Φώφη Γεννηματά: Συγκίνησαν οι επικήδειοι λόγοι των παιδιών της

27.10.2021
Φώφη Γεννηματά: Συγκίνησαν οι επικήδειοι λόγοι των παιδιών της
Πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία της πολιτικού

Το μεσημέρι της Τετάρτης ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία της Φώφης Γεννηματά, με την οικογένεια της να βρίσκονται στην τελετή και τα τρία της παιδιά, η Αμαλία, ο Γιώργος και η Κατερίνα να εκφωνούν τον επικήδειο λόγο τους και να συγκινούν όλους τους παρευρισκόμενους.

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

Πρώτος μίλησε 17χρονος Γιώργος, λέγοντας: "Αγαπημένη μου μητέρα, είμαστε όλοι εδώ οι άνθρωποι που σε αγαπάμε. Όλες τις μάχες που έδωσες τις έδωσες παλικαρίσια. Ήσουν αγωνίστρια της ζωής για την ζωή. Έγινες υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους κάτι που επιβεβαιώνει η απόφαση της Πολιτείας για την δημιουργία προγράμματος για την καταπολέμη του καρκίνου του μαστού με το όνομά σου. Μας μίλαγες με ειλικρίνεια και τρυφερότητα και η σχέση με τον πατέρα μας αλλά και ο δεσμός με την θεία μας την Μαίρη ήταν παράδειγμα αδελφικής αγάπης. Με την αποχώρησή του νόμιζα ότι θα έφευγαν μαζί και οι ελπίδες μου και τώρα πιστεύω ακόμα περισσότερο στον άνθρωπο όπως έλεγες. Η οικογένεια ήταν για σένα όλη σου η ζωή".

Στη συνέχεια η κόρη της, Κατερίνα, είπε: "Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, το χαμόγελό σου" είπε. "Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια, σ' αγαπάμε πολύ και πάντα"

Τελευταία τον λόγο πήρε η μεγάλη της κόρη, Αιμιλία, η οποία μεταξύ άλλων είπε: "Αυτά μας έγραφες και να είσαι σίγουρη ότι θα τα ακολουθήσουμε".

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή στις 25 Οκτωβρίου μετά τη μάχη της με τον καρκίνο, σε ηλικία 57 ετών. Η πρώην πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ εισήχθη στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου μετά από υποτροπή. Το 2008, στα 43 της χρόνια ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τον καρκίνο.

"Παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μαζί από δεκατριών χρόνων" είχε δηλώσει πριν από ενάμιση χρόνο.