Keanu Reeves: Ο πατέρας του τον εγκατέλειψε όταν ήταν 3 χρονών και τον επηρέασε για μια ζωή

20.08.2023
Keanu Reeves: Ο πατέρας του τον εγκατέλειψε όταν ήταν 3 χρονών και τον επηρέασε για μια ζωή
Ο Keanu Reeves εκτός από εξαιρετικός ηθοποιός είναι και ένας εκπληκτικός άνθρωπος, κάτι που αποδεικνύει η απλότητα του στην πραγματική ζωή. Παρεμένει θετικός και δυνατός σε όλες τις προκλήσεις που του φέρνει η ζωή και γι' αυτό είναι τόσο αγαπητός.

Ωστόσο, πέρα από τη σκληρή περσόνα του John Wick τον οποίο υποδύθηκε για τέταρτη φορά φέτος, είναι πολύ ευαίσθητος χαρακτήρας και εξακολουθεί να ασχολείται με προβλήματα του παρελθόντος που σχετίζονται με τον πατέρα του. Και o λόγος είναι ότι ο πατέρας του εγκατέλειψε την οικογένεια του όταν ο Keanu ήταν μόλις 3 χρονών.

Keanu Reeves: Οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν πόσο ξεχωριστός είναι

Ο Keanu Reeves αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες στην πρώιμη ζωή του, κάνοντας το ταξίδι της ζωής του ακόμα πιο επιδραστικό. Και αυτό γιατί οι εμπειρίες που έζησε κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας, προκαλούν αναμφίβολα ενσυναίσθηση και θαυμασμό.

Πίσω στη δεκαετία του 1970, ο Reeves και η οικογένειά του πέρασαν ένα δύσκολο ταξίδι για να ξεφύγουν από τη βία και την αβεβαιότητα που αντιμετώπιζαν στον Λίβανο. Αλλά δεν ήταν όλα ομαλά καθώς ο πατέρας του, Samuel Nowlin Reeves, αποφάσισε να τους εγκαταλείψει, κάτι που αποτέλεσε μια σπαρακτική πρόκληση για τον νεαρό ηθοποιό, αφήνοντας ένα μόνιμο αντίκτυπο στον τρόπο που αντιλαμβάνεται την οικογένεια.

Μεγάλωσε δύσκολα καθώς είχε να αντιμετωπίσει τρεις διαφορετικούς πατριούς, ενώ και το σχολείο ήταν επίσης ένας αγώνας γιατί είχε δυσλεξία και χρειάστηκε να αλλάξει τέσσερα διαφορετικά σχολεία.

Μετά από όλα αυτά, τελικά εγκαταστάθηκαν στο Τορόντο, όπου ο Reeves έπρεπε να αντιμετωπίσει τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες του να μεγαλώσει χωρίς τον μπαμπά του. Αυτό είχε σημαντικό αντίκτυπο στον Reeves και έχει μιλήσει ανοιχτά για το πώς τον επηρέασε ποικιλοτρόπως. «Η ιστορία με εμένα και τον μπαμπά μου είναι αρκετά βαριά. Είναι γεμάτη πόνο και θλίψη», είχε παραδεχτεί κάποια στιγμή.

Ο Keanu Reeves έγινε 57 ετών - Με την ευκαιρία θυμόμαστε μια απίθανη ατάκα του για τον θάνατο [video]

Παρά την απουσία του πατέρα του, ο Reeves είχε συμβιβαστεί με το γεγονός ότι ο μπαμπάς του διάλεξε έναν διαφορετικό δρόμο και αποφάσισε να μην είναι μέρος της ζωής της οικογένειάς τους. Από την άλλη πλευρά, ο Samuel, ο πατέρας του, παραδέχτηκε ότι ξέρει τι κάνει ο γιος του και δήλωσε: «Ξέρω λίγο πολύ τι κάνει, αλλά έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να κάνει τίποτα μαζί μου».

