Βασίλης Ζούλιας: "Ήμουν δυστυχισμένος άνθρωπος - Έκανα απόπειρες αυτοκτονίας από 8 ετών"

22.11.2022
Βασίλης Ζούλιας: "Ήμουν δυστυχισμένος άνθρωπος - Έκανα απόπειρες αυτοκτονίας από 8 ετών"
Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια

Ο Βασίλης Ζούλιας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "Στούντιο 4" της ΕΡΤ και μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, τη σχέση με τον πατέρα του αλλά και τις απόπειρες αυτοκτονίας που έκανε από την ηλικία των 8 ετών.

Γιάννης Στάνκογλου: Ο λόγος που έμεινε 10 χρόνια εκτός τηλεόρασης

"Ήμουν δυστυχισμένο παιδί, δυστυχισμένος άνθρωπος. Είμαι μία εθισμένη προσωπικότητα, οπότε μέχρι να μπω στην ανάρρωση στα 29, ήμουν ένας άνθρωπος που μισούσε τον εαυτό του. Εγώ λέω ότι γεννήθηκα με αυτή την προδιάθεση. Μία εθισμένη προσωπικότητα γενικά αισθάνεται μία δυσκολία να αντιμετωπίσει τη ζωή, πονάει. Όταν ήρθαν τα ναρκωτικά, ήρθαν σαν βάλσαμο. Αυτό είναι το επικίνδυνο. Είχα κάνει τόσες απόπειρες, που κατά κάποιον τρόπο 'σώθηκα'. Έλεγα ότι τουλάχιστον δεν θα χρειάζεται να πονάω. Απόπειρες έκανα από 8 ετών. Το 1986 σταμάτησα να γελάω, στα 23 μου χρόνια. Εκεί άρχισε και η πολύ σοβαρή χρήση των ναρκωτικών και κράτησε 6 χρόνια όλο αυτό", είπε αρχικά ο σχεδιαστής μόδας.

Ο Στέλιος Κουδουνάρης μιλά για τη σπείρα που τον λήστεψε: "Σχεδόν μου άδειασαν τον λογαριασμό"

Στη συνέχεια, ο ίδιος πρόσθεσε: "Μιλάμε για τη δεκαετία του ’80, στην Ελλάδα δεν υπήρχαν τέτοιες ομάδες βοήθειας για να απευθυνθώ. Και η νομοθεσία για τα ναρκωτικά ήταν τότε πολύ διαφορετική, εξ ου και η ιστορία που μ’ έπιασαν κι έπεσα στο κενό από το δικαστήριο. Γι’ αυτό και δεν μπήκα φυλακή. Μου έβγαλε ο αστυνομικός τις χειροπέδες, πήγα να χαιρετήσω τη μητέρα μου και έτρεξα. Δεν μπόρεσε να με κρατήσει κανείς, του πατριού μου του έμεινε η τσέπη μου στο χέρι. Πρέπει να ζητήσεις βοήθεια από τους ειδικούς. Αυτό που λένε 'εγώ αν δεν το περάσω μόνος μου δεν γίνεται' ξεχάστε το, δεν υπάρχει".