Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Τα συγκινητικά «αντίο» σε μια μεγάλη κυρία που δεν είναι πια κοντά μας

25.07.2023
Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Τα συγκινητικά «αντίο» σε μια μεγάλη κυρία που δεν είναι πια κοντά μας
(Photo: NDP Photo Agency)
Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή η Μαριάννα Βαρδινογιάννη αφήνοντας πίσω ένα τε΄ραστιο έργο προσφοράς και αγάπης, το οποίο υπογραμμίζεται σήμερα με κάθε τρόπο στον δήμοσιο αποχαιρετισμό που της προσφέρουν φίλοι, συνεργάτες και άνθρωποι που τη θαύμαζαν από μακριά χωρίς να την έχουν γνωρίσει ποτέ.

«Με βαθύτατη θλίψη η οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη ανακοινώνει ότι η αγαπημένη σύζυγος μητέρα και γιαγιά, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, πρόεδρος του Σωματείου "ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο", έφυγε από τη ζωή τη Δευτε΄ρα 24 Ιουλίου 2023» διαβάσαμε στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια της εκλιπούσης στην οποία γινόταν επίσης γνωστό πως η εξόδιος ακολουθία και η ταφή θα πραγματοποιηθούν σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση τα social media γέμισαν από φωτογραφίες και «αντίο» που έχουν ένα σημαντικό κοινό σημείο και αυτό είναι ο θαυμασμός και η αναγνώριση της σπουδαιότητας του έργου που αφήνει πίσω της η κυρία Βαρδινογιάννη.

Ιδού μερικές από της αποχαιρετιστήριες αναρτήσεις που ξεχωρίσαμε:

«Έφυγε από κοντά μας μια σπουδαία, μια μοναδική γυναίκα», γρα΄φει η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζοντας πως η Μαριάννα Βαρδινογιάννη δεν ήταν μόνο μια καταπληκτική σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, που στήριζε όλη την οικογένεια, ήταν μια γυναίκα που έχει καταγραφεί στην συλλογική μνήμη ως μια μεγάλη ευεργέτης, με τεράστια κοινωνική προσφορά. «Αφιέρωσε τη ζωή της στην καταπολέμηση του καρκίνου των παιδιών και έδωσε ελπίδα και στήριξη σε χιλιάδες οικογένειες. Είχε ανοίξει μια διάπλατη αγκαλιά αγάπης που τους χωρούσε όλους. "Η ζωή ενός και μόνο παιδιού αξίζει για να αγωνίζεσαι" έλεγε πάντα και το έκανε καθημερινή πράξη. Μέχρι την τελευταία στιγμή δούλευε ακατάπαυστα γι’ αυτό τον στόχο. Θα μας λείψει πολύ. Δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ», συνέχισε στέλνοντας τα θερμότερα συλλυπητήριά της στον Βαρδή Βαρδινογιάννη, στα πέντε της παιδιά και στα εγγόνια της.

{https://www.instagram.com/p/CvFutLrqQtI/}

«Η προσφορά ενός ανθρώπου στο κοινωνικό σύνολο είναι το μεγαλύτερο αποτύπωμα αγάπης που αφήνει στο διάβα του», γράφει η Σταματίνα Τσιμτσιλή συμπληρώνοντας πως «όλοι θα θυμόμαστε την Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την προσφορά και το έργο της. Για το πόσο ευγενής, προσιτή και γενναιόδωρη ήταν με μια μεγάλη καρδιά και αγκαλιά για όλους και ειδικά για τα παιδιά που κέρδισαν δίπλα της την ΕΛΠΙΔΑ για τη ζωή κόντρα σε μια δύσκολη μάχη». Μαζί με το «Καλό Ταξίδι», η δημοσιογράφος στέλνει «ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της και φυσικά σε όσους στάθηκαν στο πλευρό της στο σπουδαίο έργο που προσέφερε».

{https://www.instagram.com/p/CvHVNs9s9SU/}

Η Νίκη Κεραμέως γράφει: «Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, διακεκριμένης φιλανθρώπου και ακούραστης υπερασπίστριας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δέσμευσή της για τη βελτίωση του κόσμου μας, και ιδιαίτερα οι προσπάθειές της κατά της παιδικής φτώχειας και εκμετάλλευσης αλλά και η αταλάντευτη αφοσίωσή της στα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο άφησαν ανεξίτηλο αντίκτυπο. Η κληρονομιά της συμπόνιας και του θάρρους που έχτισε μέσω του έργου της με την UNESCO και τον Σύλλογο @oramaelpidas θα συνεχίσει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί. Η ζωή της ήταν μια απόδειξη της δύναμης, της ενσυναίσθησης, της προσφοράς στον συνάνθρωπο».

