Ο Harvey Weinstein καταδικάστηκε σε 16 επιπλέον χρόνια φυλάκισης για βιασμό

24.02.2023
Ο Harvey Weinstein καταδικάστηκε σε 16 επιπλέον χρόνια φυλάκισης για βιασμό
Ο παραγωγός είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση και εκτίει ποινή 23 ετών

Ο Harvey Weinstein καταδικάστηκε σε 16 επιπλέον χρόνια φυλάκιση. Ο γνωστός παραγωγός ταινιών, του οποίου η εγκληματική συμπεριφορά ξεκίνησε το κίνημα #MeToo, είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση και σήμερα εκτίει ποινή φυλάκισης 23 ετών. Η νέα ποινή σχεδόν διπλασιάζει τον υπόλοιπο χρόνο φυλάκισης του 70χρονου παραγωγού.

Harvey Weinstein: "Κάποιος θα έπρεπε να σκοτώσει την Jennifer Aniston"

Τον Δεκέμβριο, το δικαστήριο έκρινε τον Weinstein ένοχο για τρεις κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης εναντίον ενός θύματος, μοντέλου και ηθοποιού, που κατέθεσε ανώνυμα ως «Jane Doe #1». Οι ένορκοι αθώωσαν τον Weinstein για επίθεση σε μια άλλη γυναίκα, μια θεραπεύτρια μασάζ, και δεν κατέληξαν σε απόφαση για το αν βίασε ή επιτέθηκε σε δύο άλλες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της Jennifer Siebel Newsom, μιας ηθοποιού και παραγωγού ταινιών που είναι τώρα παντρεμένη με τον Gavin Newsom, τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της California.

Παραδόθηκε στην αστυνομία ο Harvey Weinstein μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η Jane Doe #1 περιέγραψε με δάκρυα στα μάτια στο δικαστήριο τον αντίκτυπο αυτού που της είχε κάνει ο Weinstein το 2013. «Δέκα χρόνια αργότερα, τα αποτελέσματα αυτού του βιασμού είναι ακόμα ωμά και δύσκολο να συζητηθούν. Κουβαλάω αυτό το βάρος, αυτό το τραύμα. Αυτή η παράλογη πεποίθηση ότι ήταν δικό μου λάθος», είπε. «Δεν υπάρχει ποινή φυλάκισης για αρκετό χρονικό διάστημα για να αναιρεθεί η ζημιά». Η γυναίκα είπε ότι ο τρόπος που την κοίταξε ο παραγωγός στην αίθουσα του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της δίκης της έδειξε ότι ήταν «ο ίδιος ακριβώς άνθρωπος που με βίαζε όλα αυτά τα χρόνια πριν» και ότι δεν έχει μετανιώσει.

Ο συνολικός αριθμός γυναικών που έχουν κατηγορήσει τον Weistein για παρενόχληση η/και βιασμούς ανέρχεται στις 90, μεταξύ των οποίων η Angelina Jolie και η Gwyneth Paltrow.