Ο Keanu είδε τελευταία φορά τον πατέρα του όταν ήταν 13 ετών και θυμάται εκείνες τις τελευταίες στιγμές, λέγοντας: «Την τελευταία μας μέρα καθίσαμε στη βεράντα και κοιτούσαμε τον σκοτεινό ουρανό. Δεν είπε σχεδόν τίποτα εκείνο το βράδυ. Την επόμενη μέρα μας έφερε στο αεροδρόμιο. Μετά δεν ακούσαμε τίποτα από αυτόν για 10 χρόνια. Ούτε κλήσεις, ούτε γράμματα, ούτε τίποτα».

Ο Keanu, όμως, άφησε τις δυσκολίες πίσω, κοίταξε μπροστά και έγινε ο επιτυχημένος ηθοποιός που γνωρίζουμε σήμερα. Εκτός από αυτό, έχει καταφέρει να οικοδομήσει έναν ισχυρό δεσμό με τη μαμά του, βρίσκοντας παρηγοριά και οικειότητα με αυτήν. Η Taylor, η μαμά του, ήταν συνεχής παρουσία στο πλευρό του γιου της και ο δεσμός τους φέρεται να είναι πολύ ισχυρός.

Ο Reeves δείχνει συχνά ανοιχτά τη στοργή και τη σχέση που μοιράζεται με τη μαμά του. Σε μια συγκινητική χειρονομία, το 2020 την έφερε μαζί του στα Βραβεία Όσκαρ εκείνης της χρονιάς, μια βραδιά που είναι συνήθως γεμάτη με λαμπερά και διάσημα ζευγάρια.

Καθώς το κόκκινο χαλί έλαμπε από αστέρια και κομψότητα, ο Reeves αποφάσισε να τιμήσει το πρόσωπο που σημαίνει τόσα πολλά για αυτόν, τη μητέρα του, έχοντας την ως συνοδό του. Με περηφάνια και στυλ, ο ηθοποιός περπάτησε με σιγουριά στο κόκκινο χαλί, ντυμένος με ένα κομψό κοστούμι που συμπλήρωνε τέλεια το outfit της μητέρας του.

Ενώ η σχέση του με τον πατέρα του μπορεί να ήταν απόμακρη, η αγάπη που μοιράζεται ο Keanu με τη μητέρα του είναι απόδειξη της δύναμης των οικογενειακών δεσμών.

Κeanu Reeves: Η συνάντηση με έναν μικρό θαυμαστή του που έδειξε τη μεγάλη καρδιά και τον αυθορμητισμό του

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Keanu ζούσε σε ξενοδοχεία και χώρους βραχυχρόνιας ενοικίασης. Καθώς όμως πλησίαζε τα 40, ένιωσε ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσει ένα μόνιμο σπίτι. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό καθώς ήθελε να κάνει κάτι ξεχωριστό και για το άτομο που ήταν εκεί για εκείνον όλη του τη ζωή: τη μαμά του.

Με πολλή αγάπη και ευγνωμοσύνη, ο Keanu έκανε κάτι πολύ συγκινητικό. Όχι μόνο αγόρασε ένα σπίτι για τον εαυτό του, αλλά πήρε και ένα για τη μαμά του. Ήξερε πόσα θυσίασε για εκείνον και πόσο τον αγαπούσε άνευ όρων. Έτσι, ήθελε να δείξει την εκτίμησή του με μια ευγενική χειρονομία. Η μαμά του έχει πλέον ένα μέρος να αποκαλεί δικό της στο Λος Άντζελες, σύμβολο της αγάπης και της ευγνωμοσύνης του γιου της για όλα όσα έκανε για εκείνον.

Ο Matthew Perry ζητά συγνώμη για το ατυχές σχόλιο προς τον Keanu Reeves και δηλώνει θαυμαστής του

Ο Keanu εκτός από τη στενή του σχέση με τη μαμά του, μοιράζεται έναν ιδιαίτερο δεσμό και με την αδερφή του αποδεικνύοντας τη δύναμη της οικογένειας και το πόσο μπορούν να τη δέσουν οι δύσκολες στιγμές.

Τελευταία τροποποίηση στις 20.08.2023 - 11:44