{https://www.instagram.com/p/CvFyLCHt2uH/}

«Μια θάλασσα αγάπης μέχρι το τέλος της ήταν η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Είχε τη ζεστή της αγκαλιά ανοιχτή για τα παιδιά και όσους είχαν ανάγκη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», γρα΄φει η Τατιάνα Στεφανίδου συμπληρώνοντας πως «Χάρισε την Ελπίδα σε όσους την είχαν χάσει, αφήνοντας πίσω της ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο, που αποτελεί πολύτιμη περιουσία του Ελληνικού λαού». Η δημοσιογράφος κλείνει με μια πιο προσωπική προσέγγιση ως εξής: «Αγαπημένη μας, σε αγαπούσαμε, σε θαυμάζαμε, σε καμαρώναμε, ήσουν δυνατή και τρυφερή, αποτελούσες φωτεινό πρότυπο συζύγου και μητέρας. Το κενό που αφήνεις πίσω σου δυσαναπλήρωτο!»

{https://www.instagram.com/p/CvHKKeesN94/}

Ο Νίκος Χατζηνικολάου αποχαιρέτησε επίσης δημόσια τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη ως εξής: «Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να "χωρέσουν" το έργο αυτής της μοναδικής γυναίκας… Η αγκαλιά της ήταν πολύ μεγάλη! Η καρδιά της ήταν πολύ μεγάλη! Χώρεσαν εκατοντάδες παιδικές ψυχούλες και οι οικογένειες τους,που βρήκαν σε αυτήν αγάπη και στήριξη. Την αποχαιρετούμε όλοι με μεγάλη συγκίνηση και με ευγνωμοσύνη για την τεράστια προσφορά της.Θερμά και ολόψυχα συλλυπητήρια στον σύζυγο της κ.Βαρδή Βαρδινογιάννη,στα παιδιά και στα εγγόνια της».

{https://www.instagram.com/p/CvHDAV_sbIf/}

Μεγάλη συγκίνηση έκρυβε το «αντίο» της Ζωζώς Σαπουντζάκη που ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτική στα όσα έγραψε στο Instagram της: «Λατρεμένη μου ! Παραδειγμα Ανθρώπου. Το Όνομα σου δεν θα σβήσει ΠΟΤΕ ! Γιατί είναι Μέσα σε Όλες τις Παιδικές ψυχές Που ΕΣΥ ΒΟΗΘΙΣΕΣ ..αλλά και στις δικές μας ! ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΕΛΠΙΔΑ ΤΙ ???😭. ZWZW 😭»

{https://www.instagram.com/p/CvHSkU9owd2/}

«Αγαπημένη Μαριάννα, θα είσαι πάντα δίπλα μας να δίνεις απλόχερα Αγάπη ,Φροντίδα ,Ελπίδα. Θα είσαι πάντα εδώ να φωτίζεις το βλέμμα των αδύναμων παιδιών, των απελπισμένων γονιών που παλεύουν με την ασθένεια. Για μένα θα είσαι πάντα ζωντανή και αιώνια αγαπημένη. Θα μου λείψει όμως η γλύκα της φωνής σου, το καθαρό βλέμμα το πλατύ σου χαμόγελο», γράφει στην ανάρτησή της η Νατάσα Παζαΐτη.

{https://www.instagram.com/p/CvG6TGtopse/}

Ένα ιδιαίτερα συναισθηματικό «αντίο» μοιράστηκε και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και μιλά για αθανασία. «Μαριάννα μου υπέροχη! Μέσα από τους δρόμους της φωτιάς που μας ραγίζουν τη καρδιά αυτές τις μέρες —- πέταξες ψηλά. Μαριάννα μου που έκανες τα αδύνατα -δυνατά. Που έδινες Ελπίδα εκεί που όλα ήταν πολύ δύσκολα. Που πάντα τα παιδάκια σε ζωγράφιζαν με δυο φτερά στη πλάτη. Πέταξες … Σπουδαία -μοναδική Γυναίκα! Άνθρωπος ! Με καλοσύνη ,με χαμόγελα χαράς και αισιοδοξίας τα μοίραζες απλόχερα παντού και πάντα σε όποιον χρειαζόταν βοήθεια… Μαριάννα μου ήταν τιμή που ήμουν φίλη σου όλα αυτά τα χρόνια και μοιραστήκαμε σκέψεις και όνειρα … Τι πολύτιμα δώρα ψυχής μας γέμισες , τι φάρος ανθρωπιάς και καλοσύνης ήσουν ! Μαριάννα μου δεν έφυγες, Είσαι εδώ μέσα στις καρδιές των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών. Αυτό είναι ΑΘΑΝΑΣΙΑ».

{https://www.instagram.com/p/CvF342ktuCg/}

Τελευταία τροποποίηση στις 25.07.2023 - 13:36