Νικόλας Βαρθακούρης: Ο μικρός γιος του Γιάννη Πάριου και της Σοφίας Αλιμπέρτη μεγάλωσε, άλλαξε όνομα και έχει πολλά να πει

06.11.2020
Νικόλας Βαρθακούρης: Ο μικρός γιος του Γιάννη Πάριου και της Σοφίας Αλιμπέρτη μεγάλωσε, άλλαξε όνομα και έχει πολλά να πει
Ένα όνομα που ακούς πολύ συχνά τώρα τελευταία και ίσως δεν έχεις συνδυάσει με τις... ρίζες του!

Έχεις ακούσει το τραγούδι στο ραδιόφωνο. Έχεις δει τον νεαρό άντρα με τα μπλε μαλλιά μέσα στον ολόλευκο μπάνιο. "good job nicky" τ' όνομά του, κατά κόσμον Νικόλας Βαρθακούρης. Μιλάμε για την μπαλάντα "January 8th" που μετρά ήδη πάνω από 650.000 προβολές στο YouTube τις δύο -μόλις- εβδομάδες της κυκλοφορίας του.

Αν δεν το έχεις ακούσει, ιδού η ευκαιρία:

Ο 25χρονος μουσικός έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στη Lifo και τον Αλέξανδρο Διακοσάββα από όπου ξεχωρίσαμε μερικά κομμάτια στα οποία μιλά για τους διάσημους γονείς του, ξεκινώντας το πόσο δύσκολη όμως ήταν για εκείνον η καλλιτεχνική αυτονομία, μεγαλώνοντας ως ο γιος του Πάριου και της Αλιμπέρτη.

Δεν ήταν δύσκολο, δεν είχα προβλήματα, ευτυχώς είναι και οι δύο αγαπητοί άνθρωποι που δεν έχουν προκαλέσει ποτέ. Ευελπιστώ να ακολουθήσω κι εγώ, ως Νικόλας, αυτό το παράδειγμα. Θα ήθελα να με βλέπουν ως τη μακρινή συνέχεια του πατέρα μου. Δεν έχω καμία αμφιβολία, γιατί, όπως σου είπα, η μητέρα μου μού έμαθε να μη φοβάμαι. Ευτυχώς, η μουσική μου δεν έχει καμία σχέση με του πατέρα μου. Δεν θα προσπαθούσα ποτέ να ακουμπήσω κάτι που κάνει εκείνος γιατί δεν είναι για 'μένα αυτό. Κάνουμε πολύ πιο ωραίες συζητήσεις απ' αυτές που θα κάναμε αν υπηρετούσαμε το ίδιο είδος, ο ένας σέβεται τη δημιουργικότητα του άλλου. Έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον μουσικό χαρακτήρα που έχουμε αναπτύξει με τον Ερμή και οι δύο γονείς μου πλέον

Όσο για τον Ερμή που αναφέρει ο νεαρός δημιουργός, εξηγούμε ότι πρόκειται για τον Ερμή Γεραγίδη με τον οποίο συνυπογράφουν τη μουσική στο τραγούδι που προαναφέραμε. Για την ιστορία, οι στίχοι, οι οποίοι είναι εξ ολοκλήρου στα αγγλικά ανήκουν στον Νικόλα Βαρθακούρη.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο Νικόλας Βαρθακούρης μιλά και για τον πατέρα του. Πώς τον βλέπει εκείνος:

Δυο λέξεις, ξεκάθαρα: "ιερό τέρας", αυτό είναι ο πατέρας μου. Πιστεύω ότι αν ήταν αγγλόφωνος, θα ήταν ανάμεσα στους καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Αντιλαμβάνομαι πόσο έχει παλέψει για να φτάσει εκεί που βρίσκεται και είναι ονειρικό το γεγονός ότι ποτέ δεν έπαψε να έχει την ίδια δίψα για δημιουργία. Ζει για τη μουσική. Ο πατέρας μου είναι ο πατέρας μου, ο Πάριος είναι ο Πάριος, και το μεγαλύτερο μάθημα που έχω πάρει από εκείνον είναι ότι οφείλεις να δίνεις στη μουσική περισσότερα απ' όσα θα πάρεις. Αν της φερθείς έτσι, θα σου το ανταποδώσει.

Και από τη μητέρα του; Τι ξεχωρίζει στη Σοφία Αλιμπέρτη, τι της χρωστάει;

Το κουράγιο της. Δεν έχει κανέναν φόβο η μάνα μου και με έχει πείσει από πολύ μικρή ηλικία, όχι με λόγια αλλά με τη στάση της, ότι εγώ γεννήθηκα γι' αυτό. Αυτοί οι δύο άνθρωποι ήρθαν κοντά και δημιούργησαν κάποιον που ελπίζει κάποια στιγμή να κάνει την οικογένειά του και την πατρίδα του περήφανη.

Ο Γιάννης Πάριος και η Σοφία Αλιμπέρτη γνωρίστηκαν το 1986 και εκτός από τον Νικόλα έχουν έναν ακόμη γιο, τον 28χρονο Μιχαήλ. Οι δρόμοι τους χώρισαν το 1998 ύστερα από 12 χρόνια κοινής πορείας.