Sharon Stone: Το σοκαριστικό γεγονός για τoν ρόλο της στο Βασικό Ένστικτο

17.02.2022
Sharon Stone: Το σοκαριστικό γεγονός για τoν ρόλο της στο Βασικό Ένστικτο
Πολλές φορές βλέπουμε μια ταινία και δεν γνωρίζουμε τι γίνεται στα παρασκήνια ή τι αμοιβές παίρνουν οι ηθοποιοί. Το χάσμα στις αμοιβές του Χόλιγουντ μεταξύ ανδρών και γυναικών, είναι μια πραγματικότητα που αποκαλύφθηκε ευρέως τις τελευταίες δεκαετίες με τους αριθμούς να ζαλίζουν. Παράδειγμα είναι το Βασικό Ένστικτο του 1992 για το οποίο συνεχίζει να μιλάει μέχρι και σήμερα η Sharon Stone. Και αυτό που λέει είναι ότι παρόλο που αυτή και ο Μichael Douglas είχαν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της Catherine Trammell και του ντετέκτιβ Νick Curran, η αμοιβή τους ήταν πολύ διαφορετική παρά το ότι μοιράστηκαν τον ίδιο χρόνο στην οθόνη.

Η Stone αποκάλυψε, μάλιστα, στο InStyle τον έξυπνο τρόπο που βρήκε για να κάνει τη συμμετοχή της στην ταινία λίγο πιο προσοδοφόρα. «Δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο συναρπαστικό ήταν ότι όλα αυτά τα απίστευτα κοστούμια φτιάχνονταν μόνο για μένα», εξήγησε. «Έβαλα στο συμβόλαιό μου ότι θα μπορώ να κρατήσω τα ρούχα». Ναι, της ανήκει αυτό το υπέροχο και πολυσυζητημένο λευκό μίνι φόρεμα που έφτιαξε αποκλειστικά για εκείνη η σχεδιάστρια Ellen Mirojnick [φωτό κάτω]

Η ηθοποιός παραδέχτηκε ότι ο κόσμος πίστευε ότι ήταν «τρελή» που πρόσθεσε τη ρήτρα της γκαρνταρόμπας στο συμβόλαιό της, αλλά το έκανε επειδή ήξερε ότι «δεν πληρωνόταν αρκετά σε σύγκριση» με τον Douglas. «Έβγαλα 500.000 δολάρια. Ο Μichael κέρδισε 14 εκατομμύρια δολάρια», δήλωσε η Stone. «Έτσι, το να κρατήσω τα κοστούμια μου ήταν ένα πολύ έξυπνο πράγμα που έκανα». Είναι σοκαριστικό να ακούς ότι υπήρχε διαφορά 13,5 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ τους καθώς, ακόμα κι αν αυτός ήταν ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος της, ήταν η σταρ της ταινίας.

Η ανταμοιβή για τη Stone ήρθε με τις επόμενες ταινίες της. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, μπόρεσε να κερδίσει 2,5 εκατομμύρια δολάρια για το Sliver και λίγο πιο μετά 13,6 εκατομμύρια δολάρια για το Basic Instinct 2. Κέρδισε ακόμη και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ το 1995 για το Casino, οπότε αυτό πιθανότατα έδωσε άλλον αέρα στις αμοιβές της. Αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει ακόμα το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ γυναικών και ανδρών στο Χόλιγουντ. Μέχρι να απαιτήσουν οι άντρες συμπρωταγωνιστές τους τα ίδια συμβόλαια για τις συμπρωταγωνίστριές τους, η ανισότητα θα συνεχιστεί για άλλη μια γενιά.

Sharon Stone: "Ο παππούς μου κακοποίησε σεξουαλικά εμένα και την αδελφή μου με τη βοήθεια της γιαγιάς μου"