Michael Douglas: Χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «expert» στις ερωτικές σκηνές και αποκάλυψε το μυστικό του

Ο Michael Douglas με τη Sharon Stone στην θρυλική ταινία του 1992, Βασικό Ένστικτο
Ο Michael Douglas με τη Sharon Stone στην θρυλική ταινία του 1992, Βασικό Ένστικτο
Μιλώντας πρόσφατα για την καριέρα του, σε συνέντευξη στο περιοδικό People, ο Michael Douglas αναφέρθηκε με νοσταλγία στην αμφιλεγόμενη ταινία που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής του διαδρομής.

Τον Μάρτιο του 1992, έκανε πρεμιέρα μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου, το «Βασικό Ενστικτο» στο οποίο πρωταγωνίστησε μεταξύ άλλων και ο Michael Douglas. Ο δημοφιλής ηθοποιός γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του '80 και του '90 ως πρωταγωνιστής σε ερωτικά θρίλερ του Χόλιγουντ.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του στην πρεμιέρα του «Βασικού Ενστίκτου» στο φεστιβάλ των Καννών το 1992, ο Douglas χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «expert» στις ερωτικές σκηνές, δείχνοντας την εξοικείωσή του με τέτοιες σκηνές. Ο Douglas είναι επίσης γνωστός για τους ρόλους του σε άλλα τολμηρά θρίλερ όπως το Fatal Attraction (1987) και το Disclosure (1994).

Sharon Stone: Αυτός ήταν ο μισθός της για το "Βασικό Ένστικτο"

Ο 78χρονος ηθοποιός μίλησε ακόμα με περηφάνια για τις συνεργασίες του με ταλαντούχες συναδέλφους του, δηλώνοντας, «Είμαι περήφανος για το γεγονός ότι, στην ιστορία μου με γυναίκες σε ταινίες, οι περισσότερες από αυτές έχουν δώσει τις καλύτερες ερμηνείες τους». Θυμήθηκε τη διαδικασία της πρόβας των τολμηρών σκηνών με τη συμπρωταγωνίστριά του Sharon Stone για το «Βασικό Ένστικτο», τονίζοντας την άψογη συνεργασία τους.

Σύμφωνα με τον δημοφιλή ηθοποίο, το κλειδί για την επιτυχή εκτέλεση ερωτικών σκηνών σε ταινίες είναι η πρόβα. Κάνοντας έναν παραλληλισμό με σκηνές μάχης, τόνισε τη σημασία της σταδιακής επεξεργασίας των κινήσεων μέσω της χορογραφίας. Οι ηθοποιοί εξοικειώνονται με ένα ρυθμό και σταδιακά τον ανεβάζουν.

Ο Douglas τόνισε επίσης τη σημασία του σεβασμού προς τις συμπρωταγωνίστριες του, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των ερωτικών σκηνών καθώς πρώτα έπρεπε να συζητήσει εκ των προτέρων μαζί τους, εξασφαλίζοντας την άνεση και τη συγκατάθεσή τους.

Κατά την άποψή του, η διαδικασία των γυρισμάτων ερωτικών σκηνών είναι καλά οργανωμένη και χορογραφημένη για να εξασφαλίσει την άνεση και να θέσει τα όρια όλων αυτών που παίρνουν μέρος σε αυτές.

Sharon Stone: «Από το Βασικό Ένστικτο έχασα την επιμέλεια του παιδιού μου. Μου ράγισε την καρδιά»

Η πρεμιέρα του «Βασικού Ενστίκτου» στις Κάννες πριν από πολλά χρόνια προκάλεσε σοκαριστικές αντιδράσεις από το κοινό σύμφωνα με τον ηθοποιό.

Ωστόσο, το «Bασικό Ένστικτο», το οποίο σκηνοθέτησε ο Paul Verhoeven, ξεχώρισε ως μια ιδιαίτερα μοναδική και προκλητική ταινία, ακόμη και για τα γαλλικά πρότυπα. Ο ηθοποιός θυμήθηκε στη συνέντευξή του και την εμπειρία του όταν είδε την γνωστή τολμηρή ερωτική σκηνή στην τεράστια οθόνη του Palais Festival, η οποία έμεινε στην μνήμη πολλών παρευρισκομένων.

Sharon Stone: Το σοκαριστικό γεγονός για τoν ρόλο της στο Βασικό Ένστικτο

Μετά την προβολή, ο Douglas θυμήθηκε ότι υπήρχε μια αμήχανη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια ενός ήσυχου δείπνου, με όλους να προσπαθούν να επεξεργαστούν την επίδραση που είχε πάνω τους η ταινία. Παρά τις έντονες αντιδράσεις, χαρακτήρισε την όλη εμπειρία ευχάριστη, αναγνωρίζοντας την αμφιλεγόμενη φύση του «Βασικού Ενστίκτου».

Τελευταία τροποποίηση στις 31.05.2023 - 12:39