5 διάσημοι που επέλεξαν να μην αφήσουν την περιουσία τους στα παιδιά τους

Ο Marlon Brando στον θρυλικό ρόλο του Νονού
Ο Marlon Brando στον θρυλικό ρόλο του Νονού
Μερικές φορές όσοι γεννήθηκαν σε μια πλούσια και διάσημη οικογένεια μπορεί να έχουν μια πιο δύσκολη ζωή από εκείνους που έχουν απλούς γονείς. Πώς πρέπει ένα άτομο να καταλάβει αν είναι εκείνο που έγινε επιτυχημένο ή αν η φήμη της οικογένειάς του έπαιξε βασικό ρόλο;

Μερικές φορές διάσημοι γονείς επιλέγουν να μην αφήσουν την περιουσία τους στα παιδιά τους για να τα κάνουν να επιτύχουν με τις δικές τους δυνάμεις στη ζωή τους. Πρόσφατο παράδειγμα ο Mick Jagger ο οποίος μιλώντας στη «Wall Street Journal» εξήγησε πως προτιμά να αφήσει τα χρήματά του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, παρά στους απογόνους του.

«Τα παιδιά μου δεν χρειάζονται 500 εκατ. δολάρια για να ζήσουν καλά», είπε χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν όμως και άλλα παραδείγμα διάσημων από τον χώρο του θεάματος που δεν θεώρησαν αυτονόητο ότι η περιουσία τους πρέπει να περάσει στα παιδιά τους.

Marlon Brando

Ο ηθοποιός είχε 11 παιδιά, στα οποία μπορούσε να μοιράσει την κληρονομιά του. Ωστόσο, ακόμη και όσο ζούσε, απέκλεισε από τη διαθήκη του 2 απογόνους του: την υιοθετημένη κόρη του, Petra, την οποία μεγάλωσε από την ηλικία των 14 ετών και τον γιο της αείμνηστης κόρης του, Cheyenne.

Ο επίσημος λόγος για αυτό δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ. Αλλά υπάρχει η άποψη ότι η απόφαση σχετικά με την Petra ελήφθη λόγω του γεγονότος ότι η μητέρα του κοριτσιού μήνυσε τον Brando για οικονομικούς λόγους. Ο λόγος που ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός τιμώρησε τον εγγονό του, είναι άγνωστος.

Η Barbra Streisand: Αποκάλυψε την πρόστυχη πρόταση που της έκανε ο Marlon Brando

Daniel Craig

2_33.jpg

Ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον πράκτορα 007 είναι πολύ πλούσιος. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η αξία της περιουσίας του είναι σχεδόν 160 εκατομμύρια δολάρια, τα περισσότερα από τα οποία αποκτήθηκαν την περίοδο όπου ο Craig έπαιξε τον Τζέιμς Μποντ. Ωστόσο, οι 2 κόρες του είναι απίθανο να πάρουν κάτι από αυτό το ποσό.

Όντας από μια φτωχή οικογένεια (ο πατέρας του Craig ήταν ναυτικός και η μητέρα του ήταν δασκάλα τέχνης), ο ηθοποιός πιστεύει ότι ένα άτομο πρέπει να κερδίζει μόνο του τα προς το ζην. Ο Craig αποκαλεί την ίδια την έννοια της «κληρονομιάς» αρκετά μακρινή. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του, ένα άτομο πρέπει να ξοδεύει όλα του τα χρήματα κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Ella Loudon: Η κόρη του Daniel Craig φοράει ένα καυτό μπικίνι και φωτογραφίζεται σαν Bond Girl

Sean Connery

222.png

Το 2020, όταν πέθανε ο Sean Connery, ο κόσμος περίμενε να ανακοινωθεί η διαθήκη του ηθοποιού για να μάθει εάν ο γιος του πήρε κάτι. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Connery δήλωνε επανειλημμένα ότι θα στερούσε την κληρονομιά του από τον γιο του για να του δώσει ένα μάθημα: «Δεν ξέρει πώς είναι να περνάς δύσκολα, αλλά δεν είναι πολύ αργά για να μάθει τη ζωή. .»

Το 2007, ο ηθοποιός δημοσιοποίησε ότι ήθελε ο 45χρονος γιος του «να βγάλει τα προς το ζην μόνος του και όχι να κρέμεται από τον πατέρα του».

Andrew Lloyd Webber

{https://www.instagram.com/p/CzEGIkvCW_O/}

Ο διάσημος συνθέτης και συγγραφέας του The Phantom of the Opera, του Cats και πολλών άλλων δημοφιλών μιούζικαλ, έχει κερδίσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ωστόσο, τα 5 παιδιά του δεν θα δουν ποτέ αυτό το τεράστιο ποσό, καθώς ο Webber πιστεύει ότι ο καθένας πρέπει να ρυθμίσει μόνος του τη ζωή του.

«Το θέμα είναι να έχεις εργασιακή ηθική – δεν πιστεύω καθόλου στα κληρονομικά χρήματα. Δεν είμαι υπέρ του να βρίσκουν τα παιδιά ξαφνικά πολλά χρήματα γιατί τότε δεν έχουν κίνητρο να δουλέψουν», υποστήριξε ο συνθέτης.

6 διάσημοι του Χόλιγουντ με ιδιορρυθμίες που ούτε καν είχες φανταστεί

Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman Movies: 15 Greatest Films Ranked Worst to Best - GoldDerby

Η διαθήκη του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού απαριθμούσε μόνο μια κληρονόμο ολόκληρης της περιουσίας του (που ήταν περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια), τη φίλη του Hoffman, ενδυματολόγο Marianne O'Donnell. Ο Philip είχε μαζί της 3 παιδιά. Ο ηθοποιός δεν σχεδίαζε ποτέ να αφήσει τα χρήματά του στα παιδιά του. Σύμφωνα με τον λογιστή του, δεν ήθελε οι κληρονόμοι του να αισθάνονται παιδιά ενός «αποταμιευτικού λογαριασμού».

Τελευταία τροποποίηση στις 19.11.2023 - 16:46