Πέθανε ο William Hurt - Το "αντίο" της Marvel

14.03.2022
Πέθανε ο William Hurt - Το "αντίο" της Marvel
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός έφυγε από τη ζωή μία εβδομάδα πριν συμπληρώσει τα 72 του χρόνια.

Η είδηση για τον θάνατο του William Hurt βύθισε σε πένθος συγγενείς, φίλους, συνεργάτες και θαυμαστές, ιδιαίτερα στην ευρύτερη οικογένεια της Marvel όπου τα τελευταία χρόνια είχε ενταχθεί με μεγάλη επιτυχία με τον ρόλο του Thaddeus “Thunderbolt” Ross.

Το Deadline μετέδωσε μία δήλωση του γιου του ηθοποιού, Will, όπου διαβάζουμε τα εξής: "Με μεγάλη μας λύπη η οικογένεια Hurt θρηνεί τον θάνατο του William Hurt, λατρεμένου πατέρα και βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού, ο οποίος 'έφυγε' στις 13 Μαρτίου 2022, μία εβδομάδα πριν από τα 72α γενέθλιά του. Πέθανε ήρεμα, με την οικογένειά του στο πλάι του, από φυσικά αίτια. Η οικογένεια ζητά ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή".

Η είδηση επιβεβαιώθηκε στο Variety μέσω του Gerry Byrne, φίλου του ηθοποιού και τα social media γέμισαν αποχαιρετιστήρια σε έναν ηθοποιό με μία τεράστια καριέρα.

O William Hurt ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του '70 στο θέατρο, πριν τον κερδίσει ο κινηματογράφος την επόμενη δεκαετία. Κέρδισε το Oscar καλύερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία "Kiss of a Spider Woman" το 1986, όπου έπαιζε έναν ομοφυλόφιλο φυλακισμένο σε φυλακή της βραζιλίας, ενώ έχει κερδίσει δύο ακόμη υποψηφιότητας με τις ταινίες "Childresn of a Lesser God" (1986) και "Broadcast News" (1987).

Τα τελευταία χρόνια τον γνωρίζουμε ευρέως ως τον στρατηγό Thaddeus "Thunderbolt" Ross, ρόλο που ερμήνευσε σε πέντε blockbusters της Marvel.

Η κινηματογραφική οικογένειά του αυτή η πιο πρόσφατη, τον αποχαιρέτησε και μέσω social media ως εξής:

"Αναπαύσου εν ειρήνη στο κινηματογραφικό μας σύμπαν της Marvel, απίθανα ταλαντούχε William Hurt, πολυαγαπημένε Thaddeus “Thunderbolt” Ross", διαβάζουμε στη λεζάντα της ανάρτησης για τον ηθοποιό στην επίσημη σελίδα της Marvel ενώ στη συνέχεια διαβάζουμε τα "αντίο" συμπρωταγωνιστών και συναδέλφων του.