Φωτιά στην Πεντέλη: Τραγική η εικόνα στο πύρινο μέτωπο - Η απόκοσμη φωτογραφία της Ακρόπολης που έγινε viral

20.07.2022
Φωτιά στην Πεντέλη: Τραγική η εικόνα στο πύρινο μέτωπο - Η απόκοσμη φωτογραφία της Ακρόπολης που έγινε viral
Ύστερα από μία νύχτα-κόλαση η ημέρα που ξημέρωσε στην Πεντέλη, το Ντράφι, την Ανθούσα, την Παλλήνη, τη Διώνη και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Αττικής δεν είναι πολύ καλύτερη καθώς οι άνεμοι μαίνονται πολύ ισχυροί και σήμερα και το, έτσι κι αλλιώς, δύσκολο έργο της πυροσβεστικής γίνεται ακόμη δυσκολότερο.

Η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα (19/7/2022) στο Ντράφι (αρχικά, γιατί στη συνέχεια είδαμε κι άλλα μέτωπα στην περιοχή) πήρε πολύ γρήγορα τεράστιες διαστάσεις αναστατώνοντας όλη την Ελλάδα που για ακόμη μία φορά μετρά τις πληγές της από την πύρινη λαίλαπα.

Τα social media γέμισαν από εικόνες από το πύρινο μέτωπο που κατάκαψε μεγάλες εκτάσεις αλλά και σπίτια στο πέρασμά του από το πολύπαθο σημείο της Αττικής γης που έχει κατακαεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν.

Τα μποφόρ που φυσούσαν ανελέητα όλη τη νύχτα έκαναν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη, "τροφοδοτώντας" το "θεριό" και στέλνοντάς του σε διαφορετικές κατευθύνσεις κάθε φορά.

Οι κάτοικοι της περιοχής ήταν προετοιμασμένοι και έχοντας βρέξει από νωρίς τις αυλές και τους κήπους τους γλίτωσαν μεγάλο μέρος των περιουσιών τους. Το φως της ημέρας όμως, δυστυχώς, φανέρωσε πολλά σπίτια που έχουν ήδη γίνει στάχτη ενώ θρηνήσαμε και την πρώτη απώλεια σε ανθρώπινη ζωή. Ένας ηλιωμένος άντρας στην Ανθούσα δεν άντεξε στην ιδέα ότι για τρίτη φορά θα έβλεπε το σπίτι του να καίγεται και έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζώη του!

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται με όλες τις επίγειες και υπέργειες δυνάμεις σε πλήρη εξέλιξη. Τα πράγματα, δυστυχώς δεν είναι εύκολα και ο δρόμος είναι ακόμη δύσκολος όσο ο αέρας δεν κοπάζει.

Στο μεταξύ, ανάμεσα στις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ξεχωρίζει σίγουρα εκείνη στην οποία βλέπουμε την Ακρόπολη σε ένα απόκοσμο, αιματοβαμμένο κόκκινο φόντο της φωτιάς!
Μακάρι να είναι η τελευταία τέτοια εικόνα που βλέπουμε!