Alec Baldwin: Κατατέθηκε μήνυση εναντίον του για τον πυροβολισμό της Halyna Hutchins

11.11.2021
Alec Baldwin: Κατατέθηκε μήνυση εναντίον του για τον πυροβολισμό της Halyna Hutchins
Την κατάθεση έκανε ο υπεύθυνος φωτισμού της ταινίας 'Rust'

Ο υπεύθυνος φωτισμού της ταινίας 'Rust' κατέθεσε μήνυση κατά του Alec Baldwin και άλλων παραγωγών της ταινίας για τον πυροβολισμό που οδήγησε στον θάνατο της κινηματογραφίστριας Halyna Hutchins. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Serge Svetnoy κατέθεσε μήνυση για αμέλεια που οδήγησε στο θανατηφόρο ατύχημα.

Ο Alec Baldwin είχε ενημερωθεί ότι το όπλο ήταν ασφαλές πριν από τον θανατηφόρο πυροβολισμό

Ο δικηγόρος του Svetnoy δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως "δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κανονικές σφαίρες στο γύρισμα”, ενώ εκτός από τον Baldwin, κατατέθηκε μήνυση για ακόμα 24 συντελεστές της ταινίας - μεταξύ τους και ο David Halls, ο βοηθός σκηνοθέτη που έδωσε στον Baldwin το όπλο αλλά και η Hannah Gutierrez Reed που ήταν υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας.

Alec Baldwin: Μίλησε πρώτη φορά On Camera για τον θάνατο της Halyna Hutchins: « Ήταν φίλη μου» [video]

Σύμφωνα με τον Svetnoy, αυτή ήταν η ένατη ταινία που έκανε μαζί με την Hutchins και δέχτηκε να την αναλάβει με χαμηλό μισθό επειδή του το ζήτησε εκείνη. "Ήταν φίλη μου” είπε στη συνέντευξη Τύπου ενώ τόνισε ότι λίγες μέρες πριν είχε δει κάποια όπλα παρατημένα και είχε προειδοποιήσει τους υπεύθυνους.

Την ημέρα του δυστυχήματος, ο Svetnoy βρισκόταν μόλις 2 μέτρα μακριά από τον Baldwin: "Αυτό που συνέβη μετά θα στοιχειώνει τον ενάγων για πάντα. Ένιωσε ένα τρομακτικό βουητό σαν συμπιεσμένο αέρα από τα δεξιά του. Ένιωσε- όπως νόμιζε τότε- τo μπαρούτι να χτυπά προς τη δεξιά πλευρά του προσώπου του. Τότε τα γυαλιά του γδάρθηκαν και περιορίστηκε η ακοή του. Έσκυψε για να βοηθήσει την Hutchins”.