Σοφία Αλιμπέρτη: «Αν πεθάνω αύριο θα ξέρω ότι έχω κάνει καλή δουλειά με τα παιδιά μου» [video]

12.02.2022
Σοφία Αλιμπέρτη: «Αν πεθάνω αύριο θα ξέρω ότι έχω κάνει καλή δουλειά με τα παιδιά μου» [video]
Γεμάτη, περήφανη κι ευτυχισμένη, η ηθοποιός που εδώ και χρόνια έχει συνειδητά εγκαταλείψει τον χώρο και ζει μόνιμα στην Πάρο μιλά με καμάρι για το μεγαλύτερο "κατόρθωμα" της ζωής της, τους γιους της.

Η Σοφία Αλιμπέρτη άφησε για πρώτη φορά τον τελετυαίο ενάμιση χρόνο την Πάρο και έφτασε στην Αθήνα για να δώσει το "παρών" στα εγκαίνεια της πρώτης έκθεσης φωτογραφίας του γιου της, Μιχαήλ.

Εκεί την περίμεναν, φυσικά, οι κάμερες στις οποίες μίλησε με πολύ καλή διάθεση, εξηγώντας αρχικά ότι πρόλαβε να έρθει οριακά, καθώς υπήρχε απαγορευτικό.

Μεταξύ άλλων η Σοφία Αλιμπέρτη μίλησε για τη ζωή της στην Πάρο και την απόφασή της να εγκαταλείψει την τηλεόραση. «Είμαι πάρα πολύ καλά. Έχεις μία καταπληκτική ποιότητα ζωής, όπου κι αν κοιτάξουν τα μάτια σου, αντικρίζουν μπλε οπότε αυτό εμένα είναι το στοιχείο μου. Με κάνει και νιώθω πάρα πολύ καλά. Τώρα που έχω έρθει εδώ μετά από 1,5 χρόνο είμαι λίγο έξω από τα νερά μου. Έχω λίγο σοκαριστεί. Αυτοκίνητα, κίνηση… Τι είναι αυτά; Δε μου λείπει η τηλεόραση. Ήταν μια σκέψη που με βασάνιζε πολλά χρόνια πριν πάρω αυτή την απόφαση. Ευχόμουν να καταφέρω να φύγω εγώ πρώτη και να μην με διώξει», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα όσα είπε για το πως μεγάλωσε τα αγόρια της.

Ο Γιάννης Πάριος η Σοφία Αλιμπέρτη και τα παιδιά τους σε μια σπάνια κοινή εμφάνιση

«Έπρεπε να ξεχάσω την ιδιότητα της μητέρας και να συμπεριφερθώ λίγο σαν άνδρας. Όπως έλεγε η γιαγιά μου “τα παιδιά επειδή δεν ξέρουν να σέβονται πρέπει να σε φοβούνται” οπότε εγώ διάλεξα αυτό το μοντέλο. Έχουμε μια συγκλονιστική σχέση, εγώ ήθελα να μεγαλώσω άνδρες. Ήξερα πολύ καλά ότι από τη στιγμή που έμεινα έγκυος είναι τιμή μου που τα γεννάω, δεν είναι δικά μου, ανήκουν στον εαυτό μου και ως γυναίκα ταλαιπωρημένη από κάποιον άνδρα που δεν μεγάλωσε όπως θα έπρεπε αποφάσισα ότι τα παιδιά μου δεν θα γίνουν έτσι και έφυγα σε εισαγωγικά προκειμένου να τους δώσω χώρο να αναπτυχθούν. Εμένα το μότο μου όλα αυτά τα χρόνια είναι ένας στίχους από το “Τζιβαέρι” που λέει “Σεμνά και ταπεινά, πατώ στη γη”. Αυτό ήθελα να περάσω και στα παιδιά μου και τώρα πια ξέρω ότι τα κατάφερα. Για έναν γονιό είναι πολύ σημαντικό να ξέρει εν ζωή ότι έκανε καλή δουλειά και μένα αυτό τα παιδιά μου μού το έχουνε δώσει και τα ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Και να πεθάνω αύριο ξέρω...».


Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο Γιάννης Πάριος, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος επίσης, για τις επιτυχίες του γου του.

«Είμαι πολύ συγκινημένος. Ξέρει να ακούει καλά μουσική, να τραγουδάει καλά όχι. Τον έφαγε ο Νικόλας. Καλά ο Χάρης μας έφαγε όλους», είπε, μεταξύ άλλωνο Γιάννης Πάριος ενώ για το αν ζητά τη γνώμη των γιων του για τη μουσική του απάντησε: Έρχονται αυτοί σε μένα για γνώμη, πιο πολλά ένσημα έχω εγώ και τους προλαβαίνω… Δεν είμαι αυστηρός, αυτοί είναι αυστηροί μαζί μου»