Σάκης Ρουβάς: Σάλος με τα όσα είπε για τον Δημήτρη Λιγνάδη - Η απάντησή του και το "κόκκινο" από τον Νίκο Τερζή

13.02.2022
Σάκης Ρουβάς: Σάλος με τα όσα είπε για τον Δημήτρη Λιγνάδη - Η απάντησή του και το "κόκκινο" από τον Νίκο Τερζή
Όσα είπε στο "Χαμογέλα και πάλι" o Σάκης προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις με αποκορύφωμα την απαγόρευση του μουσικοσυνθέτη Νίκου Τερζή να τραγουδά τραγούδια του

Καλεσμένος βρέθηκε στην εκπομπή "Χαμογέλα και πάλι" ο Σάκης Ρουβάς, με αφορμή την online συναυλία που θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, για να στηριχθεί το έργο του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας. "Είναι αφιερωμένη στα παιδιά. Σε αυτά τα παιδιά που περνούν δύσκολα και μας χρειάζονται όλους στο πλευρό τους", είπε ο Σάκης Ρουβάς. Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στις καταγγελίες εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί.

Σοφία Αλιμπέρτη: «Αν πεθάνω αύριο θα ξέρω ότι έχω κάνει καλή δουλειά με τα παιδιά μου» [video]

"Όταν έσκασε η βόμβα έπεσα από τα σύννεφα. Τον Δημήτρη τον αγάπησα και ότι συναίσθημα έχω για εκείνον είναι θαυμασμού και αγάπης. Με βοήθησε καλλιτεχνικά. Όταν βγήκαν όλα αυτά στη δημοσιότητα τρόμαξα και φοβήθηκα, λυπήθηκα. Τι έχει συμβεί δεν το γνωρίζω. Περιμένω να αποδειχτεί, εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη. Μέσα μου κρατάω αυτό που έζησα με τον Δημήτρη και στεναχωριέμαι για τα θύματα. Είναι μια τραγωδία για εκείνα Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος και με την αλήθεια την δική μου να σταθώ σε αυτό το πράγμα. Εγώ το πρόσωπο που γνώρισα είναι αυτό που σας περιγράφω. Ότι άλλο συμβαίνει ή έχει συμβεί δεν το γνωρίζω. Περιμένω να αποδειχθεί αν αυτό έχει συμβεί έτσι όπως το περιγράφει η μία πλευρά ή η άλλη. Δεν μπορώ να κάνω τον δικαστή. Μέσα μου κρατάω αυτό που έζησα με τον Δημήτρη", είπε αρχικά.

Χάρης Ρώμας: "Πέθανε πάνω στο τιμόνι βγαίνοντας να πάρει τσιγάρα με δανεικά - Έκλαψα από τύψεις"

Ο ίδιος στη συνέχεια πρόσθεσε: "Ακόμα και αν έχει συμβεί αυτό που λέτε εσείς, αυτό που λένε τα θύματα, βεβαίως υπάρχει στεναχώρια και λύπη, είναι μία τραγωδία για τα θύματα. Είναι μία τραγωδία και για τους ανθρώπους που πάσχουν από κάτι. Όπως τους ναρκομανείς κάνουν χρήση ουσιών τους αγκαλιάζουμε και τους φροντίζουμε με κάποιο τρόπο. Είναι μία παθολογία που χρειάζεται θεραπεία, βοήθεια. Να προστατεύουμε ανθρώπους που μπορεί να πέσουν θύματα. Πρέπει να αγαπήσουμε όλους τους ανθρώπους που μπορεί να εκτεθούν σε αυτές τις συμπεριφορές και αυτούς που πάσχουν. Πρέπει να αγαπήσουμε όλους τους ανθρώπους. Τα αίτια αυτής της παθολογίας πρέπει να τις διερευνήσουμε στην κοινωνία μας. Να δούμε από που ξεκινάει; Από ποια παιδικά χρόνια; Πως φτάνει ένας άνθρωπος να κάνει ένα έγκλημα. Φαντάζομαι ότι όλοι μας βάζουμε το χεράκι μας για ότι συμβαίνει στην ζωή μας, αλλά δεν μπορώ να τον κρίνω, να πω 'α τον βιαστή, τον έτσι', δεν μπορώ να το πω αυτό. Πρέπει εμείς να σεβόμαστε τις αποφάσεις τις δικές μας. Ότι ζούμε σε μία δημοκρατία, με κάποιους θεσμούς και έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς".

Οι δηλώσεις του τραγουδιστή προκάλεσαν αντιδράσεις στο Twitter, με τους χρήστες να τον κατηγορούν για τις δηλώσεις του.

Λίγες ώρες μετά, ο Σάκης Ρουβάς έκανε μια ανάρτηση στο Facebook, προσπαθώντας να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί απέναντι στο πρόσωπό του:

"Τα λόγια μου αναφέρονταν στον άνθρωπο που εγώ γνώρισα επαγγελματικά, σε μια συγκεκριμένη καλλιτεχνική περίσταση, πριν από όλα αυτά που διαδραματίστηκαν και έγιναν γνωστά τον τελευταίο καιρό, και τα οποία και για εμένα ήταν ένα σοκ. Σαν πατέρας και σαν άνθρωπος θεωρώ ότι τα θύματα περνάνε μια αληθινή κόλαση. Μόνο συμπόνια, αγάπη, σεβασμός και υποστήριξη για τα θύματα κάθε είδους εγκληματικών πράξεων, στα οποία και στέκομαι δίπλα. Τέλος, όποιος διαπράττει εγκληματικές πράξεις κρίνεται μόνο από την Δικαιοσύνη".

Το "κόκκινο" από τον Νίκο Τερζή

Οι αντιδράσεις είναι πολύ έντονες και δεν είναι λίγοι εκείνοι που, ίσως ακραία, υποστηρίζουν ότι "η καριέρα του Σάκη τελείωσε"! Αυτό, φυσικά, δεν είναι κάτι που θα φανεί εντός ολίγων ωρών, όμως γεγονός είναι πως ένα μεγάλο κτύπημα το δέχτηκε και ήρθε από τον Νίκο Τερζή. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης που τελευταία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία με τα τραγούδια που έχει γράψει σε στίχους του Γιάννη Κότσιρα για τον Σασμό, ετοιμάζεται να απαγορεύσει στον Σάκη να τραγουδά τραγούδια του.

Ιδού τι έγραψε, χαρακτηριστικά, στο Twitter

Απαντώντας σε ερωτήσεις που δέχτηκε από followers του, ο Τερζής ξεκαθάρισε αφενός ότι ήδη η δικηγόρος του έχει ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες σχετικά με την επιθυμία του να μην τραγουδά ο Ρουβάς δικά του τραγούδια από εδώ και πέρα, αφετέρου ότι, στην πραγματικότητα δεν τον ενδιαφέρει τι κάνει ο τραγουδιστής αλλά πώς αντιδρά ο ίδιος, εξ ου και η στάση αυτή.

Η ένταση που έχει δημιουργηθεί είναι τεράστια και αναμένεται να φανεί τι θα συμβεί σήμερα (13/2/2022) στην Online συναυλία που είναι προγραμματισμένη για να στηριχθούν οι σκοποί του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας.