Angelina Jolie - Sean Penn: Στο πλευρό των Ουκρανών καταδικάζοντας την εισβολή των Ρώσων

01.03.2022
Angelina Jolie - Sean Penn: Στο πλευρό των Ουκρανών καταδικάζοντας την εισβολή των Ρώσων
Ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με δάκρυα στα μάτια και με κομμένη την ανάσα τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας. Οι αντιδράσεις είναι μεγάλες τόσο από τον απλό κόσμο όσο και από τους celebrities. Mάλιστα αρκετοί από αυτούς μίλησαν τις τελευταίες ημέρες για τη βία στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική επίθεση στις 24 Φεβρουαρίου. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Sean Penn και η Angelina Jolie.

Sean Penn

Ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Sean Penn ταξίδεψε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου με κινηματογραφικό συνεργείο. Δουλεύει για ένα ντοκιμαντέρ για τη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση από τον περασμένο Νοέμβριο.

«Ο σκηνοθέτης ήρθε ειδικά στο Κίεβο για να καταγράψει όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία και να πει στον κόσμο την αλήθεια για την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα μας», δήλωσε εκπρόσωπος της ουκρανικής κυβέρνησης στο Newsweek. «Ο Sean Penn είναι μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν την Ουκρανία. Η χώρα μας τον ευγνωμονεί για μια τέτοια επίδειξη θάρρους και ειλικρίνειας».

«Επιδεικνύει γενναιότητα που έλειπε από πολλούς άλλους, ιδιαίτερα από ορισμένους δυτικούς πολιτικούς. Όσο περισσότεροι άνθρωποι — αληθινοί φίλοι της Ουκρανίας, που υποστηρίζουν τον αγώνα για την ελευθερία — τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να σταματήσουμε αυτήν την αποτρόπαια εισβολή από τη Ρωσία».

Το Σάββατο, η Alyssa Milano ανέβασε ένα μήνυμα του Penn στο Twitter.

«Ήδη ένα βάναυσο λάθος με ζωές που έχουν αφαιρεθεί και ραγισμένες καρδιές και αν δεν υποχωρήσει, πιστεύω ότι ο κ. Putin θα έχει κάνει ένα φρικτό λάθος για όλη την ανθρωπότητα. Ο πρόεδρος Zelensky και ο ουκρανικός λαός έχουν αναδειχθεί ως ιστορικά σύμβολα θάρρους & αρχών», έγραψε η Milano, μεταφέροντας τα λόγια του Pen.

«Η Ουκρανία είναι η αιχμή του δόρατος για τη δημοκρατική αγκαλιά των ονείρων. Αν της επιτρέψουμε να πολεμήσει μόνη της, η ψυχή μας, ως Αμερική, θα είναι χαμένη».

Αngelina Jolie

Η ηθοποιός Angelina Jolie επέλεξε το Instagram για να εκφράσει την υποστήριξή της στον λαό της Ουκρανίας.

«Όπως πολλοί από εσάς, προσεύχομαι για τους ανθρώπους στην Ουκρανία. Η προσοχή μου μαζί με τους συναδέλφους μου στο @refugees είναι να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλιστεί η προστασία και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των εκτοπισμένων και των προσφύγων στην περιοχή», έγραψε η Jolie.

«Έχουμε ήδη δει αναφορές για θύματα και ανθρώπους που άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν ασφάλεια. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τι θα συμβεί, αλλά η σημασία αυτής της στιγμής — για τον λαό της Ουκρανίας και για το διεθνές κράτος δικαίου — δεν μπορεί να υποτιμηθεί».

Η Jolie ανέβασε ένα video από τα ουκρανικά σύνορα με την Μολδαβία με έναν εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο οποίος περιγράφει τη δύσκολη κατάσταση των Ουκρανών που ξαφνικά αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες.

Η ηθοποιός έγραψε: «Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έφυγαν από την Ουκρανία σε λιγότερο από 48 ώρες».