Η Hailey Bieber μιλά για το εγκεφαλικό που έπαθε: «Η πιο τρομακτική στιγμή της ζωής μου»

29.04.2022
Η Hailey Bieber μιλά για το εγκεφαλικό που έπαθε: «Η πιο τρομακτική στιγμή της ζωής μου»
Όσα λέει σε νέο βίντεο

Η Hailey Baldwin Bieber μίλησε για πρώτη φορά για τη νοσηλεία της στις 10 Μαρτίου. Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι της στο YouTube, το 25χρονο μοντέλο περιγράφει λεπτομερώς την τρομακτική περιπέτεια της, λέγοντας ότι θέλει να πει την ιστορία με τα «δικά της λόγια». Περιέγραψε ότι ένιωσε μια «περίεργη αίσθηση» στο δεξί της χέρι ενώ καθόταν στο πρωινό με τον σύζυγό της, Justin Bieber. Τα δάχτυλά της ένιωθαν «μουδιασμένα και περίεργα», λέει, και καθώς ο σύζυγός της ρώτησε αν ήταν καλά, διαπίστωσε ότι «δεν μπορούσε να μιλήσει». «Η δεξιά πλευρά του προσώπου μου άρχισε να γέρνει, δεν μπορούσα να βγάλω μια πρόταση», θυμάται. «Αμέσως νόμιζα ότι έπαθα εγκεφαλικό».

Ανατρεπτική δήλωση της Keira Knightley: «Ελπίζω να μην με ακούνε οι κόρες μου όταν γίνουν έφηβες»

Ένας γιατρός ήταν κοντά και άρχισε να την εξετάζει καθώς κλήθηκε ασθενοφόρο. Η πτώση του προσώπου κράτησε περίπου 30 δευτερόλεπτα, μοιράστηκε, αλλά πάσχιζε να διατυπώσει λέξεις για να απαντήσει σε ερωτήσεις που της τέθηκαν. Το άγχος της «τα έκανε όλα χειρότερα», λέει η ίδια. «Όταν έφτασα στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης, είχα επιστρέψει σχεδόν στα φυσιολογικά μου – μπορούσα να μιλήσω, δεν είχα κανένα πρόβλημα με το πρόσωπο ή το χέρι μου».

Η Hailey έμεινε μια νύχτα στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων για να διαπιστωθεί τι προκάλεσε τον θρόμβο αίματος. Σημείωσε 0 στη λίστα ελέγχου εγκεφαλικού επεισοδίου στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης και δεν παρουσίαζε πλέον συμπτώματα. Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι είχε υποστεί TIA - ένα παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο, που συχνά ονομάζεται μίνι εγκεφαλικό. Οι σαρώσεις της έδειξαν ότι παρουσίασε έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλό της για ένα χρονικό διάστημα, που προκλήθηκε από τον θρόμβο αίματος. Οι γιατροί της είπαν ότι ένα σύνολο τριών πρόσφατων συμβάντων συνέβαλαν στο εγκεφαλικό επεισόδιο. Η Baldwin Bieber είχε μόλις αρχίσει να παίρνει αντισυλληπτικά χωρίς να μιλήσει στον γιατρό της και ως συχνή πάσχουσα από ημικρανίες, της προκλήθηκαν προβλήματα. Είχε επίσης πρόσφατα COVID-19 και ταξίδευε «στο Παρίσι και πίσω σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Πήρε εξιτήριο το επόμενο πρωί αφού οι γιατροί της πίστεψαν ότι τα τρία πρόσφατα γεγονότα συνενώθηκαν σε μια «τέλεια καταιγίδα». Δεν ήξεραν πώς ο θρόμβος αίματος είχε ταξιδέψει στον εγκέφαλο της Baldwin Bieber και δεν πίστευαν ότι έπασχε από PFO - ένα μικρό άνοιγμα στην καρδιά που συνήθως κλείνει μετά τη γέννηση. Αργότερα διαγνώστηκε με PFO αφού υποβλήθηκε σε διακρανιακό doppler, ένα «ακριβέστερο» και «σε βάθος» υπερηχογράφημα που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση εγκεφαλικών επεισοδίων που προκαλούνται από θρόμβους αίματος. Διαγνώστηκε με PFO Βαθμού 5 – τον ​​«υψηλότερο βαθμό» δυνατό. Η μικρή τρύπα είχε μέγεθος μεταξύ 12 και 13 χιλιοστών.

«Το μεγαλύτερο πράγμα είναι ότι νιώθω πραγματικά ανακουφισμένη που καταφέραμε να καταλάβουμε τα πάντα, ότι μπορέσαμε να τα κλείσουμε, ότι θα μπορέσω να προχωρήσω από αυτήν την πραγματικά τρομακτική κατάσταση και απλώς να ζήσω τη ζωή μου». Η Baldwin Bieber παίρνει πλέον καθημερινά ασπιρίνη και αραιωτικά αίματος και μοιράστηκε ότι δεν υποφέρει πλέον από κανένα σχετικό σύμπτωμα.