Παραδόθηκε στην αστυνομία ο Harvey Weinstein μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

25.05.2018
Παραδόθηκε στην αστυνομία ο Harvey Weinstein μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση
Από τον Οκτώβριο που ξέσπασε το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή των μεγιστάνα του κινηματογράφου εκείνος εξαφανίστηκε. Μέχρι σήμερα όπου παραδόθηκε σε αστυνομικό τμήμα του Μανχάταν, αμέσως μόλις ο εισαγγελέας του απήγγειλε κατηγορίες για δύο περιπτώσεις βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης, εις βάρος του.

Η παράδοση του Harvey Weinstein στις αρχές πραγματοποιήθηκε σε ζωντανή μετάδοση καθώς τόσο ο ίδιος όσο και τα media είχαν ήδη ενημερωθεί νωρίτερα.

Η "βροχή" αποκαλύψεων εναντίον του πάλαι ποτέ ισχυρού άντρα του Hollywood ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με δεκάδες γυναίκες να εμφανίζονται κατηγορώντας τον για σεξουαλική κακοποίηση, ενώ οι εν λόγω αποκαλύψεις υπήρξαν στην ουσία η απαρχή του κινήματος #MeToo που προέτρεπε γυναίκες που κακοποιήθηκαν κάποια στιγμή της ζωής τους να αφήσουν στην άκρη τον φόβο και να "ανοίξουν το στόμα τους".

Η σημερινή εξέλιξη έρχεται ως αποτέλεσμα της πρώτης ποινικής υπόθεσης εις βάρος του και αφορά σε δυο γυναίκες που θα τον φέρουν τελικά αντιμέτωπο με τον νόμο. Πρόκειται για τη Lucia Evans που κατηγορεί τον Weinstein ότι την ανάγκασε να του κάνει στοματικό σεξ μέσα στο γραφείο του το 2004 και μία ακόμη γυναίκα που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη, η οποία τον κατηγορεί ότι τη βίασε άγρια σε ένα ξενοδοχείο.

Μεγάλες σταρ του Hollywood, όπως η Ashley Judd και η Rose McGowan οι οποίες άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, η Gwyneth Paltrow και η Angelina Jolie έχουν μοιραστεί δημόσια τις εμπειρίες τους σχετικά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Weinstein αναμένεται να οδηγηθεί στο ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν και να καταβάλει εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε μετρητά, να παραδώσει το διαβατήριό του και να συμφωνήσει να φορά «ηλεκτρονικό βραχιολάκι» μέχρι να αρχίσει η δίκη του.