Παίκτρια του Fame Story δηλώνει: "Έχω διπολική διαταραχή - Δουλεύω ως delivery"

27.10.2021
Παίκτρια του Fame Story δηλώνει: "Έχω διπολική διαταραχή - Δουλεύω ως delivery"
"Είχα βγει ξυπόλητη στους δρόμους και περπάταγα ένα βράδυ"

Στην κάμερα της εκπομπής του OPEN "Ποιος είναι πρωινιάτικα" μίλησε η Δόμνα Κουντούρη, η οποία είχε γίνει γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο Fame Story. 'Οπως εξηγεί και η ίδια, η ζωή της πια έχει αλλάξει αρκετά, ενώ όπως εργάζεται ως delivery.

Τέτα Καμπουρέλη: "Παίρνω χάπια για να χαμογελάω πλέον" [βίντεο]

"Πάντα ασχολούμαι με τη μουσική, είμαι δασκάλα φωνητικής, βέβαια για να βιοποριστώ δουλεύω και σε μια εταιρεία μεταφοράς τροφίμων ως delivery, ναι, είμαι αγγελιοφόρος τροφής. Μπήκα στο Fame Story γιατί νόμιζα ότι ήθελα κάτι και όταν το απέκτησα αυτό που ήθελα, κατάλαβα ότι δεν ήταν αυτό που ήθελα", είπε αρχικά.

Γιώργος Χρανιώτης:"Έχω φτάσει πολύ κοντά σε απόπειρα αυτοκτονίας"

Η ίδια επίσης μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, τη διπολική διαταραχή για την οποία ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή. "Πέρασα δύσκολα, έχω διπολική διαταραχή, το ρυθμίζω, παίρνω την αγωγή μου και είμαι καλά. Είχα βγει ξυπόλητη στους δρόμους και περπάταγα ένα βράδυ, δεν ξέρω αν ήταν μόνο ένα βράδυ ή περισσότερα, δεν έχω την αίσθηση του χρόνου. Έχει γίνει στο παρελθόν και λάθος φαρμακευτικής αγωγής".

Η Δόμνα Κουντούρη συμμετείχε στο Fame Story 3 την περίοδο 2004-5, ενλω μετά τη λήξη του έκανε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με το σχήμα Fame Story Live.

Σε παλιότερη συνέντευξη της, είχε πει: "Διαγνώστηκα με διπολική διαταραχή. Μέχρι να γίνει η διάγνωση ήταν πολύ ζόρικα. Η διπολική διαταραχή είναι ψυχική νόσος που είναι δύσκολο να διαγνωστεί γιατί μπορεί να έχεις χρόνια κατάθλιψη και να μην έχεις δείγματα μανίας. Να σου δώσουν λοιπόν αντικαταθλιπτικά, όπως έγινε στην περίπτωσή μου, και μετά αυτά πυροδοτούν τη μανία- αν δεν τα πάρεις μαζί με κάποιους σταθεροποιητές. Η διπολική διαταραχή πυροδοτείται από καταστάσεις, έχεις όμως μια τάση. Όταν διαγνώστηκα κατάλαβα πολλά πράγματα για το παρελθόν μου. Ήμουν ένας άνθρωπος σε υπομανιακή κατάσταση. Ήμουν στην τσίτα, θύμωνα, με ενοχλούσαν πολλά, δεν μπορούσα να ελέγξω την κυκλοθυμία μου. Το είδα ξεκάθαρα ότι κάτι έτρεχε. Υπήρχαν μεταπτώσεις. Ή θα ήμουν πολύ χαρούμενη και θα ήθελα να τα κάνω όλα ή θα ήμουν στο κρεβάτι να μην μπορώ να κουνηθώ. Δεν είχα σκεφτεί ότι κάτι έχω, μέχρι που ήρθαν κάποια έντονα γεγονότα. Η σεροτονίνη στους ανθρώπους με διπολική είναι απορρυθμισμένη".

"Στα επεισόδια μανίας χάνεις τα λογικά σου. Οι περισσότεροι που έχουν διπολική διαταραχή και χάνουν τα λογικά τους, θα στο πω λαϊκιστή, “την ακούνε” με τον Θεό. Νομίζουν ότι τους μιλάνε κάποια ύψιστα όντα. Αυτό είναι στη φάση της μανίας. Η άλλη φάση είναι η κλινική κατάθλιψη, δηλαδή δεν μπορείς ούτε να σηκωθείς για να περπατήσεις. Εκείνη την περίοδο ένας κοντινός μου άνθρωπος διαγνώστηκε με το ίδιο πρόβλημα. Είχα λοιπόν κάποιον να ανταλλάσσω απόψεις και να με καταλαβαίνει. Όταν εγώ ήμουν στη μανία μου άκουγα φωνές, είχα αυτό το σύμπτωμα. Έχεις παραισθήσεις".