Love Actually: Αυτές είναι οι 2 ιστορίες αγάπης που κόπηκαν τελικά από την ταινία

18.12.2020
Love Actually: Αυτές είναι οι 2 ιστορίες αγάπης που κόπηκαν τελικά από την ταινία
Αν και έχουν περάσει σχεδόν είκοσι χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το Love Actually, η αλήθεια είναι ότι παραμένει μια κορυφαία Xριστουγεννιάτικη ταινία. Πολλοί έχουν παρακολουθήσει τη ρομαντική κωμωδία αρκετές φορές για να είναι σε θέση να έχουν αποστηθίσει τα χαριτωμένα μηνύματα στα πλακάτ του Andrew Lincoln, ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι το Love Actually είχε δύο ακόμα σκηνές - μία με ένα ηλικιωμένο ζευγάρι λεσβιών και μια άλλη με έναν άνδρα και μια γυναίκα στην Αφρική – που τελικά κόπηκαν στο μοντάζ.

Οι σκηνές δεν μπήκαν ποτέ στην τελική μορφή της ταινίας στην οποία πρωταγωνίστησαν οι Hugh Grant, Martine McCutcheon, Colin Firth, Keira Knightley και Liam Neeson.

Και μόνο από το άκουσμα μια από τις σκηνές που κόπηκαν θα ήταν πολύ θλιβερή. Θυμάσαι τη διευθύντρια στο σχολείο που έπαιξε η Anne Reid; Το Love Actually σχεδίαζε να δείξει μια σκηνή με την άρρωστη σύντροφό της Geraldine που βρισκόταν στο τελικό στάδιο της ζωής της (στο ρόλο η Frances de la Tour).

Η τρυφερή στιγμή μεταξύ του ζευγαριού λαμβάνει χώρα στο σπίτι όπου γελούν για κάποια «φανταχτερά» χριστουγεννιάτικα λουκάνικα. Είναι επίσης κουλουριασμένες στο κρεβάτι, καθώς η Geraldine βήχει πονώντας. Σε μια πραγματικά θλιβερή στιγμή, ανακοινώνεται ότι η Geraldine πεθαίνει πριν από τα Χριστούγεννα.

Σε ένα μια σκηνή στο bonus περιεχόμενο του DVD της ταινίας, ο σκηνοθέτης Richard Curtis παραδέχτηκε ότι «λυπάται πολύ» που έχασε αυτό το μέρος της ταινίας.

«Η ιδέα ήταν ότι απλά συναντάς αυτήν την πολύ αυστηρή διευθύντρια», εξήγησε, «αλλά αργότερα στην ταινία την ακολουθούμε και εκεί συνειδητοποιείς ότι, ανεξάρτητα από το πόσο απίθανο φαίνεται, όποιον χαρακτήρα συναντάς στη ζωή, έχει τη δική του περίπλοκη ιστορία αγάπης».

Και ενώ στην κλασική πλοκή του 2003 μεταξύ των ζωών και των σχέσεων των ζευγαριών τους συναντάμε όλους στο Λονδίνο, μια άλλη από τις σκηνές που κόπηκαν θα μας είχε ταξιδέψει μέχρι την Κένυα. Πώς; Η ιστορία ήθελε αρχικά έναν άνδρα και μια γυναίκα να έχουν επιβιώσει από την πείνα και η πρόθεση ήταν να τονίσει το γεγονός ότι η αγάπη, στην πραγματικότητα, είναι παντού».

Από το ερωτικό τρίγωνο μεταξύ της Juliet (Keira Knightley), του Peter (Chiwetel Ejiofor) και του Mark (Andrew Lincoln) μέχρι τον μικρούλη Sam (Thomas Brodie Sangster), ο οποίος ερωτεύεται μια συμμαθήτριά του που ονομάζεται Joanna (Olivia Olson), η αγάπη στην πραγματικότητα είναι το απόλυτο ζητούμενο!