Κάτια Δανδουλάκη: Αναφέρεται πρώτη φορά στις καταγγελίες στις οποίες εμπλέκεται το όνομά της

05.02.2021
Κάτια Δανδουλάκη: Αναφέρεται πρώτη φορά στις καταγγελίες στις οποίες εμπλέκεται το όνομά της
Η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Ο ασκός του Αιόλου που άνοιξε με την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν από 22 χρόνια φαίνεται ότι θα αλλάξει τις ισορροπίες στον χώρο του θεάτρου (αρχικά, γιατί αναμένεται να σκάσουν ανάλογες "βόμβες" και σε άλλους χώρους).

Μετά τη Ζέτα Δούκα και τις Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά, είχαμε χθες νέα καταγγελία από τις Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Λένα Δροσάκη εναντίον του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος παραμένει για τρίτη μέρα στο νοσοκομείο όπου εισήχθη την Τετάρτη με συμπτώματα εγκεφαλικού.

Στην τελευταία αυτή υπόθεση, έχει εμπλακεί το όνομα της Κάτιας Δανδουλάκη καθώς οι φήμες θέλουν τη Λένα Δροσάκη να έχει δεχτεί την επίθεση για την οποία κατήγγειλε τώρα τον ηθοποιό και σκηνοθέτη την εποχή που συνεργάζονταν για την παράσταση "Έγκλημα στο Όριεν Εξπρές" με τον θίασο της Κάτιας Δανδουλάκη. Λέγεται, λοιπόν, ότι εκείνη είχε αποκαλύψει στη θιασάρχη της τι είχε συμβεί και εκείνη αμέσως διέκοψε τη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη σε μια κίνηση που δημόσια ονομάστηκε "συναινετικό διαζύγιο λόγω φόρτου εργασιών".

Ενημερώνοντας το θέμα αυτό, με τις εξελίξεις να τρέχουν σημειώνουμε ότι οι φήμες αυτές επιβεβαιώθηκαν από την ίδια τη Λένα Δροσάκη. Στην εκπομπή "Πάμε Δανάη" σήμερα το πρωί (5/2/2021) διαβάστηκαν αποσπάσματα από τις καταγγελίες της και σε κάποιο σημείο ακούσαμε τα εξής:

"Το 2019, στην παράσταση Έγκλημα στο Όριαντ Εξπρές που ανεβάζει η Κάτια Δανδουλάκη, άρχισαν τα ίδια περιστατικά, άλλες φορές κατ’ ιδίαν άλλες μπροστά σε όλο τον θίασο. Μία μέρα χωρίς κανέναν λόγο επιτέθηκε λεκτικά και με απίστευτη ένταση ενώπιον όλου του θιάσου σε εμένα και στον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, προφανώς θεωρώντας ότι έχουμε μεταξύ μας κάποιου είδους ερωτική σχέση. Πράγμα που δεν ίσχυε. Η πρόβα διακόπηκε και η κ. Δανδουλάκη του ανακοίνωσε ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη. Αποχωρεί ο ισχυρός και όχι ο αδύναμος".

Σήμερα η ελληνίδα πρωταγωνίστρια θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια στο θέμα και επέλεξε να το κάνει μέσα από την εκπομπή του ΑΝΤ1 "Πρωινό" με ένα ιδιόχειρο σημείωμα. Ιδού τα όσα δήλωσε σχετικά:

«Σέβομαι τη σοβαρότητα του θέματος. Αυτοί τη στιγμή οφείλουν να μιλούν μόνο οι εμπλεκόμενοι και οι δικηγόροι. Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται, σε καμία κοινωνία. Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό και την εκτίμηση μου στα θύματα που στην ουσία είναι ήρωες μιας καταβεβλημένης κάθαρσης. Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας και η ζωή είναι ιερή», ανέφερε μεταξύ άλλων, η Κάτια Δανδουλάκη.

Η Κάτια Δανδουλάκη, όπως ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας, δήλωσε ότι εφόσον της ζητηθεί επίσημα θα καταθέσει, φυσικά, ό,τι γνωρίζει για την υπόθεση.