Οι πιο αμφιλεγόμενες στιγμές στην ιστορία των Όσκαρ

22.03.2022
Οι πιο αμφιλεγόμενες στιγμές στην ιστορία των Όσκαρ
Από γυμνές εμφανίσεις στη σκηνή μέχρι "λάθος" βραβεία

Τα Όσκαρ μπορεί να είναι η σημαντικότερη βραδιά στο ημερολόγιο ψυχαγωγίας, αλλά δεν είναι ποτέ μόνο για να τιμήσουμε τις καλύτερες ταινίες που έχει να προσφέρει το Hollywood. Από την αρχή της ιστορίας τους, τα Βραβεία Όσκαρ είχαν αρκετές διαμάχες και σκάνδαλα.

Sandra Bullock: Σταματά για λίγο τις ταινίες και ο λόγος είναι σοβαρός

Πάρε το ποπ κορν σου και διάβασε παρακάτω τις πιο αμφιλεγόμενες στιγμές στην ιστορία των Όσκαρ:

Η Hattie McDaniel κερδίζει στα διαχωρισμένα Όσκαρ (1940)
Η Hattie McDaniel του "Gone with the Wind" έγινε η πρώτη Αφροαμερικανή που κέρδισε Όσκαρ, αλλά η συμμετοχή της στην τελετή αποδείχθηκε μια μάχη από μόνη της.

Ο χώρος, το ξενοδοχείο Ambassador στο Los Angles, είχε αυστηρή πολιτική μόνο για λευκούς, αλλά επέτρεψε στην McDaniel να μπει μετά από επιμονή του παραγωγού David O Selznick. Ακόμη και τότε αναγκάστηκε να καθίσει σε ένα χωριστό τραπέζι στο πίσω μέρος του δωματίου.

Το μποϊκοτάζ του Marlon Brando (1973)
Ίσως η πιο καθοριστική διαμάχη στην ιστορία των βραβείων Όσκαρ. Το βραβείο καλύτερου ηθοποιού του Malron Brando για τον "Νονό" τον έκανε να στέλνει την ιθαγενή Αμερικανή ακτιβίστρια, Sacheen Littlefeather, για να παραλάβει το βραβείο στη θέση του. Μόνο που δεν το έκανε - αντ' αυτού, το άφησε στα χέρια του παρουσιαστή Roger Moore καθώς έκανε μια δήλωση διαμαρτυρίας από τον Brando.

«Δυστυχώς δεν μπορεί να δεχτεί αυτό το πολύ γενναιόδωρο βραβείο και οι λόγοι για αυτό είναι η αντιμετώπιση των Ινδιάνων της Αμερικής σήμερα από την κινηματογραφική βιομηχανία και στις τηλεοπτικές ταινίες», είπε η Littlefeather.

Ο David Niven και ο...επιδειξίας (1974)
Ψύχραιμος και ήρεμος, ο David Niven ήταν η τέλεια επιλογή για να παρουσιάσει τα Όσκαρ του 1974. Ο σπουδαίος ηθοποιός, βραβευμένος με Όσκαρ, χρειάστηκε να συγκεντρώσει όλη του τη βρετανική ευφυΐα όταν ο φωτογράφος Robert Opel εισέβαλε στη σκηνή γυμνός και έκανε το σήμα της ειρήνης.

Η συνωμοσία της Marisa Tomei (1993)
Το 1993, η Marisa Tomei κέρδισε το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία "My Cousin Vinny", αλλά για χρόνια κυκλοφορούσε η φήμη ότι η Tomei δεν προοριζόταν να κερδίσει καθόλου.

Το 1994, ένα χρόνο μετά τον θρίαμβό της, το The Hollywood Reporter ισχυρίστηκε ότι η Tomei είχε λάβει το βραβείο «κατά λάθος» αφού ο ταραγμένος παρουσιαστής Jack Palance δεν μπορούσε να διαβάσει το όνομα που ήταν τυπωμένο στην κάρτα του νικητή.

Εδώ θα δεις ποιος ηθοποιός έχει κερδίσει τα περισσότερα βραβεία και άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά

Η Angelina Jolie φιλάει τον αδερφό της (2000)
Στα Βραβεία Όσκαρ του 2000, όλα τα πρωτοσέλιδα γύρω από την Angelina Jolie θα έπρεπε να ήταν για τη νίκη της για τον καλύτερο δεύτερο γυναικείο ρόλο για το "Girl, Interrupted". Μετά την τελετή, ωστόσο, η Jolie απαθανατίστηκε να δίνει στον αδερφό της ένα φιλί στα χείλη.

Ο Sacha Baron Cohen προκαλεί τη Βόρεια Κορέα (2012)
Το 2012, ο Sacha Baron Cohen έκανε κάτι αξέχαστο: Έριξε τις "στάχτες" του πρώην ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong-Il, πάνω από το κόκκινο χαλί, μια προκλητική πράξη που τον είδε να απομακρύνεται γρήγορα από την ασφάλεια.