Sakis vs wannabe Sakis στη Εurovision;

10.09.2008
Η καλλιτεχνική «σύρραξη» των Ελλήνων τραγουδιστών μεταφέρεται πάλι στη Eurovision. Αυτή τη φορά στην «αρένα» του ευρωπαϊκού θεσμού του τραγουδιού θα αναμετρηθούν δύο γοητευτικότατοι Έλληνες

Από τον Γιάννη Πολέμη

Η καλλιτεχνική «σύρραξη» των Ελλήνων τραγουδιστών μεταφέρεται πάλι στη Eurovision. Αυτή τη φορά στην «αρένα» του ευρωπαϊκού θεσμού του τραγουδιού θα αναμετρηθούν δύο γοητευτικότατοι Έλληνες, ο Σάκης Ρουβάς, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας, και ο Κώστας Μαρτάκης, που όλα δείχνουν ότι θα εκπροσωπήσει την Κύπρο.

Είναι γνωστή η δήλωση της Άννας Βίσση στο παρελθόν κι ενώ η κόντρα της με τη Δέσποινα Βανδή ήταν στο απόγειο: «Αν αυτή εκπροσωπήσει την Ελλάδα, εγώ θα πάω με την Κύπρο». Αυτό φυσικά δεν συνέβη και η Άννα εκπροσώπησε την Ελλάδα με το «Εverything».

Αυτή τη φορά η σύγκρουση φημολογείται πως θα είναι μεταξύ «παλιού» και «νέου». Εννοούμε, φυσικά, τον Σάκη Ρουβά, που ήδη πήρε ήδη το «εισιτήριο» από την ΕΡΤ για να εκπροσωπήσει για δεύτερη φορά την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, και τον Κώστα Μαρτάκη, ο οποίος βρίσκεται σε κρυφές διαπραγματεύσεις με το ΡΙΚ με τις ευλογίες φυσικά του δαιμόνιου μάνατζερ Ηλία Ψινάκη.

Ως γνωστόν, ο Ηλίας ήταν αυτός που έκανε όλο το promotion του Σάκη στην Κωνσταντινούπολη όταν συμμετείχε με το «Shake it», ενώ έδωσε μεγάλη μάχη για να πάρει πέρυσι ο Μαρτάκης το «ΟΚ» κοινού και επιτροπής για τον τελικό της Ουκρανίας.

Αρχικά έγιναν κάποιες παρασκηνιακές κρούσεις για το αν ο Ηλίας Ψινάκης θα συμμετάσχει στο επιτελείο των συνεργατών του Ρουβά, όμως τελικά τίποτε δεν προχώρησε. Αν και οι σχέσεις των δύο δεν είναι πλέον κακές, παρά τα όσα έχουν κατά καιρούς γραφτεί και λεχθεί, μάνατζερ και τραγουδιστής δεν έχουν δείξει ότι θέλουν να ξανασυνεργαστούν.

Ο Ηλίας Ψινάκης, ο πιο επιτυχημένος μάνατζερ που έχει περάσει από την Ελλάδα, φαίνεται πως σκέφτηκε ότι μια ενδεχομένη συμμετοχή του Κώστα με τον Κύπρο θα «ταράξει» τα νερά και θα βρεθεί ούτως ή άλλως στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Η ενδεχόμενη συμμετοχή Μαρτάκη δεν γίνεται φυσικά με στόχο τον Σάκη, αλλά για την προβολή καθαρά και μόνο του ίδιου του τραγουδιστή. Άλλωστε, είναι δεδομένα τα 12άρια που θα ανταλλάξουν Ελλάδα και Κύπρος απ όποιον καλλιτέχνη και αν εκπροσωπηθούν.

Το περιβάλλον του Κώστα Μαρτάκη ούτε διαψεύδει, αλλά ούτε επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής ότι ο νεαρός τραγουδιστής ενδέχεται να εκπροσωπήσει την Κύπρο, ενώ, όσον αφορά τους συνεργάτες του Σάκη, τηρούν «σιγή ασυρμάτου» στο ενδεχόμενο οι δύο καλλιτέχνες να βρεθούν αντίπαλοι στην παγωμένη Ρωσία, πεδίο κατ εξοχήν προνομιακό για τον Μαρτάκη, καθώς τα CD του πουλάνε αρκετά σε όλες τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.