Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η τελευταία του επιθυμία πραγματοποιήθηκε - "Σαν να μπήκε η καρδιά μας κάπως πάλι στη θέση της", γράφει η Δώρα Τσαμπάζη

16.12.2022
Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η τελευταία του επιθυμία πραγματοποιήθηκε - "Σαν να μπήκε η καρδιά μας κάπως πάλι στη θέση της", γράφει η Δώρα Τσαμπάζη
Δύο μήνες μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη που είχε συγκλονίσει όλο τον κόσμο, μαθαίνουμε ότι η τελευταία του επιθυμία πραγματοποιήθηκε καθώς η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε άμεση και πολύ μεγάλη.

Τον περασμένο Οκτώβρη η είδηση για τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, δις Αργυρού Ολυμπιονίκη του Τae Kwon Do και Αναπληρωτή Εκπρ. Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α έγινε γνωστή μέσα από τον δικό του λογαριασμό στα social media και μάλιστα με ένα κείμενο που έγραψε ο ίδιος σε πρώτο πρόσωπο.

Μέσα από αυτό το μακροσκελές και γεμάτο συναισθήματα και νοήματα μήνυμα ο έλληνας πρωταθλητής είχε εκφράσει την τελευταία του επιθυμία, σύμφωνα με την οποία τα δύο ολυμπιακά του μετάλλια, θα ήθελε να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά του.

"Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου.
Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου", ήταν ο τρόπος με τον οποίο είχε κλείσει την ανάρτηση εκείνη!

Σήμερα λοιπόν έγινε γνωστό ότι η δημοπρσία αυτή ολοκληρώθηκε με αποτελέσματα πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα.

"Τα Silent Auctions ολοκληρώθηκαν και η επιθυμία του Αλέξανδρου γίνεται πραγματικότητα. Η συμμετοχή του κόσμου από διάφορες χώρες ήταν συγκινητική. Πολλοί συμμετέχοντες εξέφρασαν την επιθυμία να προσφέρουν στις οργανώσεις το ποσό που διέθεσαν στη δημοπρασία, παρόλο που δεν ήταν οι πλειοδότες και αυτό είναι που κάνει την παρακαταθήκη του Αλέξανδρου ακόμα πιο σημαντική", διαβάζουμε στην ανακοίνωση της οικογένειας μέσα από την οποία έγινε γνωστό ότι τα χρήματα των δημοπρασιών θα δοθούν απευθείας και ισόποσα στους ακόλουθους επτά μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και στις 2 οικογένειες πληγέντων των φαινομένων της 15ης Οκτωβρίου στην Κρήτη.
-ΛΑΜΨΗ- Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος.
-ΦΛΟΓΑ- ΣύλλογοςΓονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες.
-Παιδικό Χωριό SOS στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.
-Σύλλογος ΣεισμόπληκτωνΔήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα» και στις οικογένειες των δύο θυμάτων των φυσικών φαινομένων της 15ης Οκτωβρίου 2022 στην Κρήτη.
-ΆΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.
-Γιατροί Χωρίς Σύνορα.
-Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος.
Σας ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας.
#gianasotheienapaidi #giatonalexandro"

Συγκινεί η Δώρα Τσαμπάζη για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη: "Πραγματική ατυχία και δυστυχία, θα ήταν να μην σε είχα γνωρίσει αγαπημένε μου"

Σε ανάλογη ανάρτηση προέβη και η επί 10 χρόνια σύζυγός του και μητέρα των δύο του παιδιών, Δώρα Τσαμπάζη, η οποία ενημέρωσε για τα νέα και ευχαρίστησε με συγκίνηση μεγάλη.

"Η διαδικασία της δημοπρασίας ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα και ήταν η πρώτη φορά που χαμογελάσαμε πραγματικά από την ημέρα που έφυγε ο Αλέξανδρος μας. Σαν να μπήκε η καρδιά μας κάπως πάλι στη θέση της. Ακόμα δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της αγάπης και της βοήθειας του κόσμου, επιχειρηματιών, απλών ανθρώπων που επέμεναν μέχρι τελευταία στιγμή στην προσπάθειά τους να προσφέρουν ένα υψηλό πόσο για καλό σκοπό σε μια διαδικασία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, μιας και είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που δημοπρατεί μετάλλια του.
Ακόμα πιο συγκινητική είναι η πρόθεση αρκετών συμμετεχόντων να καταθέσουν και εκείνοι στα ιδρύματα που έχουμε επιλέξει το ποσό της προσφοράς τους, κι ας μην έχουν "κερδίσει" στη δημοπρασία. Δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι σε αυτήν την προσπάθεια. Έχουμε κερδίσει όλοι, γιατί έχει κερδίσει η κοινωνία και ο άνθρωπος. Τα χρήματα θα δοθούν απευθείας από τους πλειοδότες στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οργανώσεων ισόποσα", γράφει η Δώρα Τσαμπάζη στέλνοντας ταυτόχρονα ευχές για Καλές γιορτές με υγεία σε όλους!