Προφυλακιστέα η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την απολογία της στην ανακρίτρια

05.04.2022
Προφυλακιστέα η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την απολογία της στην ανακρίτρια
Στη φυλακή οδηγείται η 33χρονη μητέρα από την Πάτρα που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, τη στιγμή που οι υποθέσεις για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της ανοίγουν ξανά για να ελεγχθεί, στην ουσία, τυχόν δική της εμπλοκή.

Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια κράτησε περί τις 4,5 ώρες. Σε αυτή, όπως έγινε γνωστό η ίδια διατήρησε την ίδια, γνωστή, ψυχρή της στάση, υποστηρίζοντας με πάθος την αθωότητά της ενώ οι δικηγόροι της βασίζουν την υπερπασιστική τους γραμμή στη θεωρία ότι η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της μικρής προήλθε από ιατρικό λάθος του νοσοκομείου κατά τη διαδικασία της ανάνηψης -γεγονός, πάντως, που με επίσημη ανακοίνωση διέψευσε κατηγορηματικά η διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".

Οι ισχυρισμοί της Πισπιρίγκου φαίνεται ότι δεν έπεισαν τελικά και η απόφαση ήταν να κριθεί προφυλακιστέα.

Οι δικηγόροι της κατηγορούμενης που αποκαλείται "σύγχρονη Μήδεια" από πολλούς, Κωνσταντίνος Ζάρδας και Όθων Παπαδόπουλος, αποκάλυψαν ότι, στο άκουσμα της απόφασης, η πελάτισά τους ξέσπασε σε κλάματα, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για τις συνθήκες κράτησής της και για την ασφάλειά της. Όπως εξήγησαν χαρακτηριστικά, η Ρούλα φάνηκε έκπληκτη, καθώς περίμενε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Την ίδια στιγμή και ενώ αναμένονται εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα έχουν ανοίξει οι υποθέσεις των θανάτων των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας (της Μαλένας και της Ίριδας) και του θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη καθώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη τείθενται υπό νέα διερεύνηση.

Παράλληλα οι φήμες που θέλουν τη Ρούλα να ζητά διαζύγιο από τον Μάνο Δασκαλάκη εν μέσω της δικαστικής της περιπέτειας δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ αναμένεται η απόφαση των αρχών για την εκταφή της Τζωρτζίνας προκειμένου να ανακτηθεί το τάμπλετ που, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, τοποθετήθηκε από τη μητέρα της στο φέρετρό της καθώς και για εκταφή της σπιτονοικοκυράς τους τα αίτια του θανάτου της οποίας, όπως αναφέραμε, τείθενται υπό νέο έλεγχο.

Η υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο κόσμος όλος, μαζί κι εμείς, την παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα με βασικό ζητούμενο να γαληνέψουν οι ψυχούλες των τριών αθώων ψυχών σε περίπτωση που "έφυγαν" από χέρι ανθρώπου -και μάλιστα του πιο δικού τους ανθρώπου.