Σασμός: Τι σχέση έχουν οι Βρουλάκηδες και ο Μαθιός με την κατάρρευση Facebook και Instagram;

05.10.2021
Σασμός: Τι σχέση έχουν οι Βρουλάκηδες και ο Μαθιός με την κατάρρευση Facebook και Instagram;
Μεγάλος χαμός χθες το βράδυ (4/10/2021) στα social media όταν οι χρήστες έμειναν χωρίς Facebook, Instagram και Whatsapp για πάνω από έξι ώρες. Το γλέντι στο Twitter δε λέγεται.

Η πλατφόρμα που έμεινε στα... πόδια της είχε την τιμητική της χθες το βράδυ καθώς οι χρήστες σε όλο τον κόσμο δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την πτώση των τριών πολύ δημοφιλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Facebook, Instagram και Whatsapp "έπεσαν" για ώρες χθες το βράδυ και οι χρήστες του Twitter άρχισαν από πολύ νωρίς το "γλέντι". Ιδού μερικά από τα πρώτα "χτυπήματα" που είδαμε και βρήκαμε εξαιρετικά "to the point" τη στιγμή που τα hashtags #facebookdown και #instagramdown υπήρξαν πρώτα trends για όλο το βράδυ

«Σασμός»: Ο έρωτας του Μαθιού και της Βασιλικής έχει παρελθόν και το μαθαίνουμε σιγά σιγά [video]

Η επίσημη απάντηση

Ύστερα από πολλές ώρες και ενώ η ζημιά που υπέστη η εταιρεία του Mark Zuckerberg, η μετοχή της οποίας "βούτηξε" κατακόρυφα, δεν μπορεί να υπολογιστεί ακόμη, μηχανικοί του Facebook εξήγησαν ότι η πτώση προέκυψε λόγων "προβληματικων αλλαγών ρυθμίσεων σε δρομολογητές και εξυπηρετητές τους, που έθεσαν εκτός λειτουργίας τα κέντρα δεδομένων τους.

«Άνθρωποι και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εξαρτώνται από εμάς για να παραμένουν συνδεδεμένοι», δήλωσαν υπεύθυνοι του Ομίλου σε σχετική ανάρτηση στο engineering.fb.com, χωρίς, όμως, να διευκρινίζουν αν πρόκειται για ανθρώπινο λάθοςσε προγραμματισμένη, η μη, αναβάθμιση.

Οι τεχνικοί της εταιρείας ζήτησαν συγγνώμη από όσους επλήγησαν ενώ off the record άνθρωποι της εταιρείας δήλωσαν στο Reuters ότι το blackout προκλήθηκε από εσωτερικό λάθος στη διαχείριση της διαδικτυακής κίνησης προς τα συστήματά της.

Σασμός και Social Media Blackout

Και ενώ στον Όμιλο Zuckerberg μετρούν τις πληγές τους, στην Ελλάδα, οι χρήστες του Twitter βρήκαν πιθανούς "ενόχους" μεταξύ των πρωταγωνιστών του Σασμού. Ιδού μερικά από τα τιτιβίσματα που ξεχωρίσαμε.