Ο Brad Pitt κάνει το ντεμπούτο του ως γλύπτης στην έκθεση της Φινλανδίας

21.09.2022
Ο Brad Pitt κάνει το ντεμπούτο του ως γλύπτης στην έκθεση της Φινλανδίας
Ο ηθοποιός είναι λάτρης της κεραμικής τέχνης - Δες την ανάρτηση στο Instagram

Ο Brad Pitt έκανε το ντεμπούτο του ως γλύπτης, σε μια ομαδική έκθεση στο Μουσείο Τέχνης Sara Hildén στο Τάμπερε της Φινλανδίας. Τα έργα τέχνης του ηθοποιού εκθέτονται μαζί με αυτά του μουσικού Nick Cave και του καλλιτέχνη Thomas Houseago για την έκθεση "We", που θα προβληθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023.

Ο George Clooney καμαρώνει για τα παιδιά του: "Νομίζω ότι είναι πιο έξυπνα από μένα - Μιλούν ήδη τρεις γλώσσες"

Μεταξύ των εννέα έργων του Pitt που παρουσιάζονται είναι μια δομή σε σχήμα σπιτιού, διαμορφωμένη σε διαφανές πυρίτιο και γυρισμένη με σφαίρες, και το πρώτο του γλυπτό, από το 2017, "House A Go Go": ένα μικροσκοπικό σπίτι 18 ιντσών φτιαγμένο από φλοιό δέντρων, συγκρατημένα με ταινία.

Ο John Travolta καμαρώνει για το ντεμπούτο της κόρης του στην πασαρέλα

Τα μεγαλύτερα κομμάτια περιλαμβάνουν ένα μπρούτζινο κουτί σε μέγεθος φέρετρου που απεικονίζει χέρια, πόδια και πρόσωπα που προσπαθούν να διαπεράσουν από διάφορες γωνίες και το γύψινο γλυπτό σε τοίχο "Aiming At You I Saw Me But It Was Too Late This Time", του 2020, που απεικονίζει μια οπλομαχία μεταξύ οκτώ φιγούρων.

Ο σταρ φέρεται να ξεκίνησε να κάνει κεραμική τέχνη, μετά το ταραχώδες διαζύγιό του με την ηθοποιό Angelina Jolie, το 2017. Σε μια δήλωση που έστειλε μέσω email στην εφημερίδα The Art Newspaper, ο Pitt είπε: "Για μένα είναι θέμα αυτοστοχασμού... Γεννήθηκε από την ιδιοκτησία αυτού που αποκαλώ "ριζοσπαστική απογραφή του εαυτού". Και γίνομαι πραγματικά βάναυσα ειλικρινής μαζί μου και λαμβάνω υπόψη αυτούς που μπορεί να έχω πληγώσει και τις στιγμές που έκανα λάθος».