Σασμός: Παραιτήθηκε ο σκηνοθέτης, Κώστας Κωστόπουλος, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση καταγγελίας βιασμού όπου φαίνεται να τον εμπλέκουν

05.05.2022
Σασμός: Παραιτήθηκε ο σκηνοθέτης, Κώστας Κωστόπουλος, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση καταγγελίας βιασμού όπου φαίνεται να τον εμπλέκουν
«Στο διάστημα που ακολουθεί και μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη νιώθω την υποχρέωση να παραιτηθώ από τη σειρά την οποία σκηνοθετώ», γράφει, μεταξύ άλλων στη μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω social media ο σκηνοθέτης του Σασμού, Κώστας Κωστόπουλος, τονίζοντας ότι δεν θέλει με κανένα τρόπο αυτή η προσωπική του περιπέτεια να φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες του, την παραγωγή και το κανάλι.

Την ώρα που η σειρά Σασμός οδεύει προς την κορύφωση και το τέλος του πρώτου κύκλου, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού, και λίγες μέρες αφού ο ίδιος είχε εμφανιστεί στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή δίνοντας τις τελευταίες λεπτομέρειες για τις εξελίξεις, ο Κώστας Κωστόπουλος ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη σκηνοθεσία της.

Ο λόγος; Η δικαστική διαμάχη που αναμένεται να έχει με την ηθοποιό Έλενα Αθανασοπούλου η οποία τον κατήγγειλε επισήμως (χωρίς ακόμη, βέβαια, να έχει πει η ιδια δημόσια το όνομά του) για βιασμό που συνέβη το 2010, όταν εκείνη ήταν 21 ετών και εκείνος 45 ετών.

«Μιλάμε για ένα άγριο περιστατικό που έπρεπε να το μάθουν και τα δικά μου πρόσωπα δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί πέρασα από πολλά στάδια θυμού, θλίψης, οργής, πένθους, εγώ πενθώ για το κορίτσι που ήμουν τότε, ήμουν 21», είπε, μεταξύ άλλων η ηθοποιός που περιέγραψε πώς ύστερα από έξοδό τους, όπου της είχε δώσει να πιει πολύ, εκείνος την εκμεταλλεύτηκε και τη βίασε μέσα στο αυτοκίνητό του.


«Θα μπορούσα να είχα βολευτεί στη σιωπή μου ! Έτσι και αλλιώς πολλοί από εσάς μου προκαλείτε αηδία ! Αν θέλετε μια φορα να βοηθήσετε τα νέα παιδιά τη νέα γενια ας το κάνετε ! Ξέρετε σε ποιον αναφέρομαι ! Φυσικά και ξέρετε ! Και σε λίγο καιρό ο ίδιος ο εισαγγελέας θα δώσει και το όνομα του ! Καλό θα είναι και τα υπόλοιπα θύματα του να μιλήσουν ! Σπουδαίο πράγμα η ελευθερία της ψυχης ! Και οσοι γνωρίζουν ελπίζω να μιλήσουν και εκείνοι ! Έλα μην είστε βολεψακιδες!», γράφει σε ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook η ηθοποιός και όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μόνο στην αρχή.

Εν μέσω εξελίξεων, λοιπόν, χθες το βράδυ, ο Κώστας Κωστόπουλος, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη σκηνοθεσία του Σασμού με αυτά τα λόγια:

Εδώ και καιρό, μια γυναίκα με την οποίαν είχαμε μία περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα, δεκατρία χρόνια, με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό. Βλέποντας τις σχετικές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα διαπίστωσα ότι εμπλούτιζε συνεχώς την «καταγγελία» της, με προσωπικά κωμικά και δήθεν χιουμοριστικά βιντεάκια, «φωτογραφίζοντας» συνεχώς εμένα. Έδωσα τόπο στην οργή, αρνούμενος να πιστέψω ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημη υπόσταση. Τις τελευταίες ημέρες όμως, δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η γυναίκα αυτή έχει προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης για έναν βιασμό προ δωδεκαετίας από «γνωστό σκηνοθέτη», χωρίς και πάλι να κατονομάζομαι.
Λόγοι ευθύτητας και αξιοπρέπειας μού επιβάλλουν να τοποθετηθώ δημόσια: Η «καταγγελία» αυτή, αν και εφόσον όντως αφορά εμένα, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί μία χυδαία απόπειρα συκοφάντησης μου. Οι αρχές και το ήθος μου είναι γνωστές σε όλους οσους συνεργάσθηκα όλες αυτές τις δεκαετίες. Βέβαια για την υπεράσπιση του ονόματος και της προσωπικότητάς μου δεν αρκούν μόνο οι μαρτυρίες των φίλων. Δεν πρόκειται να αφήσω την συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Δεν έχω μάθει άλλωστε να ζώ ανάμεσα σε σκιές και φαντάσματα. Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την προστασία της Δικαιοσύνης στην οποία άμεσα προσφεύγω. Δεν σκοπεύω προφανώς να αντιπαρατεθώ δημόσια με την εν λόγω γυναίκα ούτε να απαντήσω στα ψεύδη της ή να συνδιαλλαγώ μαζί της. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι αυτοί στους οποίους καταφεύγω όπως θα έκανε κάθε πολίτης που θα ήθελε να προστατεύσει το όνομα του.
Στο διάστημα που ακολουθεί και μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη νιώθω την υποχρέωση να παραιτηθώ από τη σειρά την οποία σκηνοθετώ. Δεν θέλω με κανένα τρόπο αυτή η προσωπική μου περιπέτεια να φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες μου, την παραγωγή και το κανάλι.