Ο Matthew Perry αποκαλύπτει πώς, ακριβώς, πήρε τον ρόλο του Chandler Bing

09.11.2022
Ο Matthew Perry αποκαλύπτει πώς, ακριβώς, πήρε τον ρόλο του Chandler Bing
Ακόμη μία αποκάλυψη από τον Matthew Perry μέσα από την αυτοβιογραφία του και αυτή αφορά στον τηλεοπτικό χαρακτήρα με τον οποίο τον έχουμε συνδέσει άρρηκτα!

Καθ' όλη τη διάρκεια της προβολής των δέκα σεζόν του Friends, οι fans αναρωτήθηκαν πολλές φορές το πώς θα ήταν η σειρά αν οι ηθοποιοί ήταν διαφορετικοί. Και η αλήθεια είναι ότι πολλοί διάσημοι εξετάστηκαν από τους παραγωγούς για τους εμβληματικούς ρόλους των Monica, Chandler, Joey, Ross, Rachel και Phoebe. Ωστόσο, ένας από αυτούς που πήρε τελικά τον ρόλο, το κατάφερε σχεδόν την τελευταία στιγμή. Ο Matthew Perry αποκαλύπτει στο νέο του βιβλίο Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing, ότι ήταν ο τελευταίος ηθοποιός που εντάχθηκε στο cast του Friends. Και μάλιστα κάποια στιγμή τον πρότεινε και σε ένα φίλο του!

Friends: Ξαναθυμόμαστε τι έγινε στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς και ένα δάκρυ το ρίχνουμε [video]

Εκείνη την εποχή, στα μέσα της δεκαετίας του '90, ο Perry συμμετείχε σε ένα πιλοτικό project για μια «κομεντί επιστημονικής φαντασίας» με τίτλο L.A.X. 2194. Ο Perry ζήτησε τότε από τον ατζέντη του να του εξασφαλίσει μια audition για μια νέα σειρά που αρχικά ονομαζόταν Friends Like Us. Κάτι που που όπως του είπε ο ατζέντης του δεν ήταν δυνατό, λόγω της συμμετοχής του στον πιλότο. Μάλιστα γράφει ότι όταν διάβασε για πρώτη φορά το σενάριο για το Friends Like Us, ήταν σαν «κάποιος να με ακολουθούσε για ένα χρόνο, κλέβοντας τα αστεία μου, αντιγράφοντας τους τρόπους μου, φωτοτυπώντας τη βαριεστημένη αλλά πνευματώδη άποψή μου για τη ζωή. Ένας χαρακτήρας συγκεκριμένα μου ξεχώρισε: δεν ήταν ότι πίστευα ότι μπορούσα να παίξω τον Chandler. Ήμουν ο Chandler».

Ωστόσο, η ερμηνεία του για τον Chandler παρά λίγο να μη γίνει πραγματικότητα. Σύμφωνα με το βιβλίο του Perry, ο φίλος του Craig Bierko έκανε επίσης audition για τον ρόλο. Ο Bierko είπε στον Perry και στον Hank Azaria, ο οποίος έκανε audition δύο φορές για τον ρόλο του Joey, ότι του πρότειναν ρόλους στο Friends και σε μιαν άλλη νέα σειρά. Ο Azaria και ο Perry είπαν στον Bierko να δεχτεί τον ρόλο του Chandler, συμφωνώντας και οι δύο ότι ήταν η καλύτερη προσφορά. Ωστόσο, ο Bierko επέλεξε την άλλη σειρά - προς μεγάλο σοκ του Perry.

"Oh My God": Μάθαμε γιατί η Janice του Chandler είχε ΑΥΤΗ τη φωνή στα Φιλαράκια

Ο Perry τότε κατάλαβε ότι έπρεπε να εγκαταλείψει το L.A.X. 2194, που ακόμα δεν είχε επιλεγεί από κανάλι και ήταν ελεύθερος να κάνει audition για τον Chandler. Στη διαδικασία της audition η οποία έγινε Τετάρτη, διάβασε ένα απόσπασμα του ρόλου για τη σεναριογράφο του Friends, Marta Kauffman και όπως σημειώνει στο βιβλίο του παραβίασε «όλους τους κανόνες» επειδή δεν κουβαλούσε το σενάριο μαζί του. «Πρέπει να κουβαλάς το σενάριο μαζί σου όταν διαβάζεις, γιατί με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζεις στους σεναριογράφους ότι είναι ένα έργο σε εξέλιξη», εξηγεί.

«Αλλά ήξερα τόσο καλά το σενάριο», από την εξάσκηση με τους φίλους του, προσθέτει. «Φυσικά, έσκισα. Την Πέμπτη, το διάβασα για την εταιρεία παραγωγής και έσκισα και την Παρασκευή το διάβασα για το δίκτυο. Και έσκισα ξανά. Διάβασα τις λέξεις με απροσδόκητο τρόπο, δίνοντας έμφαση εκεί όπου κανείς άλλος δεν το είχε κάνει».

Friends: Πώς θα ήταν σήμερα οι ζωές των πρωταγωνιστών αν η σειρά δεν είχε σταματήσει ποτέ

Προκαλώντας γέλιο εκεί όπου κανείς άλλος δεν τα κατάφερε, ο Perry εξασφάλισε τη θέση του στο cast των Friends. «Και γεννήθηκε ο Chandler», γράφει. «Αυτός ήταν ο ρόλος μου τώρα και κανείς δεν θα το σταματούσε. Η πιλοτική σεζόν του 1994 είχε επιλέξει τον τελευταίο της ηθοποιό: Matthew Perry ως Chandler Bing».