Η Emily Ratajkowski κατηγορεί γνωστό τραγουδιστή για σεξουαλική παρενόχληση

06.10.2021
Η Emily Ratajkowski κατηγορεί γνωστό τραγουδιστή για σεξουαλική παρενόχληση
Η συνεργασία μεταξύ τους και το ιστορικό της παρενόχλησης

Το μοντέλο και ηθοποιός Emily Ratajkowski κατηγόρησε τον τραγουδιστή Robin Thicke για σεξουαλική επίθεση κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του μουσικού βίντεο για το "Blurred Lines" του 2013. Στο επερχόμενο βιβλίο της, "My Body", η Ratajkowski θυμάται τον Thicke να πιάνει το στήθος της στα γυρίσματα του διάσημου βίντεο, στο οποίο η ίδια και άλλα δύο μοντέλα χορεύουν γυμνά γύρω από τον μουσικό παραγωγό.

Emily Ratajkowski: Αποκαλύπτει για πρώτη φορά το γλυκό προσωπάκι του γιου της

Η σκηνοθέτιδα του μουσικού βίντεο, Diane Martel, επιβεβαίωσε την Ratajkowski με τη δική της ανάμνηση του περιστατικού. "Ξαφνικά, από το πουθενά, ένιωσα τα χέρια ενός ξένου να πιάνουν το γυμνό στήθος μου από πίσω" έγραψε η Ratajkowski. "Απομακρύνθηκα ενστικτωδώς, κοιτώντας πίσω τον Robin Thicke. Μου έριξε ένα χαζό χαμόγελο και πήγε προς τα πίσω, με τα μάτια του κρυμμένα πίσω από τα γυαλιά ηλίου του".

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sunday Timer, η Martel κάλεσε τότε την Ratajkowski και τη ρώτησε αν είναι καλά. "Θυμάμαι τη στιγμή που έπιασε το στήθος της", η σκηνοθέτης. "Ένα σε κάθε χέρι. Στεκόταν πίσω της". Η Martel πρόσθεσε ότι προσπάθησε να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για το μοντέλο στα παρασκήνια. "Ανασήκωσα τους ώμους μου, αποφεύγοντας την οπτική επαφή, νιώθοντας τη θερμότητα της ταπείνωσης να γεμίζει το σώμα μου", έγραψε η Ratajkowski. "Δεν αντέδρασα - όχι πραγματικά, όχι όπως θα έπρεπε". Αφού η Martel του φώναξε, ο Thicke ζήτησε συγγνώμη, σύμφωνα με την σκηνοθέτη, "σαν να ήξερε ότι ήταν λάθος χωρίς να καταλάβει πώς θα ένιωθε η Emily".

Το τραγούδι είχε προκαλέσει αντιδράσεις από κριτικούς που ισχυρίστηκαν ότι οι στίχοι του διαιωνίζουν την κουλτούρα του βιασμού. Σε μια συνέντευξη του το Φεβρουάριο, ο Thicke υπερασπίστηκε το κομμάτι που είχε προταθεί για Grammy ως έναν ύμνο χορού που άρεσε στο πλήθος χωρίς βαθύτερο νόημα. "Ποτέ δεν το είδα έτσι όταν το τραγούδησα. Το πλήθος τρελαίνεται, ακόμα και άνθρωποι που δεν είναι μεγάλοι θαυμαστές μου, αυτό είναι το μόνο τραγούδι μου που γνωρίζουν."

Britney Spears: Γιόρτασε με ολόγυμνες φωτογραφίες την ανεξαρτησία της από την κηδεμονία του πατέρα της

Σε μια συνέντευξη του 2015 στους Los Angeles Times, η Ratajkowski είπε ότι δεν την ενοχλούσε το γεγονός ότι οι γυναίκες στο βίντεο θα ήταν γυμνές - παρά το ότι το απέρριψαν αρχικά επειδή δεν ήθελε να είναι γυμνή. Η Ratajkowski είπε ότι τελικά συμφώνησε να εμφανιστεί στο βίντεο αφού είχε "μια πολύ καλή συνομιλία" με την Martel και άλλες γυναίκες που συμμετείχαν στην παραγωγή. "Πήραμε κάτι που στο χαρτί ακουγόταν πραγματικά σεξιστικό και μισογυνιστικό και το έκανε πιο ενδιαφέρον, γι 'αυτό οι γυναίκες αγαπούν αυτό το βίντεο και έγινε viral", είπε.

Δες το βίντεο: