Γιώργος Καπουτζίδης: "Εγώ και όλοι οι gay άνθρωποι ακούμε κάθε μέρα ότι η εικόνα μας σας αηδιάζει"

29.04.2022
Γιώργος Καπουτζίδης: "Εγώ και όλοι οι gay άνθρωποι ακούμε κάθε μέρα ότι η εικόνα μας σας αηδιάζει"
"Θα σας άρεσε να έρθω εδώ και να σας πω η εικόνα σας με αηδιάζει;"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε καλεσμένος στο "Πρωινό", όπου μεταξύ άλλων, και με αφορμή τη νεά του σειρά, "Σέρρες", μίλησε για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης απαντά για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε η κόρη του όταν έψαλλε το "Χριστός Ανέστη"

Μιλώντας για το πώς αντέδρασε η οικογένειά του στη σεξουαλικότητα του, είπε: "Όταν το είπα στους γονείς μου είναι πολλά πολλά χρόνια πίσω, ήταν λίγο ζόρικο, το 1995 ήταν, με άλλη κοινωνία. Με αγκάλιασαν και η μαμά μου είχε πει τότε "θα ήθελα να είσαι λίγο πιο διακριτικός". Τώρα πια η ίδια γυναίκα μου λέει "να συνεχίσεις αυτόν τον αγώνα που κάνεις, ίσως γι’ αυτό να σε έφερε ο Θεός στον κόσμο". Πολύ μεγάλη εξέλιξη".

Στη συνέχεια, ο ίδιος είπε: "Πρέπει να φτάσουμε στην ισότητα. Άνοιξε το οικογενειακό ή το κληρονομικό δίκαιο και θα δεις ότι δεν υπάρχει πουθενά εκεί μέσα. Ο πολιτικός γάμος και η δημιουργία οικογένειας είναι πλήρης ισότητα και καταλαβαίνω ότι αυτό δυσκολεύει τους Έλληνες. Αλλά πρέπει να κάνουμε και πολλά βήματα μέσα μας σαν κοινωνία στη συμπεριφορά μας. Όταν βγαίνει ο άλλος και λέει ότι εμένα με ενοχλεί όταν βλέπω δύο άντρες να φιλιούνται και τι θα πω στα παιδιά μου και με προσβάλει αυτό το θέαμα ή την αισθητική… Θα σας άρεσε να έρθω εδώ και να σας πω η εικόνα σας με αηδιάζει; Εγώ, λοιπόν και όλοι οι gay άνθρωποι το ακούμε κάθε μέρα. Δεν θέλω να κάνω και κάτι φοβερό, να του πιάσω το χέρι στον δρόμο θέλω. Δεν μπορεί να θες να πιάσεις το χέρι στον σύντροφό σου και να κινδυνεύεις να φας ξύλο ή να σε βρίσουν"

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη έψαλλε το Χριστός Ανέστη και ξεκίνησε μέγας "πόλεμος" στα social media

"Για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία πρέπει η πολιτεία να πει παιδιά ως εδώ ήταν. Οι gay δεν ζητούν να πάρουν τα δικά σας δικαιώματα, θέλουν απλά κι αυτοί να έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν αν θέλουν. Νομίζω ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να εστιάσουν περισσότερο σε αυτούς τους ανθρώπους που αγκαλιάζουν τα παιδιά τους και όχι να ζητιανεύουν την ψήφο των ανθρώπων που έχουν μίσος μέσα τους και λένε μην δώσετε κανένα δικαίωμα. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να τους ακούμε αυτούς πια, μόνο πίσω μας πηγαίνουν. Νομίζω ότι σαν χώρα μας κρατάνε πίσω σε πολλά πράγματα. Αλλάζει ο κόσμος, πρέπει να εξελιχθούμε, πρέπει να θέλουμε να είμαστε στην προηγμένη πλευρά", είπε ολοκληρώνοντας.