Λευτέρης Πετρούνιας: «Ζητώ συγνώμη από όλους τους Έλληνες. Έχουνε κάθε δίκιο να με κατηγορήσουνε, αλλά δεν εννοούσα κάτι τέτοιο» [video]

22.10.2021
Λευτέρης Πετρούνιας: «Ζητώ συγνώμη από όλους τους Έλληνες. Έχουνε κάθε δίκιο να με κατηγορήσουνε, αλλά δεν εννοούσα κάτι τέτοιο» [video]
«Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος», είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας Ολυμπιονίκης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ενώ ο σάλος για τις δηλώσεις του σχετικά με το κίνημα #metoo δεν έχει κοπάσει ούτε στο ελάχιστο.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια όταν ρωτήθηκε σχετικά με το κίνημα #metoo και τις καταγγελίες που ξεκίνησαν από τον χώρο του αθλητισμού.

Οι δηλώσεις που έκαναν το #πετρουνιας trend, αλλά με την κακή έννοια αυτή τη φορά

«Αν, αν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως, δεν έχω δει αθλητή που να βρίσκεται στα “φώτα” και έχει υλοποιήσει τους στόχους του να έχει τέτοιο παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό», είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας και «έπεσαν όλοι να τον φάνε» -στην κυριολεξία, και, μάλλον όχι άδικα.

Η προσπάθεια για αναδίπλωση

«Η δήλωση μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβευω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ενας και κάθε μια που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος», έγραψε στο Twitter μετά τη δημόσια κατακραυγή ο Λευτέρης Πετρούνιας συμπληρώνοντας ότι «η στήριξη του σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη.

Η "εξήγηση" που επέλεξε να δώσει δημόσια, ωστόσο, ο αθλητής, φαίνεται ότι όχι μόνο δεν έπεισε, αλλά προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις καθώς θεωρήθηκε ως απλή προσπάθεια ανασκεύασης των αρνητικής κατάστασης χωρίς το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας ή συγνώμης.

Λευτέρης Πετρούνιας: Σάλος από τις δηλώσεις του για το ελληνικό #metoo - Οι αντιδράσεις και η απάντησή του

Η συγνώμη -και οι εξήγηση- ήρθε μέσω τηλεόρασης

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Λευτέρης Πετρούνιας ζήτησε ένα μεγάλο «συγγνώμη» από όλους τους Έλληνες εξηγώντας ότι «Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη από όλους τους Έλληνες για αυτή τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου».

Τι συνέβη τελικά;

«Ρωτήθηκα για το κίνημα #metoo και απάντησα αποκλειστικά και μόνο για κάποιες καταγγελίες στην ενόργανη για ψυχολογική βία. Πρόκειται για περιστατικά που δεν γνωρίζω. Προερχόμαστε από ένα πολύ σκληρό άθλημα. Αν έχει συμβεί κάτι, έχουν την πλήρη στήριξή μου», υποστήριξε ο Λευτέρης Πετρούνιας ενώ προχωρώντας τόνισε όχι μόνο ότι είναι υπέρμαχος του κινήματος #metoo, αλλά στάθηκε δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου, κοινοποιώντας πολλές φορές την εξομολόγησή της. «Βγήκα χέρι χέρι με την Κορακάκη στους Ολυμπιακούς συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φύλων. Έχουμε κάνει διαδικτυακά σεμινάρια με τη Βασιλική και ομιλήτρια τη Σοφία Μπεκατώρου για την αντιμετώπιση όλων αυτών των περιστατικών και για το πώς θα εξαλειφθούν. Είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και ανήσυχος για τη σάπια κοινωνία που ζούμε» πρόσθεσε ο αθλητής τονίζοντας όμως ξανά και ξανά ότι δικαίως αντέδρασε ο κόσμος.

«Έχω πει αλλεπάλληλες φορές ότι οι Έλληνες είναι η δύναμή μου. Δεν μασάω τα λόγια μου ποτέ και βγαίνω πάντα να απαντήσω. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ πίσω από δηλώσεις, δεν ντρέπομαι και δεν φοβάμαι να ζητήσω συγγνώμη. Όντως έκανα ένα λάθος. Δεν είμαι τόσο καλός ομιλητής, όσο είμαι στους κρίκους» κατέληξε ο Λευτέρης Πετρούνιας υπογραμίζοντας πως είδε κι εκείνος τη συνέντευξη ξανά και αντιλαμβάνεται γιατί ο κόσμος αντέδρασε. «Έχουνε κάθε δίκιο να με κατηγορήσουνε, αλλά δεν εννοούσα σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο», τόνισε, ενώ ο Νίκος Χατζηνικολάου τον ευχαρίστησε για την ειλικρίνειά του και έκλεισε λέγοντας ότι η συγνώμη που ζήτησε τον κάνει να τον θαυμάζει ακόμη περισσότερο.

Ιδού και το συγκεκριμένο απόσπασμα: