Kate Hudson: Η συνταγή της για χειροποίητα ζυμαρικά ολικής άλεσης με πέστο θα σε εντυπωσιάσει

19.02.2022
Kate Hudson: Η συνταγή της για χειροποίητα ζυμαρικά ολικής άλεσης με πέστο θα σε εντυπωσιάσει
H Kate Hudson είναι μια διάσημη ηθοποιός που όλες αγαπάμε. Γυμνάζεται πολύ και λατρεύει την ποικιλία όταν ειδικά έχει να κάνει με φαγητό.

Μάλιστα υπάρχει μια συνταγή που είναι από τις αγαπημένες της: Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης με πέστο, μια συνταγή την οποία προτείνει από το site του Weight Watchers. Η Kate είναι πρέσβειρα του WW και δέχθηκε αυτή την πρόταση πρωτίστως για να δείξει στα παιδιά της ότι αυτό με το οποίο τρέφεις το σώμα σου έχει σημασία.

Αλλά ποιο είναι το καλύτερο κομμάτι όταν πρόκειται για τα αγαπημένα της ζυμαρικά; Λέει ότι είναι «εύκολο να τα φτιάξεις» και διασκεδαστικό να τα κάνεις με όλη την οικογένεια. «Τα ζυμαρικά ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία με τα παιδιά μου», είπε στο Women's Health.

Θέλεις να φτιάξεις μόνη σου τα αγαπημένα χειροποίητα ζυμαρικά της Kate; Αρχικά, θα πρέπει να προμηθευτείς τα παρακάτω συστατικά και στη συνέχεια να ακολουθήσεις τα βήματα.

Συστατικά:

  • Αλεύρι ολικής άλεσης
  • Αλάτι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • Σκελίδες σκόρδο
  • Βασιλικός
  • Τριμμένη παρμεζάνα
  • Ζωμός λαχανικών με μειωμένο νάτριο χωρίς λιπαρά
  • Κουκουνάρι
  • Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μέτριο φαρδύ μπολ, χρησιμοποιώντας το πιρούνι, ανακάτεψε το αλεύρι ολικής αλέσεως και 1⁄4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Στο κέντρο του αλευριού κάνε μια τρύπα και ρίξε μέσα τα αυγά. Χρησιμοποιώντας το πιρούνι, ανακάτεψε απαλά τα αυγά και σταδιακά ενσωμάτωσε το αλεύρι στα αυγά μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη. Βάλε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και ζύμωσε για 4 με 5 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και να μην κολλάει πλέον. Τύλιξε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και άφησέ τη σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.

2. Στο μεταξύ, στο μπλέντερ ή στο πολυμίξερ, βάζεις τα σκόρδα και τα χτυπάς μέχρι να κοπούν λεπτά. Πρόσθεσε τον βασιλικό, το τυρί, το ζωμό, τους ξηρούς καρπούς, το λάδι και το υπόλοιπο κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακάτεψε σε δυνατή ταχύτητα περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3. Ξετύλιξε τη ζύμη και χώρισέ τη σε 4 ίσες μερίδες. Δουλεύοντας με μία μερίδα τη φορά (κάλυψε την υπόλοιπη ζύμη για να μην στεγνώσει), τύλιξε τη ζύμη ανάμεσα σε μακριά φύλλα πλαστικής μεμβράνης ώστε να γίνει όσο πιο λεπτή γίνεται, προσθέτοντας λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο χρειάζεται για να μην κολλήσει. Σιγά σιγά τύλιγε και αφαίρεσε τη ζύμη από την πλαστική μεμβράνημε τέτοιο τρόπο ώστε να τη βοηθήσεις να βγει πιο λεπτή. Άπλωσε κάθε μερίδα σε ένα ορθογώνιο σχήμα περίπου 50x12. Αφαίρεσε το επάνω φύλλο της πλαστικής μεμβράνης και χαλάρωσε τη ζύμη από το κάτω φύλλο. Χρησιμοποιώντας κόφτη πίτσας, κόψε τη ζύμη σε λωρίδες πλάτους 1.5 έως 2.5 εκατοστά και στη συνέχεια κόψε στη μέση σταυρωτά. (Ή άνοιξε τη ζύμη χρησιμοποιώντας μηχανή ζυμαρικών, σταματώντας σε επίπεδο πάχους 4 ή 5.)

4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε νερό για βράσιμο. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, λίγα-λίγα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και ανακάτεψε απαλά. Βράσε τα ζυμαρικά al dente, περίπου 5 λεπτά. Στράγγισε τα ζυμαρικά και βάλε τα πάλι στην κατσαρόλα. Ανακάτεψέ τα μαζί με την πέστο.

Καλή όρεξη!