Angelina Jolie: Η συγκινητική παιδική φωτογραφία με τη μητέρα της σε ανάρτηση για την επέτειο γενεθλίων της

Η Angelina Jolie και η η μητέρα της, Marcheline Bertrand το 1998
Η Angelina Jolie και η η μητέρα της, Marcheline Bertrand το 1998 (Photo by Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images)
Η Angelina Jolie έχει μιλήσει πολλές φορές για τον ρόλο της μητέρας της, Marcheline Bertrand, στη ζωή της αλλά και τον πόνο που βίωσε το 2007 όταν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 56 ετών από καρκίνο των ωοθηκών και του μαστού. Χθες είχε ακόμη μία αφορμή!

Η διάσημη ηθοποιός απέτισε τη Δευτέρα για μια ακόμα φορά φόρο τιμής στη μητέρα της με αφορμή την 73η επέτειο γέννησης της στις 9 Μαΐου, δημοσιεύοντας μια παιδική της φωτογραφία της μαζί με τη μητέρα της και γράφοντας μια πολύ συγκινητική αφιέρωση, η οποία αποτελεί παράλληλα και ένα μήνυμα προς όλες τις γυναίκες καλώντας τις για προληπτικές εξετάσεις.

«Αύριο θα ήταν τα 73α γενέθλια της μητέρας μου. Έφυγε από τη ζωή πριν από 15 χρόνια, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών. Τον Ιούνιο θα απέχω ένα μήνα από την ηλικία που διαγνώστηκε. Έκανα προληπτικές επεμβάσεις για να προσπαθήσω να μειώσω τις πιθανότητες, αλλά συνεχίζω να κάνω τσεκ απ. Η μαμά μου αγαπούσε τον Hendrix.

Και πάντα υπέγραφε τα γράμματά της ως Kiss the Sky (Σ.Σ. δίσκος του Hendrix). Aυτό πήρε νέο νόημα αφού έφυγε. Στέλνω την αγάπη μου σε αυτούς που έχασαν επίσης αγαπημένα πρόσωπα και δύναμη σε όσους παλεύουν αυτή τη στιγμή για τη ζωή τους και τη ζωή αυτών που αγαπούν. Και στις άλλες γυναίκες, αφιερώστε λίγο χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας και να κάνετε τις μαστογραφίες και τις εξετάσεις αίματος ή τους υπέρηχους, ιδιαίτερα εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τον σύνδεσμο στο βιογραφικό μου #WOCD2023 #worldovariancancerday».

{https://www.instagram.com/p/Cr_KUjgLghH/?hl=el}

Η Angelina είχε γράψει και ένα εγκάρδιο γράμμα για τη μαμά της το 2020. Σε αυτό το γράμμα, επαινούσε την αείμνηστη μαμά της για τη δύναμή της. Αυτό ήταν στην καρδιά της πανδημίας, μια εποχή όπου όλοι χρειάζονταν την ψυχική δύναμη που θα μπορούσαν να αποκτήσουν. Για την Angelina, αυτό προήλθε από τις αναμνήσεις της μητέρας της.

{https://www.instagram.com/p/Ci6K9QLOUxt/}

Η Angelina Jolie πρωταγωνιστεί σε graffiti για τον καρκίνο του μαστού δείχνοντας τα σημάδια της μαστεκτομής

«Έχασα τη μητέρα μου στα τριάντα μου», έγραψε τότε η Jolie. «Όταν κοιτάζω πίσω σε εκείνη την εποχή, μπορώ να δω πόσο πολύ με άλλαξε ο θάνατός της. Δεν ήταν ξαφνικός, αλλά τόσο πολύ μέσα μου. Το να χάσεις την αγάπη και τη ζεστή, απαλή αγκαλιά μιας μητέρας είναι σαν να σκίζει κάποιος μια προστατευτική κουβέρτα».

Η ηθοποιός θυμήθηκε πώς ο χωρισμός της Bertrand από τον πατέρα της Jolie, τον ηθοποιό Jon Voight, μετατόπισε την καριέρα της από την υποκριτική και την ανάγκασε να επικεντρωθεί στη μητρότητα. «Όταν ο πατέρας μου έκανε μια σχέση, άλλαξε τη ζωή της. Έβαλε φωτιά στο όνειρό της για την οικογενειακή ζωή. Αλλά της άρεσε ακόμα να είναι μητέρα», έγραψε η Jolie.

Στη φωτογραφία οι γονείς της Jolie το 1976.

jon-voight-marcheline-bertrand.jpg

(Photo by Frank Edwards/Fotos International/Getty Images)

«Τα όνειρά της να γίνει ηθοποιός έσβησαν καθώς βρέθηκε, στα 26 της, να μεγαλώνει δύο παιδιά με έναν διάσημο πρώην που θα έριχνε μεγάλη σκιά στη ζωή της», πρόσθεσε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός. «Αφού πέθανε, βρήκα ένα βίντεο με την υποκριτική της σε μια ταινία μικρού μήκους. Ήταν καλή. Ήταν όλα πιθανά για εκείνη».

Angelina Jolie: Ο φόρος τιμής στην αείμνηστη μητέρα της και η αποκάλυψη της στενής τους σχέσης

Αρκετά χρόνια μετά το θάνατο της μητέρας της, η Jolie έκανε ένα μικρό τατουάζ στο δεξί της χέρι με το γράμμα «W» - μια αναφορά στο τραγούδι των Rolling Stones «Winter» που η Bertrand της τραγουδούσε όταν ήταν μωρό.

Η σταρ του Maleficent είπε ότι ενώ το τατουάζ ξεθώριασε με τα χρόνια, τη βοήθησε σε μια περίοδο «δικής της απώλειας».

«Καθώς το “W” έσβησε στο χέρι μου, το ίδιο έγινε και με αυτή την αίσθηση του σπιτιού και της προστασίας», έγραψε. «Η ζωή έχει πάρει πολλές στροφές. Είχα τη δική μου απώλεια και είδα τη ζωή μου να παίρνει διαφορετική κατεύθυνση. Και πόνεσε περισσότερο από όσο φανταζόμουν ότι θα έκανε».

Και όλες φανταζόμαστε ποια απώλεια εννούσε η Jolie.