John Travolta: Με δάκρυα στα μάτια η ομιλία για Olivia Newton-John και όλους όσους "έφυγαν" τη χρονιά που πέρασε

John Travolta: Με δάκρυα στα μάτια η ομιλία για Olivia Newton-John και όλους όσους "έφυγαν" τη χρονιά που πέρασε
(Photo by Kevin Winter/Getty Images)
Όπως κάθε χρόνο μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της τελετής των Όσκαρ, είναι το αφιέρωμα In Memoriam για τις προσωπικότητες του παγκόσμιου κινηματογράφου που έφυγαν από τη ζωή την προηγούμενη χρονιά.

Ο John Travolta ήταν εκείνος που έκανε την εισαγωγή σε αυτό το κομμάτι για φέτος και είχε την ευκαιρία να αποτίσει φόρο τιμής στην αείμνηστη συμπρωταγωνίστρια του στην ταινία «Grease», Olivia Newton-John, η οποία πέθανε σε ηλικία 73 ετών τον περασμένο Αύγουστο.

Αν και ο ηθοποιός δεν ανέφερε ονομαστικά τη Newton-John, άφησε να εννοηθεί ότι στο μυαλό του ήταν η αγαπημένη ηθοποιός, χρησιμοποιώντας στην ομιλία του έναν τίτλο από ένα χαρακτηριστικό τραγούδι του Grease.

«Σε αυτήν τη βιομηχανία έχουμε τη σπάνια πολυτέλεια να κάνουμε αυτό που αγαπάμε για τα προς το ζην και μερικές φορές να το κάνουμε με ανθρώπους που έχουμε αγαπήσει», είπε ο Travolta. «Και επειδή απόψε είναι μια γιορτή του έργου και των επιτευγμάτων της κοινότητάς μας για το περασμένο έτος, είναι σωστό, λοιπόν, να τιμήσουμε αυτούς που χάσαμε, που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην τέχνη τους, τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα».

Όσκαρ 2023: Οι 15 πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις στο (όχι και τόσο) κόκκινο χαλί

Ο Τravolta συνέχισε εμφανώς συγκινημένος: «Μέσα από την ανυπολόγιστη συνεισφορά τους, ο καθένας τους άφησε ένα ανυπολόγιστο και ανεξίτηλο σημάδι που μας διαμόρφωσε και μας έδωσε γνώση. Άγγιξαν τις καρδιές μας, μας έκαναν να χαμογελάσουμε και έγιναν αγαπημένοι φίλοι...».

Και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του με την τελευταία γραμμή της ομιλίας του: «... στους οποίους θα παραμένουμε πάντα υπερβολικά αφοσιωμένοι (hopelessly devoted to)». Η επιλογή των λέξεων αυτών μο΄νο τυχαία δεν ΄ηταν κα΄θως το «Hopelessy Devoted to You» ήταν το εμβληματικό τραγούδι της Newton-John στο «Grease».

Μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Travolta ανέβηκε στη σκηνή ο Lenny Kravitz και τραγούδησε το «Calling All Angels», τιμώντας τους ανθρώπους του κινηματογράφου που «έφυγαν» τον προηγούμενο χρόνο.

{https://www.youtube.com/watch?v=w2JhuWzcghE}

Στο κλασικό μιούζικαλ του 1978 η Newton-John πρωταγωνίστησε ως το «καλό κορίτσι», την Sandy που ερωτεύθηκε το κακό αγόρι τον Danny, τον ρόλο του οποίου υποδύθηκε ο Travolta. Ωστόσο, ο ηθοποιός δεν απέτισε φόρο τιμής σε μιαν άλλην από τις ηθοποιούς με τις οποίες έκανε ταινίες και που έφυγε από τη ζωή τους τελευταίους μήνες. Ο λόγος για την Kirstie Alley η οποία πέθανε από καρκίνο τον Δεκέμβριο σε ηλικία 71 ετών και είχε συμπρωταγωνιστήσει με τον Travolta στη δεκαετία του 1990 και στη σειρά ταινιών «Look Who's Talking».

Στη λίστα του In Memoriam εκτός της Olivia Newton-John, ήταν, μεταξύ άλλων, και οι ηθοποιοί Ray Liotta και Raquel Welch, ο συνθέτης Burt Bacharach και οι σκηνοθέτες Wolfgang Petersen, Bob Rafelson and Jean-Luc Godard, όπως και οι Ειρήνη Παππά και Βαγγέλης Παπαθανασίου. Αρκετές συζητήσεις, βέβαια προκάλεσε ο αποκλεισμός από τη λίστα, ονομάτων όπως οι Tom Sizemore, Anne Heche, Leslie Jordan και Paul Sorvino.

Τελευταία τροποποίηση στις 13.03.2023 - 15:49