Angelina Jolie: Ο φόρος τιμής στην αείμνηστη μητέρα της και η αποκάλυψη της στενής τους σχέσης

02.08.2022
Angelina Jolie: Ο φόρος τιμής στην αείμνηστη μητέρα της και η αποκάλυψη της στενής τους σχέσης
Η Angelina Jolie μεγάλωσε υπό την καθοδήγηση της μητέρας της, Marcheline και όταν αυτή έφυγε από τη ζωή, η ηθοποιός βίωσε μια σημαντική αλλαγή στον εαυτό της, η οποία ενίσχυσε την αποφασιστικότητά της στο να είναι παράδειγμα για τα παιδιά της, όπως ήταν η μητέρα της.

Η Marcheline έκανε σκοπό της ζωής της να μεγαλώσει τα παιδιά της

Ακριβώς όπως η κόρη της, η Marcheline Bertrand είχε ακολουθήσει μια καριέρα στην υποκριτική και εμφανίστηκε σε μικρές παραγωγές ταινιών. Ωστόσο, τα έβαλε όλα σε αναμονή όταν παντρεύτηκε τον Jon Voight και πήραν και οι δύο την απόφαση να κάνουν οικογένεια. Δυστυχώς, αρχικά είχαν μια αποβολή, από την οποία υπέφερε πολύ η Marcheline.

Η Marcheline και ο Jon απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, τον James, το 1973 και η Angelina γεννήθηκε το 1975. Ωστόσο, ο γάμος δεν κράτησε πολύ και εξαιτίας εξωσυζυγικής σχέσης του Jon, χώρισαν λίγα χρόνια αργότερα, με την Bertrand να αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τα παιδιά της, ενώ ο πατέρας υποστήριζε μόνο οικονομικά την οικογένειά του.

Η σχέση της Angelina με τον πατέρα της ήταν περίπλοκη

Παρόλο που ο Jon Voight στήριζε οικονομικά την πρώην γυναίκα του και τα 2 παιδιά τους, η Jolie δεν είχε ποτέ ισχυρό δεσμό με τον πατέρα της, κατηγορώντας τον για τον χωρισμό τους. «Δεν ένιωθα τόσο κοντά στον πατέρα μου. Ένιωθα περισσότερο σαν κόρη της μητέρας μου όταν ήμουν παιδί».

Η Angelina ήταν πάντα ειλικρινής για την ταραχώδη σχέση τους και για το πώς είχε μεγαλώσει μακριά από αυτόν. Επέλεξε ακόμη και να μην χρησιμοποιήσει το επώνυμο του πατέρα της για να αποστασιοποιηθεί από αυτόν και τη φήμη του. Παρόλα αυτά, η Angelina ακολούθησε επαγγελματική καριέρα ηθοποιού και τελικά ξεπέρασε τη φήμη του βραβευμένου με Όσκαρ πατέρα της.

Ωστόσο, η Angelina και ο Jon προσπάθησαν αργότερα να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να ξαναβρεθούν προς όφελος της οικογένειάς τους. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου του διαζυγίου της με τον Brad Pitt, ο πατέρας της Angelina ήταν ένας ισχυρός υποστηρικτής. «Ήταν πολύ καλός στο να καταλάβει ότι τα παιδιά χρειάζονταν τον παππού τους εκείνη τη στιγμή», δήλωσε κατηγορηματικά η ηθοποιός.

Αν θέλει, η Shiloh Jolie Pitt μπορεί να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια - Ιδού οι αποδείξεις

Πάντα έψαχνε τη μητέρα της για καθοδήγηση

Η Angelina παρουσιάζει σταθερά τη μητέρα της ως κάποιαν που θυσίασε τα πάντα για να προστατεύσει τα παιδιά της. «Όταν ο πατέρας μου είχε μια σχέση, άλλαζε τη ζωή της», έγραψε η Angelina. «Έβαλε φωτιά στο όνειρό της για την οικογενειακή ζωή. Της άρεσε όμως ακόμα να είναι μητέρα».

Η ασθένεια και η σπαρακτική απώλεια της μητέρας της

«Η μητέρα μου φαινόταν ειρηνική όταν έμαθε για πρώτη φορά ότι είχε καρκίνο», είπε η Angelina για την ασθένεια της μητέρας της. Η Marcheline Bertrand διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και τον πάλεψε για πάνω από μια δεκαετία. Η μητέρα της Angelina έχει επίσης ιδρύσει έναν οργανισμό υποστήριξης για τον καρκίνο των ωοθηκών. Μετά από μακρά ασθένεια, πέθανε στις 27 Ιανουαρίου 2007.

Η θλίψη της για την απουσία της Marcheline και το κενό που άφησε, άλλαξαν εντελώς την προσέγγιση της Angelina στη ζωή. «Έχασα τη μητέρα μου στα τριάντα μου. Όταν κοιτάζω πίσω σε εκείνη την εποχή, μπορώ να δω πόσο με άλλαξε ο θάνατός της». Συνέχισε λέγοντας: «Δεν θέλω να συγκινηθώ. Μακάρι να ήταν εδώ. Δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ να μου λείπει».

Η Angelina έγραψε ένα συγκινητικό μήνυμα προς τιμήν του δεσμού τους

Η γνωστή ηθοποιός τίμησε τη μνήμη της μητέρας της και δημοσίευσε έναν μακροσκελή, εγκάρδιο επικήδειο λόγο που αποτίει φόρο τιμής στον υπέροχο άνθρωπο που ήταν η Marcheline και ενθαρρύνει όσους πενθούν, να συνεχίσουν. Το να ζεις χωρίς μητέρα μπορεί να είναι δύσκολο και η Angelina είχε αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες για να το αποδεχτεί και να προχωρήσει.

«Είχα τη δική μου απώλεια και είδα τη ζωή μου να παίρνει διαφορετική κατεύθυνση. Και πόνεσε περισσότερο από όσο φανταζόμουν ότι θα έκανε ποτέ». Περιέγραψε την υπέροχη σχέση τους, αναφερόμενη στη μητέρα της ως την καλύτερή της φίλη. «Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω πόσο καταπληκτική γυναίκα και μητέρα ήταν», έγραψε η Jolie. «Ήταν η καλύτερή μας φίλη».

«Η μαμά μου γεννήθηκε για να γίνει γιαγιά. Γνώρισε μερικά από τα παιδιά μου και ήταν φανταστική».

Παρά τις προσπάθειές της να είναι η καλύτερη μητέρα για τα παιδιά της, η ηθοποιός είπε ότι «θα έδινε τα πάντα για να είναι μαζί μου αυτή τη στιγμή». Θεωρώντας τη μητέρα της πρότυπο, η Angelina γνωρίζει τώρα καλά τις αξίες που θέλει να μεταδώσει στα παιδιά της για να τα μεγαλώσει με την ίδια αγάπη και στοργή που είχε λάβει από τη μητέρα της. «Μου έδωσε μια μεγάλη αίσθηση αγάπης. Μπορεί να ήμουν τρελή στα νιάτα μου, αλλά πάντα την αγαπούσα».

Angelina Jolie: Ποιο από τα 6 παιδιά της χαρακτήρισε ως «ξεχωριστό» και γιατί