Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι celebrities για το 2020

21.12.2020
Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι celebrities για το 2020
Το Forbes όπως κάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ανακοίνωσε τη λίστα με τους 100 πλουσιότερους διάσημους του 2020, οι οποίοι κέρδισαν το εκπληκτικό ποσό των 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων χωρίς τους φόρους και τα τέλη. Όμως το ποσόν είναι μειωμένο σε σχέση με το 2019, κατά 200 εκατομμύρια δολάρια. Η πανδημία του κορονοϊού ήταν ο κύριος παράγοντας που συνέβαλε σε αυτήν την πτώση, αφού οι συναυλίες ακυρώθηκαν, οι κυκλοφορίες των ταινιών αναβλήθηκαν και όλος ο κόσμος τέθηκε σε καθεστώς lockdown. Διάβασε παρακάτω τoυς 10 πλουσιότερους celebrities για το 2020:

1. Kylie Jenner, 590 εκατομμύρια δολάρια

Η σταρ των reality και ιδρύτρια της Kylie Cosmetics πούλησε το 51% της εταιρείας της στην Coty, Inc. τον Ιανουάριο του 2019, έναντι 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή και η διάσημη οικογένειά της υπέγραψαν επίσης μια αποκλειστική συμφωνία με την εταιρεία multimedia, Hulu.

2. Kanye West, 170 εκατομμύρια δολάρια

Ο δημιουργός των Yeezy sneaker έκανε ένα design deal με την Adidas από την οποία λαμβάνει ετήσια δικαιώματα. Ο West έχει επίσης τη δική του σειρά ρούχων και ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι συνεργάστηκε με την Gap για να δημιουργήσει μια collab γραμμή ενδυμάτων.

3. Roger Federer, 106,3 εκατομμύρια δολάρια

Ο σταρ του τένις κερδίζει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του από προσοδοφόρα deal. Το μεγαλύτερό του συμβόλαιο είναι με την Uniqlo: 300 εκατομμύρια δολάρια για 10 χρόνια.

4. Cristiano Ronaldo, 105 εκατομμύρια δολάρια

Το πορτογαλικό φαινόμενο του ποδοσφαίρου υπέγραψε μια τετραετή συμφωνία αξίας 64 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, για να παίξει στον ιταλικό ποδοσφαιρικό σύλλογο Γιουβέντους. Κερδίζει επίσης εκατομμύρια από μεγάλες συνεργασίες.

5. Lionel Messi, 104 εκατομμύρια δολάρια

Το συμβόλαιο του σταρ του ποδοσφαίρου της Αργεντινής με την ομάδα της Βαρκελώνης λήγει το 2021. Μέχρι στιγμής, η ισπανική ομάδα πληρώνει για αυτόν πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Έχει επίσης μια σειρά από deals, μεταξύ αυτών και μια δια βίου συμφωνία με την Adidas.

6. Tyler Perry, 97 εκατομμύρια δολάρια

Το franchise «Madea» του μεγιστάνα των media έχει αποφέρει περισσότερα από 660 εκατομμύρια δολάρια. Το 2019, άνοιξε το Tyler Perry Studios, ένα συγκρότημα 330 στρεμμάτων στην Ατλάντα που περιλαμβάνει 12 stages ήχου και προσαρμοσμένα σετ.

7. Neymar, 95,5 εκατομμύρια δολάρια

O Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής θαύμα έχει επί του παρόντος πενταετές συμβόλαιο με την ομάδα Paris Saint-Germain έως τον Ιούνιο του 2022 και πρόκειται να κερδίσει 350 εκατομμύρια δολάρια. Έχει επίσης συμβόλαια με μάρκες όπως η Nike.

8. Howard Stern, 90 εκατομμύρια δολάρια

Ο προκλητικός ραδιοφωνικός παραγωγός με τις υψηλότερες αποδοχές, χάρη στη συμφωνία του με την αμερικανική ραδιοτηλεοπτική εταιρεία SiriusXM, μόλις ανανέωσε το συμβόλαιό του για άλλα πέντε χρόνια για 100 εκατομμύρια δολάρια.

9. LeBron James, 88,2 εκατομμύρια δολάρια

O Αμερικανός μπασκετμπολίστας μετακόμισε στους Los Angeles Lakers το 2018 με τετραετές συμβόλαιο 153 εκατομμυρίων δολαρίων. Ξεκίνησε επίσης τη δική του εταιρεία παραγωγής την SpringHill Entertainment και την εταιρεία media Uninterrupted και έχει τεράστια συμβόλαια με τις Nike, Beats, Walmart και GMC.

10. Dwayne "The Rock" Johnson, 87,5 εκατομμύρια δολάρια

Ο ηθοποιός, παραγωγός και επιχειρηματίας έχει τεράστιες απολαβές για επερχόμενες ταινίες, όπως το «Black Adam» και το «Red Notice». Οι πληροφορίες τον θέλουν να λαμβάνει 20 εκατομμύρια δολάρια για την κάθε ταινία. Είναι επίσης ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ποτών Teremana Tequila και έχει εμπορικά deal με την Under Armour.