5 διάσημοι ηθοποιοί που δεν έχουν κερδίσει μέχρι τώρα Όσκαρ - Τα ονόματα μπορεί να σε εκπλήξουν

5 διάσημοι ηθοποιοί που δεν έχουν κερδίσει μέχρι τώρα Όσκαρ - Τα ονόματα μπορεί να σε εκπλήξουν
Τα ξημερώματα της Δευτέρας θα γνωρίζουμε τους νικητές των φετινών Βραβείων Όσκαρ, ωστόσο είναι ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά στη λίστα μερικών από τους αγαπημένους ηθοποιούς που δεν έχουν πάρει ποτέ στο σπίτι τους αυτό το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο.

Τα ονόματα στη λίστα είναι πολύ αναγνωρίσιμα και με σπουδαίους ρόλους στο βιογραφικό τους, οπότε το πιθανότερο είναι να υπέθετες μέχρι τώρα ότι κάποιοι από αυτούς είχαν ήδη ένα Όσκαρ στην τροπαιοθήκη τους. Ποιοι, λοιπόν, διάσημοι ηθοποιοί δεν έχουν κερδίσει μέχρι τώρα Όσκαρ; Η απάντηση μπορεί να σε εκπλήξει.

Tom Cruise

Έχουν περάσει 23 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Tom Cruise [φωτό επάνω] προτάθηκε για Όσκαρ και συγκεκριμένα για το Magnolia, ταινία η οποία για πολλούς κριτικούς κινηματογράφου θεωρείται ως ο καλύτερος ρόλος του μέχρι σήμερα. Ένας ρόλος που ήρθε ως συνέχεια και σε άλλες σημαντικές ερμηνείες σε ταινίες, όπως το Born on the Fourth of July και το Jerry Maguire.

Ο Cruise έχει επικεντρωθεί στις ταινίες δράσης τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ωστόσο φέτος η ταινία Top Gun: Maverick απέσπασε πολύ καλές κριτικές ενώ διεκδικεί Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Oscars 2023: Ο Jimmy Kimmel προωθεί τη φετινή τελετή και διακωμωδεί τον Tom Cruise

Harrison Ford

harrisson-ford-witness.jpg

Η Ακαδημία τείνει να παραβλέπει τις ταινίες δράσης όσον αφορά τις υποψηφιότητες. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ρόλοι του Ford ως Indiana Jones ή ως Han Solο δεν του χάρισαν ποτέ Όσκαρ, ιδιαίτερα για την ικανότητα του να ισορροπεί μεταξύ δραματικού και αστείου σε αυτούς τους ρόλους.

Ο Ford έχει μια και μόνο υποψηφιότητα, το 1985 για το Witness. Θα δει άραγε ποτέ ξανά άλλη υποψηφιότητα; Το ελπίζουμε σίγουρα!

Bradley Cooper

bradley-cooper.jpeg

Η ιστορία του Bradley Cooper με τις υποψηφιότητες Όσκαρ έχει προκαλέσει μεγάλο τρολάρισμα με αποκορύφωμα ένα πρόσφατο βίντεο όπου τον τρολάρει ακόμα και η μαμά του για το γεγονός ότι έχει προταθεί εννέα φορές από το 2013 και δεν έχει κερδίσει ποτέ Όσκαρ. Δεν έχει προταθεί μόνο στις κατηγορίες υποκριτικής αλλά και σε άλλες κατηγορίες, όπως για καλύτερη ταινία ως παραγωγός και για συμμετοχή στο σενάριο.

Sigourney Weaver

sigourney-weaver.jpg

Δεν υπάρχει πιο ζόρικος ρόλος από αυτόν της Sigourney Weaver στο Alien για αυτό και της χάρισε τότε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ χωρίς όμως να το κερδίσει. Η Weaver ήταν μια από τις σπάνιες υποψήφιες που κέρδισαν δύο υποψηφιότητες στην ίδια χρονιά – το 1988 με το Gorillas in the Mist και το Working Girl – χωρίς να φύγει με Όσκαρ από την τελετή απονομής.

Φέτος, πρωταγωνίστησε σε τρεις ταινίες όπως το Call Jane, το Master Gardener και το Avatar: The Way of Water. Δυστυχώς δεν της χάρισαν καμία υποψηφιότητα.

Michelle Williams

brokebackmountain.jpg

Είναι η μόνη από τη συγκεκριμένη λίστα που αισιοδοξεί να μην βρίσκεται του χρόνου στην ίδια λίστα, καθώς φέτος είναι υποψήφια για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για το The Fabelmans. Η Michelle Williams μας έχει δώσει συναρπαστικές ερμηνείες όλα αυτά τα χρόνια, από το Brokeback Mountain έως το Manchester by the Sea. Μιλάει με τις εκφράσεις του προσώπου της χωρίς να πει λέξη. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να μην έχει ακόμα Όσκαρ;

Τελευταία τροποποίηση στις 09.03.2023 - 14:38