνια. Τρελαίνεται για sky diving (σ.σ.: ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο), ενώ ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία. «Είμαι καλλιτεχνική φύση», συμπληρώνει. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία προτού ασχοληθεί με τις σπουδές του. Τα βράδια δουλεύει μπάρμαν σε γνωστά κλαμπ. «Μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η δουλειά, θα τη συνεχίσω», δηλώνει. Δεν θέλει να σκέφτεται τίποτα για το αύριο, για οικογένεια και παιδιά, γιατί επιμένει να ζει όσο καλύτερα μπορεί το σήμερα. Η φιλοσοφία του είναι «ζήσε δυνατά τώρα!».