Quentin Tarantino: Αποκάλυψε ποια ταινία του προκάλεσε παιδικό τραύμα και δεν το πιστεύει κανείς

Quentin Tarantino: Αποκάλυψε ποια ταινία του προκάλεσε παιδικό τραύμα και δεν το πιστεύει κανείς
(Photo by Anita Bugge/WireImage)
Ο Quentin Tarantino αποκάλυψε ότι μια πασίγνωστη ταινία κινουμένων σχεδίων του προκάλεσε ένα από τα μεγαλύτερα παιδικά τραύματα.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης έφτασε την Κυριακή στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας για την παρουσίαση του βιβλίου του «Meditations of Cinema». Σε μια συνάντηση που είχε με fans του, είπε ότι η ταινία που τον «τραυμάτισε» περισσότερο στα παιδικά του χρόνια ήταν το «Bambi».

bambi1.jpg

«Ο Bambi χάθηκε όταν αποχωρίστηκε τη μητέρα του. Οι πυροβολισμοί του κυνηγού εναντίον της και η φρικτή πυρκαγιά στο δάσος με επηρέασαν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από τις σκηνές που είδα στον κινηματογράφο», είπε ο σκηνοθέτης και προσθέτει ότι «ήταν σαν να έβλεπα την Αποκάλυψη από την πλευρά των ζώων».

Ο Matthew Perry αποκαλύπτει πώς, ακριβώς, πήρε τον ρόλο του Chandler Bing

Ο Tarantino αποκάλεσε το Bambi «την ταινία που έχει τραυματίσει παιδιά για δεκαετίες» και είπε επίσης: «Αλλά νομίζω ότι, ακόμη περισσότερο από την ψυχολογική δυναμική της πλοκής, η απροσδόκητη τραγική ανατροπή της ταινίας ήταν αυτό που μου προκάλεσε σοκ».

«Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις για την ταινία δεν τόνιζαν την αληθινή φύση της. Τίποτα δεν με προετοίμασε για τη σπαρακτική εξέλιξη των γεγονότων. Θυμάμαι το μικρό μου μυαλό να αναφωνεί ως πεντάχρονος, αυτό που λέμε οι μεγαλύτεροι "Τι στο διάολο συμβαίνει εδώ;". Νομίζω ότι, αν ήμουν πιο προετοιμασμένος για αυτό που επρόκειτο να δω, θα το είχα επεξεργαστεί διαφορετικά».

Ο σκηνοθέτης από το Νόξβιλ του Τενεσί, εξομολογήθηκε στο κοινό στο Teatre Coliseum, ότι η μητέρα του τον άφηνε να δει από πολύ μικρή ηλικία, ταινίες που προτείνονταν μόνο για ενήλικες.

Reese Witherspoon: Το tip της για το τέλειο σώμα τώρα το καλοκαίρι είναι μια σκέτη έμπνευση!

«Κάποια στιγμή, όταν συνειδητοποίησα ότι έβλεπα ταινίες τις οποίες άλλοι γονείς δεν άφηναν να δουν τα παιδιά τους, ρώτησα τη μητέρα μου γι' αυτό. “Quentin”, μου είπε, “Ανησυχώ περισσότερο μήπως βλέπεις ειδήσεις. Μια ταινία δεν πρόκειται να σε βλάψει”» εξηγεί ο Τarantino στο βιβλίο του, το οποίο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους fans του σε όλο τον κόσμο.