Ο Σταμάτης Κραουνάκης «πείραξε» τον «Άδωνι» με σαφές υπονοούμενο προς την Άλκηστη Πρωτοψάλτη

04.12.2023
Ο Σταμάτης Κραουνάκης «πείραξε» τον «Άδωνι» με σαφές υπονοούμενο προς την Άλκηστη Πρωτοψάλτη
Photos: NDP Photo Agency
Συνέχεια στο «σίριαλ» που ξεκίνησε με την απόφαση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει την λέξη «χοντρή» από το εμβληματικό τραγούδι του έδωσε ο ίδιος ο δημιουργός.

Στο πλαίσιο των εμφανίσεών της με τον Γιώργο Νταλάρα στο Παλλάς, η Άκληστις Πρωτοψάλτη αποφάσισε να επέμβει στο τραγούδι του Σταμα΄τη Κραουνάκη το οποίο έχει τόσο πολύ συνδεθεί με τη φωνή της τα τελευταία 30 χρόνια που το ερμηνεύει, προφανώς υπακούοντας στους γενικότερους κανόνες του Politically Correct και του κινήματος anti-body shaming.

«Πάμε στον Άδωνι για καφέ/που πηγαίνουν τεκνά και φρικιά/και αράζουνε και αθλητές/και που πηγαίνει και μία χοντρή νευρικιά/Κυριακή να της φύγει το στρες», έγραφε το 1985 αναφερόμενος στο εμβληματικό ζαχαροπλαστείο της Νέας Σμύρνης που ενέπνευσε το συγκεκριμένο τραγούδι ενώ ο δημιουργός, οποίος για την ιστορία αποκάλυψε πως η εν λόγω «χοντρή νευρικιά» είναι υπαρκτό και πασίγνωστο δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα άντρας!

Αφαίρεσε, λοιπο΄ν, τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι η Πρωτοψάλτη και ξέσπασε μέγας σάλος.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης δήλωσε πως είναι ΟΚ με όλο αυτό τονίζοντας πόσο την αγαπάει τη Άκληστη και συνεχίζει να το λέει αυτό, όμως στην πρεμιέρα του στο Άλσος έκανε ένα διαφορετικό statement.

Τραγουδώντας, λοιπόν τον «Άδωνι» στο Άλσος είπε τα εξής: «Και που πηγαίνει και μια κουλή δεξιά Κυριακή να της φύγει το στρες. Μας πείραξε η χοντρή, τι να ‘φταιγε κι αυτή; Χοντρούλα είναι κι αυτή. Δεν πειράζει και η χοντρή, τι να κάνει και η χοντρή; Άμα είσαι δεξιά κουλή σού φταίει και η φτωχιά χοντρή».

Και δε σταμάτησε εκεί... «Δεν τα πειράζουμε τα τραγουδάκια, τα αφήνουμε στην ησυχία τους», είπε ο Κραουνάκης επαναλαμβάνοντας βέβαια πως τον ίδιο δεν τον νοιάζει, «αλήθεια σας λέω, λατρεύω την Άλκηστις. 30 χρόνια φίλοι, έχουμε ζήσει, έχουμε πιει από τα ίδια ποτήρια, έχουμε κοιμηθεί στα ίδια στρώματα. Αλλά, σε αυτή την εποχή, να φοβάσαι να μιλήσεις το τραγούδι γιατί είναι ένα body shaming της μόδας, το θεωρώ πολύ κουλή δεξιά», κατέληξε, με τον κόσμο να χειροκροτά με πάθος.

Θυμίζουμε πως οι σχέσεις των δύο καλλιτεχνών διαταράχτηκαν την εποχή της καραντίνας όταν η Άλκηστις ανέβηκε σε ένα φορτηγό του δήμου Αθηναίων και τραγουδούσε στους δρόμους της πόλης για να διασκεδάσει τον κόσμο που ήταν κλεισμένος στα σπίτια του. Τότε, πέρασε και από το Μέγαρο Μαξίμου, με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να βγαίνει έξω και να τραγουδά μαζί της. Αυτό είχε κάνει έξαλλο τότε τον Κραουνάκη, δεν το έκρυψε και οι δυο τους από τότε έχουν απομακρυνθεί πολύ.

Τελευταία τροποποίηση στις 04.12.2023 - 17:01